Zavirili smo u dječju sobicu Petre Kurtele

Zavirili smo u dječju sobicu Petre Kurtele

Petra Kurtela

Petra Kurtela jedna je od onih osoba koje kažu kako stvari zaista jesu. Osoba koja mnogo radi na sebi, otvoreno pristupa svemu i uz sve to je naprosto ugodna i možete se s njom zapričati satima. Petra je već pričala u intervjuima o svojoj trudnoći, za medije je govorila o lijepim i lošim stranama trudnoće, a i pobliže upoznala žene s doulama… Sada je samo za Journal  otvorila vrata svog novog stana i pokazala nam posljednje pripreme prije dolaska prve bebe.

Petra Kurtela

Smjestili ste se u novi stan koji ste u potpunosti sami uredili, kakav ti je ‘feeling’, jesi li zadovoljna s postignutim?

Kod uređenja stana uvijek ima prostora za poboljšanje, pogotovo kad ga uređuje laik kao što sam ja. Ovo nije prvi interijer koju sam uredila no moram reći da još uvijek učim i griješim. To nije posao za podcijeniti. Stan bez sumnje ima dobru „vibru“ i mi se u njemu odlično osjećamo, ali smo ga zapravo „sklepali“.

Petra Kurtela

Stokke

”Vjerujem da stan odiše senzibilitetom Igora i mene.”

Moja je specijalnost, čini se, baratanje minimalnim budgetom. Tako na primjer, nismo mijenjali podove niti raspored cijelog stana. Stolariju smo samo pokrpali. Jedna od odluka koja je nailazila na najviše čuđenja jest postavljanje stare foto-tapete u dnevni boravak. Fotografija je to iz doba analognih foto-aparata i za mene je bila must-have. Jedino što me muči jest da tapeta nije namijenjena stropovima ove visine pa smo se odlučili postaviti je centralno te sada stoji kao slika na zidu. Nije idealno, ali je moj touch. Tapete smo također postavili u hodniku, koji zbog veličine i svjetlosti trpi tamniju plavu boju. Od namještaja sam posebno zadovoljna komadima koje je po mojim nacrtima izradila firma mojeg oca Kuper d.o.o.

Petra Kurtela

Bugaboo Cameleon 3 Kite

Stolić od sirovog željeza, držači za tegle sa cvijećem od mesinga, tegla za kaktus od kombinacije inoksa i mesinga ili pak lusteri načinjeni od inoksa, mesinga i oksidiranog bakra samo su neki od komada koje smo stvorili zajedničkim snagama. Vjerujem da stan odiše senzibilitetom Igora i mene te se u njemu trudimo što opuštenije živjeti. Na kraju dana, bitno nam je da se u vlastitom stanu osjećamo što slobodnije.

Petra Kurtela

Philips Avent

Dječju sobicu ustvari ćete uklopiti u svoju spavaću sobu, kako si se organizirala po pitanju dolaska bebe?

Za sada smo radnu sobu ostavili Igoru pa bebu planiramo smjestiti u našu spavaću sobu koja je dovoljno velika da u nju ukomponiramo i komodu i kolijevku Stokke.

Koje stvari su ti bile ‘must’ kada si krenula u pripreme?

Broj jedan bila su kolica i nakon mnogo traženja, apsolutno sam oduševljena i presretna Bugaboo Cameleon 3 Kite kolicima koje sam pronašla u dućanu Male stvari. U istoj trgovini pronašla sam i Stokke proizvode o kojima sam također čula sve najbolje, tako da smo se opskrbili posebnom kolijevkom home, Stokke steps ležaljkom i stolcem.

”Nekako je sve sjelo na svoje mjesto…”

Petra Kurtela

Jesi li stigla prilagoditi uređenje stana dolasku djeteta?

Srećom, imamo dovoljno mjesta pa smo stvari samo unijeli i nekako je sve sjelo na svoje mjesto. Jedina odlična odluka bila je postavljanje velike plohe u kupaonicu, tako da iako to nismo imali na umu, sad imamo odlično mjesto za podlogu za previjanje, tik do umivaonika.

Petra Kurtela

Kolijevka Stokke

Bliži se dan poroda, kako se osjećaš po tom pitanju?

Kako koji dan. Najčešće sam nestrpljiva jer mi u mirovanju dani sporo teku. Osobina je to na kojoj ionako moram poraditi, a s djetetom će vjerojatno biti puno prilika za to.

Petra Kurtela

”Veselim se velikom novom iskustvu, ali ne očekujem ništa određeno.”

Tamo će biti i tvoja doula, možeš li pobliže objasniti što ustvari znači doula i što ona točno radi?

Doule su osobe za pružanje emocionalne i fizičke potpore ženama prije, tijekom i nakon poroda. Osim što me opskrbila informacijama, moja doula biti će sa mnom za vrijeme poroda. Dokazano je da prisutstvo doule skraćuje trajanje samog poroda i čak smanjuje potrebu za carskim rezom. U svakom slučaju, sretna sam što ću uz sebe imati iskusnu osobu na koju se mogu osloniti, puštajući pritom doktore i ostalo profesionalno bolničko osoblje da što slobodnije obavljaju svoj dio posla.

Petra Kurtela

Hoćeš li nam otkriti ime za bebu?

Još uvijek nismo sigurni…

Prvi put postaješ mama, čemu se posebno veseliš i kakva su ti očekivanja?

Veselim se velikom novom iskustvu, ali ne očekujem ništa određeno. Znam da će moje iskustvo biti uvelike različito, a istovremeno uvelike slično onim drugih mama. Ne znam što me čeka, ali spremna sam na sve. Valjda!

Petra Kurtela

Petra Kurtela

Petra Kurtela

Stokke

Petra Kurtela Petra Kurtela Petra Kurtela

Foto: Rajna Raguž

Učitati još
Zatvori