Prirodna ulja protiv strija

Prirodna ulja protiv strija

Uz sve promjene koje žensko tijelo doživljava u trudnoći, kad je riječ o koži, jedna od najvećih boljki su strije. Uzrokovane naglim rastezanjem kože, mogu zadati glavobolju svima koji su genetski skloniji nastanku strija, mamama koje naglo dobiju veću težinu i onima koje naprosto imaju nedovoljno elastičnu kožu, a najčešće će se naći na području trbuha, bedara, bokova, grudi i stražnjice.

Prirodna ulja vs. kozmetički preparati

I dok se svi borimo protiv ovih dosadnih ožiljaka, odnosno želimo spriječiti njihov nastanak i kada se ne radi o trudnoći, budućim mamama utoliko je teže jer im nisu na raspolaganju baš svi proizvodi na tržištu. Kreme protiv strija često sadrže nepreporučljive kemikalije i sastojke zbog kojih je pametnije okrenuti se prirodnim preparatima – uljima i maslacima.

Što dalje odmiču mjeseci trudnoće, to je vjerojatnost nastanka strija veća, stoga se preporučuje početi koristiti ulja što ranije, pogotovo ako znate da ste skloni njihovom nastanku. Ključ je održati kožu hidratiziranom i maksimalno elastičnom kako bi što bolje podnijela rastezanje – najbolja prevencija postiže se pravilnom i redovitom njegom, masažom i dobrim utrljavanjem ulja u kožu i problematična područja nakon svakog tuširanja, a svakako jednom dnevno. Ne bojte se pretjerati s količinom koju utrljavate, nakon tuširanja najbolje je ne obrisati se ručnikom nego dobro umasirati ulje te pustiti da se sušite na zraku.

Kada je riječ o uljima i maslacima svakako obratite pozornost na to jesu li ulja hladno prešana.

Bademovo ulje

Bademovo ulje bogato vitaminom E koji usporava starenje kože je najčešće ulje koje se koristiti u trudnoći za prevenciju strija i održavanje elastičnosti kože.

Ulje avokada

Bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminom E i lecitinom, ulje avokada njeguje suhu i dehidriranu kožu, smanjuje upalne promjene te prevenira strije.

Ulje pšeničnih klica

Bogato vitaminom E, koristi se u tretmanima protiv bora, strija, u njezi suhe, oštećene i ispucale kože te za liječenje ožiljaka.

Ulje koštica marelice

S visokim udjelom vitamina A, revitalizira, hrani, tonira i omekšava kožu te zadržava vlagu što nam je potrebno kad je riječ o strijama.

Ulje ploda divlje ruže

Ulje divlje ruže bogato vitaminima E i A pomaže u regeneraciji oštećene kože, a time i ublažavanju već nastalih strija.

Osim što se ulja mogu spajati zajedno u blagotvorne mješavine, nećete pogriješiti ni ako ih spojite s nekim od maslaca u nastavku, pogotovo ako se mučite sa suhom kožom.

Karite maslac

Karite ili shea maslac je bogat stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom, provitaminom A, vitaminom E što ga čini pogodnim u njezi kože i sprječavanju strija.

Kakao maslac

Stvara blagi film na koži, daje glatkoću i sprječava isušivanje kože.

Savjet plus: ulje lješnjaka za ublažavanje nastanka celulita

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori