Leandra Medine čeka blizance

Leandra Medine čeka blizance

Nagli razvoj interneta, a u posljednje desetljeće i društvenih mreža, otvorio nam je vrata u život ljudi sa svih strana svijeta, a naročito onih koji, puštajući nas kroz prozor Instagrama u svoju svakodnevicu, od društvenih mreža i zarađuju. Tako smo se upoznali s njima na, čini se, mnogo osobnijoj razini i također doživjeli mnoga njihova iskustva – uglavnom pozitivna, no ponekad i ona negativna, kada društvene mreže i blogovi nisu sasvim ružičasto mjesto.

U to smo se imali priliku uvjeriti ovog ljeta, kada je poznata francuska fotografkinja, ilustratorica i autorica Garance Doré sa svijetom podijelila svoju priču o mukotrpnom putu do majčinstva. U eseju za stranicu Lenny, ogolila je dušu i ispričala kako se sa 40 godina, nakon što su joj se životne kockice napokon posložile, odlučila za umjetnu oplodnju. No, njena agonija tek je tada zapravo započela te je Garance u tekstu savršeno portretirala kroz što sve većina žena prolazi kada se odluči na umjetnu oplodnju.

Njen put bio je ispunjen raznoraznim odricanjima i u jednom je trenutku doslovno prestala živjeti, voljeti i zabavljati se. Kemijski koktel koji je dobivala kako bi začela dijete, prema vlastitom priznanju, ionako krhku ženu učinio je potpuno ludom i nakon mjeseci bezuspješnih pokušaja, Garance je odlučila odustati od svoje želje i životno ispunjenje pronaći na niz drugih načina. Vrlo snažan esej pomogao je podići svijest o tome što sve žene prolaze kako bi postale majke, baš kao i onaj koji je na svojoj web stranici jučer objavila nekadašnja blogerica i urednica Man Repellera Leandra Medine. Njena priča ima drugačiji završetak od one Garance Doré, no njemu je svejedno prethodilo mnogo tuge, patnje i neizvjesnosti.

Leandra Medine u tekstu je objavila sretnu vijest da očekuje blizance, i to nakon godina pokušavanja da sa suprugom Abiejem Cohenom proširi obitelj. Detaljno je opisala i sva svoja emotivna stanja u kojima bi se našla kada bi žene iz njene okoline objavile da su trudne, trenutke u kojima se zbog uspjeha umjetne oplodnje podvrgavala svemu od akupunkture do hipnoze, pa čak i najbolniji trenutak – kada je godinu dana ranije spontano pobacila i izgubila dijete.

Leandra je trenutno trudna 22 tjedna te svoje blizance očekuje početkom iduće godine. Svoju nimalo klasičnu objavu o trudnoći zaključila je porukom svim drugim ženama koje imaju problema s plodnošću, s obećanjem da će i one ponovno biti sretne, baš kao što je i ona sada.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori