Kako pobijediti umor u trudnoći

Mnoge se trudnice, pogotovo one koje će prvi puta postati mame, odjednom nađu pred nepobjedivim problemom – umorom. Što god radile, naprosto se nikako ne osjećaju odmorno i svježe, a tom im počinje stvarati probleme u svakodnevnom životu. Ako ste i vi jedna od njih, znajte da to nije neobično, niti rijetko. Naime, u vašim se tijelima stvara novi život i organizam neumorno radi kako bi svu svoju snagu usmjerio na taj važan zadatak, od stvaranja posteljice pa sve do bebe.

Ballet Beautiful

To bi umorilo i najodmornijeg čovjeka, zar ne? Pa čak i da apsolutno ništa ne radi. No postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete podići razinu svoje energije te se osjećati bolje:

Raniji odlazak u krevet
Nema razloga da ostanete budni do 23 sata samo zbog toga što ste i prije tako funkcionirali. Tijekom trudnoće vaše tijelo treba mnogo sna i nije ništa čudno ako ukućanima kažete laku noć u 21 sat ili ranije.

Prodrijemajte
Neka vam drijemanje prijeđe u naviku. Čak i odmor od 15 minuta može vas “osvježiti” i olakšati vam ostatak dana.

Vježbajte svaki dan
Ovo vam se vjerojatno čini jako teško ako patite od umora. No, bez obzira na to koliko bili umorni, natjerajte se barem da otiđete u šetnju na svjež zrak svaki dan. Vježbanje potiče proizvodnju endorfina i pomaže cirkulaciji krvi kroz organizam.

Coco Rocha

Dobar jastuk
Investirajte u dobar jastuk. Po mogućnosti anatomski. Tada će možda vaši problemi s bolovima u kralježnici ili grčevima u nogama nestati.

Jedite nekoliko obroka na dan
Na taj ćete način pomoći održati razinu energije u tijelu. No, ti obroci moraju biti zdravi, poput povrća, voća i žitarica. Unošenjem nepotrebnih šećera i masnoća vaš će se umor samo pojačati. I ne zaboravite piti mnogo tekućine.

Potražite pomoć oko kućanskih poslova
Posebice ako već imate dijete. Što imate manje posla, osjećat ćete se odmornije. A i vašoj je bebi važnija odmorna mama nego čista kuća.

Foto: Instagram

0