Zavirili smo u dječju sobicu Ljupke Gojić Mikić

Zavirili smo u dječju sobicu
Ljupke Gojić Mikić

Ljupka Gojić Mikić, prvi dani majčinstva

Otkako se iz Hirošime, koju je nekoliko godina zvala domom, vratila u rodni Zagreb, čini se kako svi prate uzbudljiva događanja u životu Ljupke Gojić Mikić. A njih je posljednjih dana i tjedana zbilja mnogo. Ljupka je već u visokom stupnju trudnoće selila obitelj u Zagreb, zatim je na svijet došla njena treća djevojčica Mari Dana, a i kćerkicu Janu Siennu i Milu Amelie trebalo je priviknuti na život u sasvim novoj sredini, budući da su od svojih najranijih dana živjele u Japanu. Proces je to koji traje i dalje, no Ljupka nas je spremno ugostila u svom divnom zagrebačkom domu i otkrila kako joj protječu prvi dani majčinstva.

Ljupka Gojić Mikić, prvi dani majčinstva 2

Prije nekoliko tjedana postala si mama po treći put, djevojčice Mari Dane. Kako ti protječu prvi dani s njom?

Neki kažu da im je to najteži period, a meni je najljepši… Uživam u svoja četiri zida s bebom i curama… I nitko ništa ne očekuje od mene tih prvih par mjeseci… Kud ćeš bolje (smijeh)!

Vaša obitelj dobila je još jedno žensko pojačanje. Kako je bilo prolaziti treću trudnoću i kako su Mari prihvatile njene sestre Jana Sienna i Mila Amelie?

Treću trudnoću nisam stigla prolaziti nikako. Kada se u životu događaju veće promjene, kod mene se onda događaju kako treba… Trudnoća, selidba, rastanci, nova škola, beba… Sve smo mi to ženski podnijele, uz pomoć najdražih muškaraca od Japana do Zagreba.

Ljupka Gojić Mikić, prvi dani majčinstva 3

ljupka18

Tvoju trudnoću pratila je i jedna velika prekretnica – iz japanske Hiroshime vratila si se u rodni Zagreb. Nakon niza godina provedenih ondje, koliko je bilo izazovno organizirati novi život za tebe i tvoje cure u Zagrebu?

Organizirana sam odlično za jednog horoskopskog neorganiziranog blizanca. Uglavnom se najbolje snalazim kada sam u gužvi i takvim situacijama. Tek za koji mjesec ću moći stvarno odgovoriti na ovo pitanje, budući da naše preseljenje još uvijek traje.

Viseća kolijevka Leander

Viseća kolijevka Leander

Mari Dana Mikić, viseća kolijevka Leander

Ljupka8

Kako su tekle pripreme za dolazak Mari Dane? Jesi li sve nabavila na vrijeme i koje ti stvari najviše pomažu u njenim prvim danima?

Tijekom priprema za Mari Danu najviše su mi pomogli u dućanu Male stvari. Sve najpotrebnije sam našla kod njih, na jednome mjestu. To mi je u ovoj našoj gužvi olakšalo puno toga!

Autosjedalica Besafe

Autosjedalica Besafe

U tvom stanu zamijetili smo dva divna komada dječjeg namještaja. Jedan je bijeli drveni krevetić – koja priča stoji iza njega? A drugi je viseća kolijevka koja zauzima centralnu poziciju u dnevnom boravku. Koliko ti ona pomaže s Mari Danom?

Bijeli drveni krevetić je napravio moj tata kada se rodila Jana i jako mi je drag… Viseća kolijevka je također iz dućana Male stvari i oduševila me čim sam ju ugledala. S njom je sve jednostavnije i Mari pomoću nje sudjeluje u svim događanjima u dnevnom boravku, od prvog dana dolaska iz bolnice.

Dječji krevetić, stan Ljupke Gojić Mikić

Jastuk

Done by Deer gnjezdašce za bebu

Na Instagramu smo već imali priliku primijetiti genijalna kolica u kojima svoju malenu vodiš u šetnje zagrebačkim ulicama. Kako je pala odluka baš na njih, čime su te osvojila?

Bugaboo bee kolica su odlična! Najbitnije od svega je to što su lagana i praktična za roditelje koji su stalno u pokretu i na putovanjima. Lagano ih je sklopiti i spremiti, a super su udobna za bebe.

Bugaboo Bee kolica

Bugaboo Bee kolica

Mari Dana od tvojih je prijatelja već dobila svoj prvi kimono, a on je samo jedna od nekoliko preslatkih stvari koje imaš u njenoj garderobi. Na koje komade za bebe si posebno slaba i čuvaš li za nju robicu koju su nosile Jana i Mila?

Svu robicu čuvam. Mila je naslijedila od Jane, a Mari će od njih dvije (smijeh). Jedino na što sam slaba kada se radi o bebama je udobnost. Kod Jane i Mile si dajem oduška dok ne počnu same birati odjeću, makar je već sada malo borba ujutro prije škole.

Kimono

Ljupka11

Koji su ti omiljeni trenuci u danu otkako si se vratila u Zagreb? Čime ti tvoje cure svakodnevno stavljaju osmijeh na lice?

Uvijek isti trenuci su mi dragi u Zagrebu, a to je sve što ima veze s obitelji i prijateljima… Bilo gdje da se nađem s njima, samo nek ima hrane (smijeh). S druge strane, moje su cure mala duhovita bića puna ideja. Trenutačno nas zabavlja osmišljavanje kako iščupati Mili zub.

Ljupka Gojić Mikić i Mari Dana

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori