Hrvatski brend Dilemma Posters je osmislio stolac za svaku dječju sobu

Hrvatski brend Dilemma Posters je osmislio
stolac za svaku dječju sobu

Je li vam omiljeni komad namještaja ikad nastradao od kreativnog zanosa vašeg djeteta i zauvijek ostao obilježen flomićima, markerima i pastelama koji se više nikad nisu mogli isprati? Ili ste u potrazi za idealnim komadom namještaja za dječju sobu? Dilemma Posters, odnosno Ema Juretić i Ivan Dilberović koji stoje iza brenda, realizirali su još jedan projekt koji će oduševiti sve roditelje s malom djecom i riješiti oba “problema”.

Radi se o stolcu Blanka, interaktivnom komadu namještaja za djecu kojeg mogu obojiti kako god požele. Najbolje od svega, mogu to činiti iznova, dovoljno je skinuti navlaku sa stolca, frknuti je u mašinu za pranje rublja i stolac je spreman za ponovno bojanje. Kreativna sloboda kad god poželite i koliko god želite!

Stolac Blanka kakvog nema na našem tržištu

“Ideju smo dobili jer smo primijetili da svi prijatelji koji imaju klince, pogotovo one koji tek otkrivaju čari hodanja i sjedenja imaju problem s pronalaskom adekvatnog stolca za njih. A kamoli da je zabavan i interaktivan. Pa smo odlučili napraviti super lagan i udoban stolac za klince koji će im pritom poticati kreativnost. A i zidovi će biti pošteđeni šaranja kad stigne ta faza.” uz smijeh komentiraju iz Dilemme.

Stolac je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj. “To nije bilo jednostavan, a posebno nije bio jeftin potez. Okupili smo talentirane i marljive ljude iz Hrvatske, a svatko od njih je zaslužan što je ovaj projekt zaživio. Drugim riječima, kupnjom ovog proizvoda podržavaju se svi oni koji rade na ovom proizvodu te samim time – podržava se hrvatska proizvodnja. Prijedlog da stolac proizvodimo u Poljskoj, materijal u Indiji, a šivanje u Kini, unatoč činjenici da bi to znatno smanjio troškove i samim time cijenu proizvoda, bio je jednoglasno odbijen. Umjesto toga, ekipa iz arhitektonskog studija Atmosfera, ilustratorica Tena Letica, gospodin i gospođa Šimić iz Šimić & Co. te tete iz Kamenskog dobili su priliku sudjelovati u stvaranju proizvoda za klince kakvog još nema na tržištu!” doznali smo.

Sve je proizvedeno u Hrvatskoj

Arhitektonski studio Atmosfera je osmislio i projektirao ergonomski stolac za djecu, koji je pritom lagan, jednostavan i vizualno privlačan. Stolac je izrađen od impregniranog stiropora što ga čini iznimno laganim i nema straha da će se klinci ozlijediti kad ga budu nosili. Namijenjen je za djecu od 0-4 godine, iako stolac podnosi težinu odraslih osoba.

Hrvatska ilustratorica Tena Letica se pobrinula za najljepši uzorak na materijalu koji se također izrađuje u Hrvatskoj. Više od 50 različitih predmeta provlači se kroz materijal, a među njima su i Dilemma Posters likovi.

Tete iz Udruge Kamensko zaokružile su cijelu priču kada su od materijala divno skrojile navlaku za stolac. Navlaka se, naravno, jednostavno skida sa stolca kako bi se mogla oprati. Navlaka je od poliestera, uzorak se s njega ne skida te se čak može prati u mašini za rublje na temperaturi do 60 stupnjeva.

Stolac dolazi s 12 flomastera koji su lako perivi s tkanina. Dovoljno je staviti navlaku za stolac u mašinu na 30 stupnjeva i navlaka će biti kao nova.

Zašto baš Blanka?

Možda ste se zapitali otkud ime stolca? Kako stolac u ruke svog novog mladog vlasnika stiže posve prazan, čist i bijel, činilo se više nego prigodno da mu pripadne ime Blank(a). Maštovitom vlasniku predstoji da od njega stvori što god njegovom kreativnom umu padne na pamet.

U prilog tome koliko je ovakav proizvod tražen, ide i činjenica da se prva serija stolaca rasprodala u manje od 24 sata! “Takvu navalu ipak nismo očekivali. Tako da je u izradi i druga serija koja uskoro stiže u ponudu.” zaključili su Ema i Ivan.
Tako da se za Blanku trenutno možete predbilježiti u Dilemma Posters webshopu, a pratite njihov Facebook i Instagram za sve novosti.
Foto: Dilemma Posters

Učitati još
Zatvori