Poznati hrvatski brend predstavlja dječje kaputiće s etno uzorkom

Poznati hrvatski brend predstavlja
dječje kaputiće s etno uzorkom

Majka i kći, Vesna i Marija Milković, vlasnice marke Etno butik Mara zaslužne su za primicanje i poticanje domaće etno scene. U svojim brojnim kreacijama vješto balansiraju spoj tradicije i urbane mode. Kreacije krase motivi sa kulturno povijesnih spomenika, narodne nošnje i stiliziranu ornamentiku paške i lepoglavske čipke. Prilikom stvaranja svake kolekcije Milković duo surađuje s muzejima i akademskih institucijama kako bi uvažili kulturološke i etnografske osobitosti narodnog stvaralaštva pojedine regije.

Nova kolekcija krojena je po mjeri za vaše mališane

Iako su poznate po kolekcijama ženske i muške odjeće s hrvatskim etno motivima, dizajnerice po prvi puta javnosti predstavljaju kolekciju kaputa za djecu. Ističu kako je kolekcija nastala kao „podsjetnik na tradiciju nasljeđivanja kaputa kao najvrjednijeg komada garderobe“. Svaki komad kolekcije ukrašen je etno vezom iz raznih dijelova Hrvatske. Tako možemo pronaći motive sa šestinske nošnje, zvrk s vrličke narodne nošnje, motiv s alkarske nošnje i tradicionale motive iz okolice Zadra.

Kolekcija se sastoji od pet modela finog vunenog materijala u tri boje: bijeloj, crvenoj i crnoj. Kaputi su unikati, šivaju se po mjeri i personalizirani su, odnosno klijent bira boju, model i vrstu veza. Motivi se mogu vesti na tkaninu s drukerima, pa se mogu i mijenjati po želji. To znači da će male šminkerice i šminkere oduševiti činjenica da imaju jedan kaput koji svaki puta izgleda drugačije. Kolekcija je dostupna u salonu Etno butik Mara u zagrebačkom Obrtničkom prolazu.

Učitati još
Zatvori