Volonteri će mališanima iz potresom pogođenih područja darivati medalje

Volonteri će mališanima iz potresom
pogođenih područja darivati medalje

tvornica-lutaka-1
Tvornica lutaka

Gotovo svaki dan slušamo priče o neumornim volonterima koji već danima u potresom pogođenim područjima daju sve od sebe da bi stanovnicima dali nadu da će biti bolje. Od fizičkog rada, čišćenja ruševina, nabavljanja kampica i montažnih kućica, gradnji skloništa, sortiranja i dostavljanja potrepština, kuhanja i slično, pa sve do pokušaja izvlačenja osmijeha na lice onima najmlađima kojima su ovi zimski praznici kao nikad prije.

Tvornica lutaka odmah se ekipirala i izašla na teren kako bi uveseljavali djecu svojim predstavama, popunili su raspored u trenu sa svojim klasičnim repertoarom te predstavama suradnika i oduševili Glinu, Petrinju i Sisak ovom lijepom gestom. No, osim što će malenima i dalje nastaviti skretati misli s groznih događaja koji su ih zadesili, imaju još jedan adut u rukavu.

Medalje za neustrašive male junake

Naime, kako je Mario Kovač, jedan od pokretača Tvornice lutaka, objavio na društvenim mrežama, zahvaljujući jednoj samozatajnoj tvrtki iz Sesveta, od danas će svako dijete koje sretnu dobiti i posebnu medalju za hrabrost.

Obećaj mi da ćeš zauvijek zapamtiti: hrabriji si nego što vjeruješ da jesi, jači si nego što izgledaš i pametniji nego što misliš, citat je Winnieja Pooha koji je otisnut na zlatnoj medalji koje će neustrašivi mali junaci dobiti.

Foto: Twitter Mario Kovač

Učitati još
Zatvori