Legendarna Tripp Trapp hranilica

Kao i kad je riječ o dizajnerskim komadima namještaja za odrasle, u dječjem svijetu također postoje komadi koji dostižu kultni status i prenose se s generacije na generaciju. Uvaženi dječji brendovi u svojoj ih ponudi imaju godinama, a vječni dizajn može se prilagoditi svakom interijeru. I ne samo da se ovi izdržljivi komadi mogu prenositi kroz generacije, već i riječ o njihovoj kvaliteti putuje među roditelja i tako se gradi lista onih baš najpopularnijih stvari koje svatko želi u svom domu.

Vječni dizajn Tripp Trapp hranilice

Jedan od takvih komada je definitivno Stokke Tripp Trapp hranilica koja se pretvara u stolac kako dijete raste. Drvena hranilica s potpisom legendarnog dizajnera Petera Opsvika prvi puta je lansirana za brend Stokke još davne 1972. godine, i iako tada nije postizala rekordnu prodaju, danas je svakako bestseller diljem svijeta. Opsvik je hranilicu kreirao vođen idejom da bi svatko dijete trebalo sudjelovati u objedima za obiteljskim stolom, inspiriran vlastitim sinom Torom za kojeg je želio kreirati hranilicu/stolac koja će trajati godinama i prilagođavati se uzrastu te tako premostiti vrijeme u kojem dijete preraste hranilicu, ali je premalo za klasičan stolac.

Ergonomski dizajn Tripp Trapp hranilice tako osigurava da dijete za stolom uvijek sjedi na pravilnoj visini s potporom za noge. Danas Tripp Trapp možete koristiti od trenutka kada se dijete samo počne posjedati, što je uglavnom oko šest mjeseci, uz prilagođeni baby set koji bebu drži sigurnom i na mjestu. Osim toga u prodaji su i brojni dodaci, sigurnosni remen, pladanj ili jastučići za udobnije sjedenje. Za one najmanje bebe tu je set za novorođenče koji se može instalirati na tijelo stolca pa novorođenče može u njemu ležati na povišenoj razini dok majka primjerice kuha ručak ili dok roditelji jedu za obiteljskim stolom.

Komad koji roditelji obožavaju

Jedna od velikih prednosti Tripp Trappa je da se može uklopiti u svaki interijer zbog svojeg vječnog, klasičnog dizajna i jednostavnih linija. Dostupna je u raznim bojama, od prirodne boje drveta do crne, crvene, plave i slično – čak 13 nijansi je trenutno u rotaciji, a bojama se stolcu prilagođavaju i set za novorođenče, baby set, pladanj i jastučići.

Opsvik je 2013. svijetu predstavio i nadogradnju svoje prvobitne ideje kada je za unuku dizajnirao stolac NOMI o kojem smo već pisali, no Tripp Trapp ostaje njegov najrazvikaniji izum kada je riječ o dječjem dizajnu.

Malo ideja kako u svoj dom uklopiti popularni Tripp Trapp donosimo u nastavku, a popularnu hranilicu/stolac možete kupiti u trgovinama Male stvari, Andrews Baby Company, Magic Baby te Lesnini.

Foto: Instagram

0