Jelena Veljača i Ana Tevšić Nauković službeno predstavile svoju zajedničku slikovnicu

Jelena Veljača i Ana Tevšić Nauković službeno predstavile svoju zajedničku slikovnicu

Nakon najave zajedničkog projekta gdje su otkrile da pripremaju dječju slikovnicu, Jelena Veljača i Ana Tevšić Nauković ovog su vikenda, u subotu, 10. listopada 2020., službeno prezentirale slikovnicu nazvanu Princeza Čučkolina. Autoricu Jelenu i ilustratoricu Anu tim su povodom podržali brojni prijatelji i obitelj te predstavljanje pretvorili u veselo događanje.

Princeza Čučkolina je priča o svoj djeci koja su “drugačija” ili odrastaju “drugačije”. Moram staviti navodnike uz tu riječ, jer smo zapravo svi drugačiji – i to je nekako poanta priče. Sanjam o svijetu u kojem će se različitosti slaviti i u kojem će one biti alat osnaživanja i samoosnaživanja, a ne prostor stigmatizacije i traume, komentirala je Jelena Veljača.

Jelena Veljača

Predstavljanje slikovnice Princeza Čučkolina

Prezentacija je održana u prostoru Kuglane Zagreb, uređenje je prepušteno timu iz Adela Mese Design studija uz nekoliko slasnih zalogaja iz pivnice Medvedgrad.

Gosti su na prezentaciji mogli čuti Jelenino čitanje knjige, čime je obilježeno i puštanje u prodaju. Uz knjigu možete kupiti i pripadajuću lutkicu glavne junakinje kako bi se potaknuli svi čitatelji i čitateljice da nastave priču kroz igru.

Ana Tevšić Nauković

Ponosna sam na ovaj projekt s Jelenom zato što mislim da vrijeme koje provedemo s vlastitom djecom uz večernje priče i knjige je zaista od neprocjenjive važnosti. Meni je kao dizajnerici posebno drago to što će djeca uz ovako divnu priču listati moje ilustracije – nadam se da ćemo time potaknuti naše čitatelje/čitateljice da i sami pišu ili crtaju te tako razvijaju vlastitu maštu i kreativnost, izjavila je ovom prilikom Ana Tevšić Nauković.

Slikovnica i lutkica se prodaju u –L,A. design studiju u Dežmanovom prolazu 4 i putem weba www.allthatisnew.com po cijeni od 125kn.

Iva Radić
Kristina Bradač s kćerkom
Ivan Veljača i Ana Vučak Veljača
Petar Nauković i Ana Tevšić Nauković s djecom Viktorom, Izabelom i Patrikom
Jelena Veljača s kćerkom Lenom
Dario Dević i Ana Tevšić Nauković
Ivana Antunović Jović

Foto: promo

Učitati još
Zatvori