Jana brine za male pacijente Specijalne bolnice Gornja Bistra

Jana brine za male pacijente
Specijalne bolnice Gornja Bistra

Jana Znak paznje

Jana, prirodna mineralna voda, pokrenula je humanitarnu akciju „Znak pažnje koji stvara razliku“ za nabavu novih medicinskih kreveta malim, teško bolesnim pacijentima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, jedinoj takvoj bolnici u Republici Hrvatskoj. Od svakog pakiranja negazirane prirodne mineralne vode Jana dio sredstava će se odvojiti za donaciju Specijalnoj bolnici Gornja Bistra. Akcija će se provoditi od 15. travnja do 30. svibnja 2021. godine u svim Konzumovim poslovnicama diljem Hrvatske.

Zašto bolnica u Gornjoj Bistri?

Među tisućama oštećenih objekata koje je razorni potres pogodio koncem prošle godine, našla se i bolnica u Gornjoj Bistri. Tom prilikom je 45 malih pacijenata, zajedno s osobljem, premješteno u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu, dok su zahtjevniji pacijenti, koji trebaju potporu kisikom i ovisni su o respiratorima, ostali u bolnici, ali su bili premješteni u prostorije u prizemlju zgrade koje su statičari ocijenili kao najsigurnije. Krajem veljače 2021. godine, nakon što je objekt u Gornjoj Bistri osiguran potpornim skelama, četrdesetak djece se uspjelo vratiti u bolnicu koju smatraju svojim domom.

Jana Znak paznje

Iako trenutno ne postoje sredstva za izgradnju potpuno nove bolnice u kojoj bi najugroženiji mali pacijenti bili smješteni, ova humanitarna akcija prilika je građanima, da zajedno s Janom, omoguće djeci kvalitetan boravak u bolnici tako što će svojim malim znakom pažnje, odnosno kupnjom Jane, omogućiti nove medicinske krevete koji su im iznimno važni za adekvatnu sigurnost i funkcionalnost koju ti kreveti pružaju.

Brend Jana uvijek nastoji pomoći onima kojima to najpotrebnije

Ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra, Renato Mittermayer, dr.med.spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja, povodom pokretanja akcije izjavio je: ”Koliko god je to u našoj moći, svakodnevnim radom, složenim postupcima zdravstvene zaštite i brigom, pružamo našim malim bolesnicima kvalitetan život u skladu s njihovim sposobnostima, a u okviru naših mogućnosti. Međutim, rad, volju i trud trebaju pratiti i materijalne mogućnosti koje nisu uvijek u skladu s našim željama i nastojanjima. Kako bismo našoj teško bolesnoj djeci pružili najbolju zdravstvenu pomoć, potrebna nam je medicinska oprema za čije visoke cijene treba izdvojiti značajna financijska sredstva. Stoga se zahvaljujemo Jani na inicijativi za provođenje humanitarne akcije za donaciju medicinskih kreveta, koji će sigurno pomoći u liječenju naše dječice. Svjedoci smo visoke osviještenosti hrvatske javnosti za pomoć najosjetljivijim skupinama društva te smo stoga uvjereni da ni ova inicijativa neće ostati neprimijećena.”

Jana Znak paznje

Brend Jana uvijek nastoji pomoći onima kojima to najpotrebnije. Kako je prošla godina bila iznimno teška svima, a posebno najranjivijim skupinama, Jana je odlučila pomoći bolnici u Gornjoj Bistri te poziva građane da svojim doprinosom i malim znakom pažnje pomognu u stvaranju razlike koja nekome znači bolju budućnost.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori