Kad klinci ne žele jesti – u pomoć uskače ovaj hrvatski blog

Kad klinci ne žele jesti – u pomoć
uskače ovaj hrvatski blog

maminjami-4

Ako ste roditelj, prije ili kasnije susreli ste se s izbirljivošću vaše djece. U blažim će slučajevima samo odbiti povrće poput kelja ili poriluka, a oni zaista uporni inzistirat će da cijeli tjedan jedu isključivo špagete i rižu. Primjera je mnogo, no sigurno niste sami u borbi da ih natjerate da se zdravo hrane i da stvore poželjne navike koje će ih pratiti cijeli život.

maminjami-3

Što je Maminjami?

I tu u priču ulazi Ina Vukmirica sa svojim blogom Maminjami. Njena djevojčica od 6,5 godina vrlo je zahtjevna publika i mama se morala dosjetiti nekog načina kako na stol servirati zdrave obroke.

“Moja kćer jede po bojama. Ništa crveno, osim bolonjeza, ne dolazi u obzir.  Čak ni jagode, rajčica niti čuti. Sa zelenim je borba, iako ide lakše, ali sa smeđim smo na bojnom polju. Potrebna je kamuflaža! Maminjami je nastao kroz nastojanje da Eva pojede zdrav obrok i da s tanjura u trbuščić pospremi što više zdrave hrane. Također sam željela to malo vremena do spavanja provesti s njom u razgovoru i aktivnostima, pa je tako kuhinja postala prostorija u kojoj je to moguće.” otkriva Ina

Blog u kojoj sudjeluje cijela obitelj pokazat će vam što se događa kada čarolija zavlada kuhinjskim stolom i dati ideje kako djeci ponuditi jela koju bi inače odbijala pojesti.
Maminjami uskače i kada vrijeme nije vaš najbolji prijatelj! Mjesto je to mame i tate postaju masterchefovi – od najčešćih tjednih menija brzo će složiti jela koja golicaju maštu, a uz to provesti kvalitetno vrijeme družeći se s klincima koji će sigurno željeti pomoći složiti nove likove.

maminjami-2

Najluđi likovi od najobičnijih sastojaka

Kada palenta postaje ribica, a mrkva lavlja griva, cherry rajčica bubamara, a sirevi morske zvijezde i drugi stanovnici podmorja, na pravome ste mjestu, uronili ste u Maminjami stranu gastro svijeta u kojoj djeca provjereno jedu sve što se pred njih servira!

Blog predstavlja brzu pripremu hrane za djecu baziranu na povrću i voću, te zdravim ugljikohidratima. Također, roditeljima i skrbnicima nudi široku lepezu menija za tjedan.

Svakodnevno svojim šarenim i kreativnim idejama brzu pripremu obroka blog Maminjami pretvara u čaroliju na tanjuru. Pratite ga na Facebooku i Instagramu.

maminjami-1

 

Učitati još
Zatvori