Kako je to učiti engleski jezik od malih nogu, otkrile su nam ove djevojčice

Kako je to učiti engleski jezik od malih
nogu, otkrile su nam ove djevojčice

Proteklih tjedana donosili smo vam iskustva jedne poznate mame i nekolicine tata koji su svoju djecu upisali na tečaj engleskog jezika u Helen Doron školi – i apsolutno se oduševili tom odlukom.

No, više od toga, zanimalo nas je kakvo je iskustvo učenja engleskog po Helen Doron metodi kod samih mališana koji pohađaju ove satove! Tako je nastao ovaj simpatičan intervju, čije su zvijezde mali i sada već veliki polaznici Helen Doron škola po cijeloj Hrvatskoj.

Svaka od djevojčica ima svoje omiljene prve uspomene na Helen Doron školu, pamte prve engleske riječi koje su ondje svladale, te otkrivaju koje su im omiljene ‘teacherice’ s kojima su u ovako ranoj dobi svladale engleski jezik. Ako razmatrate mogućnost da svoje klince upišete u Helen Doron školu za engleski jezik, nekako vjerujemo da će vas ovaj intervju uvjeriti u to o kako se dobroj odluci radi!

Iskustvo Anje i Dine, polaznica Helen Doron škole u Zadru

Sestre Anja (14) i Dina (12), Helen Doron Zadar

Anja i Dina, sestre su koje imaju 14 i 12 godina, a školu Helen Doron obje pohađaju već 8 godina. To im i dalje predstavlja velik interes, jer engleski uče kroz igru, pritom se zabavljajući s prijateljima. Učenje engleskog po Helen Doron metodi pomoglo im je čak i s ocjenama engleskog u školi, a obje smatraju kako bi Helen Doron škola pomogla s engleskim čak i njihovim vršnjacima koji s ovim stranim jezikom imaju problema. I dok Anja najviše voli teen tečajeve koji se pogađaju u ovoj školi, Dina kao svoj najdraži ističe Botty The Robot tečaj.

 • Možeš li nam ispričati nekakav zanimljiv događaj sa sata?

A: Sjećam se da smo jedne godine učili hranu iz svih dijelova svijeta, pa smo svaki sat isprobavali drugu hranu.

D: Sjećam se da smo išli u neku ljetnu školu i tamo pripremali predstavu koju smo poslije izveli.

 • Kako bi opisao/la svoju „teacher“?

A: Dobar je nastavnik i nikad nam nije dosadno na satu.

D: Nasmijava nas i zna odgovoriti na sva naša pitanja.

 • Koja ti je najdraža riječ na engleskom?

A: Pterodactyl

D: Success

Iskustvo Adriane Magdalene, polaznice Helen Doron škole u Osijeku

Prijateljice Adriana (9 godina) i Nina (9 godina), Helen Doron Osijek

Adriana i Nina, najbolje su prijateljice koje zajedno pogađaju Helen Doron školu u Osijeku. Adrianina prva Helen Doron uspomena je ona trenutka kada je upoznala Ninu. U Helen Doron školu voli ići jer joj je zabavno učiti engleski i ima puno prijatelja. Prva riječ koju je ondje naučila bila je Hi!, a dan danas omiljena engleska riječ joj je Enchanted. Adriana ističe da zahvaljujući školi Helen Doron nema dodatne potrebe za učiti engleski za svoju osnovnu školu. Najdraža riječ joj je LOVE, a za svoju teachericu kaže da je zabavna, lijepa i vesela, te da joj svaki sat s njom doslovno proleti.

 • Što najviše voliš u Helen Doron školi?

    Što cijelo vrijeme pričamo na engleskom i što se stalno smijemo.

 • Koji ti je najdraži tečaj, a koja najdraža Helen Doron pjesmica?

Najdraži tečaj mi je Paul Ward Explores, a najdraža pjesma NICE TO MEET YOU.

 • Kako bi opisala svoju “teacher”?

  Teacher Mia je dobra, lijepa, šaljiva i cool.

Iskustvo Nine, polaznice Helen Doron škole u Osijeku

Nina je Adrianina najbolja prijateljica s kojom je, kako kaže, danas nerazdvojna, pa je i njoj najljepša uspomena iz Helen Doron škole upoznavanje s Adri. Engleski ondje uči posljednje dvije godine, a jedan od razloga zašto toliko voli ovu školu engleskog jest taj da ima najbolju teachericu. Najdraži tečaj joj je Paul Ward Explores, a omiljena pjesmica je Lacatrina. Učenjem po Helen Doron metodi svladala je sve osnove koje su joj pomogle i u njenoj osnovnoj školi.

 • Koja je prva riječ koju si naučila u Helen Doron školi?

Prvo sam naučila reći: “My name is Nina”!

 • Što najviše voliš u Helen Doron školi?

Najviše volim to što imam osjećaj da se u HD školi uvijek samo igramo, jer sve učenje u toj školi je kroz igru. U ovo doba godine, najviše volim pakirati darove u moju staru HD torbu za djecu bez roditelja.

 • Možeš li mi ispričati nekakav zanimljiv događaj sa sata?

Prošle godine nam je uletio mali vrabac u učionicu i nije htio izaći. Tek   kada  smo mu na engleskom govorili da izađe je izletio. Pa smo se smijali i govorili, da su i ptice oko nas naučile engleski.

Iskustvo Antee, polaznice Helen Doron škole u Splitu

Antea (11 godina), Helen Doron Split

Antea je 11-godišnjakinja iz Solina koja je u Helen Doron školi već 7 godina. Iako se ne sjeća točno prve riječi na engleskom koju je ondje naučila, prva uspomena iz Helen Doron škole ipak joj je urezana u sjećanje. Sa svojom mamom snimala je video za Helen Doron natjecanje i upravo tako započela je njena priča ondje. Danas je sretna što na svakom satu može naučiti nešto novo i što je cijeli pristup učenju engleskog vrlo zanimljiv i kreativan.

 • Koliko ti je pohađanje Helen Doron engleskog pomoglo s ocjenama na engleskom u školi? 

Helen Doron škola mi je puno pomogla oko ocjena iz engleskog jezika. Kada bismo pisali test, uvijek bih se sjetila što bi nam teacherica rekla na satu, pa sam tako brzo počela pamtiti sva pravila pisanja riječi.☺

 • Koji ti je najdraži tečaj, a koja najdraža Helen Doron pjesmica?

Najdrži tečaj mi je Teen talent zato što ima puno poučnih pouka i zanimljivih priča i zadataka. Teen talent je isto pun zanimljivih pitanja i veselih pjesama, a najdraža pjesma mi je „Five little monkeys“ jer sam uz pjesmu prelazila u grupu iz grupe u Helen Doron školi. ☺

 • Zašto misliš da bi i tvoji prijatelji trebali ići u Helen Doron školu?

Za mene je Helen Doron škola posebna i drugačija od drugih. Mislim da se dosta razlikuje od drugih škola stranih jezika po načinu i pristupu svakom pojedinom učeniku. Daje najprirodniji pristup savladavanju učenja stranog jezika, kroz igru, pjesme,… Što je čini pristupačnom svakom djetetu, bez obzira na njegovo predznanje stranog jezika.

Iskustvo Lorene, polaznice Helen Doron škole na Cresu

Lorena (11 godina), Helen Doron Cres

Lorena je s 5 godina počela učiti engleski u Helen Doron školi na Cresu. Najdraža riječ na engleskom danas joj je ice cream, a jedna od omiljenih uspomena joj je, ističe, kada ih je teacherica odvela na sladoled kao nagradu za dobar rezultat učenja u školi. Loreni se općenito sviđa što strani jezik svladava kroz igru, što nema ocjena i što njene teacherice nisu tako stroge. Neke engleske pojmove danas zna i prije nego ih njeni vršnjaci nauče u osnovnoj školi,

 • Koja je prva riječ koju si naučila u Helen Doron školi?

Moja prva riječ/rečenica koju sam naučila je: ”My name is Lorena”.

 • Što najviše voliš u Helen Doron školi? 

U Helen Doron školi volim što je sve tako ležerno, učimo engleski sjedeći na podu, puno se igramo i smijemo. A volim i keksiće kojim nas počaste za vrijeme pauze.

 • Kako bi opisala svoju “teacher”?

Otkad pohađam Helen Doron tečaj, promijenila sam 3 ”teacher”. Sada imamo ”teacher” Sanju. Ona je jako simpatična, dobra, strpljiva i lijepa. Rado sluša naše zanimljive priče!

Iskustvo Andree i Helene, polaznica Helen Doron škole u Vinkovcima

Andrea (9 godina), Helen Doron Vinkovci

Andrea zajedno sa svojom sestrom Helenom uči engleski u Helen Doron školi u Vinkovcima. Andrea i Helena imaju 9 i 7 godina, a mlađa sestra krenula je stopama svoje starije sestre i također se priključila Helen Doron školarcima. Party za Halloween i kino u Helen Doron školi, danas su im među omiljenim uspomenama. I dok se obje slažu da im je More Jump with Joey tečaj najdraži, kao najdražu pjesmicu Andrea ističe ABC Rap, dok je Helenin favorit pjesmica Pat-a-Cake.

 • Što najviše volite u Helen Doron školi?

U Helen Doron školi najviše volimo učiteljicu i zabavne pjesmice koje slušamo.

Koliko često i gdje najčešće slušate Helen Doron pjesmice?

Helen Doron pjesmice najčešće slušamo u autu, kada negdje idemo. I kod kuće ih slušamo svakodnevno.

 • Zašto mislite da bi i vaši prijatelji trebali ići u Helen Doron školu?

Mislim da bi i moji prijatelji trebali ići u Helen Doron školu zato što smo u njoj dobro naučile engleski, tamo je uvijek zabavno i upoznale smo puno prijatelja.

Foto: Helen Doron

Učitati još
Zatvori