Gnijezdo za bebe – hit među dječjom opremom

Gnijezdo za bebe – hit
među dječjom opremom

Snuggle Me Organic

U trenutku kada beba dođe na ovaj svijet, ona traži osjećaj zaštićenosti i uljuljkanosti kakav je osjećala i u majčinom trbuhu. To je stanje koje joj je poznato, s kojim se osjeća sigurno i kada su ti uvjeti zadovoljeni, moći će se lakše umiriti. Baš zato brojni baby proizvodi dolaze na tržište s ciljem rekreiranja spomenutih uvjeta u vanjskom svijetu i postaju vrlo popularni jer se roditelji kunu u njihovu efikasnost. Imamo swaddle marame, slingovemarame za nošenje, klasične i moderne, bouncere i ljuljačke, koji se svi trude premostiti prve dane bebinog navikavanja na okolinu. A tu je i gnijezdo…

Sleepyhead

Zašto je gnijezdo za bebe tako popularno?

Gnijezdo je izbor mnogih roditelja kada je riječ o zajedničkom spavanju, igri, putovanjima s djetetom, maženju, smanjivanju rizika da će se beba sama otkotrljati i slično. Dobar su izbor za polako uvođenje samostalnog spavanja u krevetiću, na prijelazu iz dječjeg u onaj bez ogradice jer smanjuju mogućnost pada s kreveta, a brojni su roditelji pronašli i neke vlastite prednosti ovih gnijezda koje savršeno funkcioniraju s njihovom bebom.

Najčešće je odabir roditelja novorođenčeta jer je odličan prijelazni komad opreme. Primjerice, beba kroz dan mirno može odmarati u svom gnijezdu, sigurno smještena na kauču ili na krevetu, a mnogi će gnijezdo umetnuti u krevetić kako bi beba bila što ušuškanija tih prvih mjeseci. Veliki plus gnijezda je prenosivost i lagano prebacivanje bebe iz sobe u sobu, a da ona ostaje ušuškana i smirena – pogotovo ako je zaspala.

Voksi

Sigurnost na prvom mjestu

Naravno, da kao i uz većinu dječje opreme, posebna upozorenja stižu vezano uz sigurnost. Naime, budući da su povišeni rubovi gnijezda fiksni i novorođenče ih ne može pomicati (kao što još nije savladalo ni svoje okretanje i pomicanje u krevetiću), treba posebnu pažnju obratiti na položaj u kojem bebu smještamo u gnijezdo te osigurati stalan protok zraka između glavice i rubova. To je iznimno važno i ako se beba već počela okretati na trbuh, a možda se još ne zna sama okrenuti nazad na leđa ili bok. Treba obratiti i pozornost na pregrijavanje zbog materijala u koji beba “upadne”. No uz dozu opreza i nadzor, gnijezdo zaista postaje nezamjenjivi mekani oblak za bebin odmor i dnevni san.

Snuggle Me Organic

Brendovi sigurnost uzimaju kao veoma ozbiljnu stavku te su se kao najpopularnija gnijezda istaknula ona krojena od materijala koji “dišu” i koja zadovoljavaju sve sigurnosne standarde po pitanju razine mekoće, visine rubova, mogućnosti da se gnijezdo pri dnu proširi kako beba raste pa osigura još više mjesta i slično.

U nastavku donosimo neke od najpopularnijih na tržištu danas.

Sleepyhead Deluxe
Cam Cam Copenhagen
Done By Deer
Konges Slojd
Liewood
Snuggle Me Organic
Voksi

Foto: Snuggle Me Organic, Voksi, Done By Deer, Konges Slojd, Liewood, Sleepyhead, Cam Cam Copenhagen

Učitati još
Zatvori