Baby bounceri i ljuljačke su spas u kaotičnim prvim mjesecima roditeljstva

Baby bounceri i ljuljačke su spas u
kaotičnim prvim mjesecima roditeljstva

BabyBjörn

Opremanje doma uoči dolaska bebe često zna biti puno teži zadatak nego što smo očekivali. Roditelji koji iščekuju svoje prvorođeno nekako znaju upasti u dvije kategorije – minimalisti koji smatraju da im ne treba gotovo ništa, maksimalisti koji kupuju apsolutno sve u trgovinama te oni koji su zapeli negdje između ne znajući od čega krenuti i kojem se aspektu najviše posvetiti, ne želeći kupiti nešto što će im u konačnici biti višak.

Naravno da kategorije najviše ovise o budžetu te količini djece koju imate u obitelji i među prijateljima, a sukladno tome i količini stvari koje možete naslijediti. Ako je fond stvari koje vam dolaze u nasljedstvo velik, možete se posvetiti sitnicama, a ako niste te sreće onda treba pomno odvagnuti pozitivne i negativne strane svih mogućih kupnji kako bi odlučili što vam je zapravo esencijalno.

Nuna Leaf Grow

Ono što gotovo sigurno neće biti višak i što bi trebali staviti na svoju shopping listu su bounceri ili ljuljačke, genijalna pomagala koja će olakšati kaotične i plačljive dane i vama i bebi. Zato što devet mjeseci provedu ljuljuškajući se u maminom trbuhu, bebe se teško navikavaju na svakodnevnu statičnost kojoj su odjednom izložene. Dodir i ljuljuškanje na rukama je ono što će preferirati, no ponekad ih treba spustiti kako bi se otuširali, napravili nešto po kući, skuhali ručak pa se postavlja pitanje gdje odložiti bebu, a da ostane tako zadovoljna. I dok su nosiljke odlično rješenje, ponekad i one imaju ograničenja, a tu u priču ulaze bounceri i ljuljačke.

Bouncer, ljuljačka ili oboje?

Bouncer je dječja ležaljka u kojoj beba svojim pokretima lagano pomiče cijelu strukturu te tako istovremeno može testirati svoje ručice i nožice, a ljuljačka je najčešće kompliciranija naprava na baterije ili struju koja će ljuljanje ili vibriranje odrađivati sama.

Nuna Leaf Grow

Hoćete li izabrati bouncer ili ljuljačku ovisi o nekoliko detalja – koliko mjesta imate u prostoru i jeste li (i koliko) ste spremni uložiti. Na tržištu postoje vrlo jednostavne i minimalističke ležaljke koje su sklopive te ne moraju zauzimati puno mjesta, ali postoje i elaborirane ljuljačke koje se njišu, vibriraju, pjevaju, imaju ugrađene mobile za zabavu i slično te zaista svatko može odabrati ono što smatra da mu je potrebno.

Mnoge će bebe u samim počecima biti najzadovoljnije u ljuljačci, no s vremenom će ih zanimati istraživanje vlastitog pokreta i igre uz koje će pokretati sami sebe. Zato su odličan odabir multifunkcionalni proizvodi koji kreću kao ležaljke te se kroz ljuljačku i bouncer u konačnici pretvaraju u sjedalicu. Važno je samo pratiti od koje dobi i/ili kilaže su proizvodi pogodni za vašu bebicu kako se ne bi krivili kralježnica i vrat.

U nastavku donosimo odabir popularnih bouncera i ljuljački.

BabyBjörn bouncer

Ovaj klasični bouncer je favorit među roditeljima jer je vrlo jednostavnog dizajna, sklopiv je i prenosiv, navlaka je lako periva i bebe ga obožavaju. Može se koristiti od 53 cm i 3,5 kg do 13 kg, s time da se s vremenom pretvara u sjedalicu.

Charlie Crane Levo

Charlie Crane ležaljka uvjerljivo je najljepšeg dizajna, a stylish ležaljku su popularizirale mame trendseterice. Udoban jastuk i lagani nagib uspavat će bebicu dok je lagano ljuljuškate.

Stokke Steps ležaljka

Ako već znate da ćete odabrati Stokke Steps hranilicu onda je dobra ideja u kombinaciji kupiti i Stokke Steps ležaljku koju ćete prvo koristiti kao nastavak. Stokke Steps ležaljka unutar tog sistema može biti povišena što je super položaj dok kuhate ili jedete za stolom pa beba može promatrati na visini, a može funkcionirati i kao samostalni bouncer na podu dnevne sobe.

Nuna Leaf Grow

Nuna Leaf Grow je još jedan favorit među roditeljima jer je lagana, stabilna, podešava se u tri položaja te raste s vašim djetetom. Kada se namjesti nagib sjedala, Nuna Leaf može poslužiti za ležanje, polu-sjedenje i visoko sjedenje za odmaranje, igranje i hranjenje, te postati prva dječja stolica za hranjenje. S blagim potiskom, stolica se lagano ljulja oko 2 minute.

4moms Mamaroo

Ako tražite ljuljačku koja će odraditi posao umjesto vas, onda je 4moms Mamaroo pravi izbor. Njiše se u svim smjerovima – gore-dolje, lijevo-desno, do 5 različitih pokreta u 25 kombinacija. Opremljena je i zvukovima za umirivanje bebe te joj se nagib može mijenjati za posve opuštajuće iskustvo.

Tiny Love Rocker Napper

Ljuljačka Tiny Love Rocker Napper je 3 u 1 sistem i može biti ležaljka, ljuljačka i sjedalica. Uz dodatne baterije može i vibrirati, a ima mogućnost instalacije mobila koji će dodatno zabaviti bebu.

FreeON Relax

FreeON Relax je ljuljačka u pravom smislu te riječi – ljulja se u tri različite brzine, može se namjestiti timer za ljuljanje, može odsvirati uspavanku te dolazi s ugrađenim igračkama na baldahinu za promatranje i zabavu.

Foto: Babybjorn, Charlie Crane, Tiny Love, FreeON, 4moms, Nuna, Stokke

Učitati još
Zatvori