Animirajte klince ovih dana uz ove radionice i online predstave

Animirajte klince ovih dana uz ove
radionice i online predstave

klinci-edukacija-

Djeci je općenito teško fokusirati se, što roditeljima zna stvarati problem, pogotovo u ovim trenutcima kada većina nas radi od doma, a sve je prožeto stresom i nesigurnošću. Djeca sve osjete i kanaliziraju na svoje načine stoga je iznimno važno zaokupiti im pažnju na kreativan način i potaknuti im maštu. Donosimo prijedloge raznih događanja online koja su idealna za klince ovih praznika.

GK ‘Žar ptica’ – besplatne online predstave

Gradsko kazalište ‘Žar ptica’ nastavlja s prikazivanjem besplatnih online predstava srijedom u 19 sati tijekom siječnja. U sklopu projekta #OnlineSrijedauŽarptici, ovo kazalište poznate naslove premijerno postavlja na svoj Facebook i web, a potom se oni sele u virtualnu biblioteku na www.zar-ptica.hr pod Online sadržaji, gdje su dostupni narednih mjesec dana. Neki od najgledanijih hitova ovog kazališta: Mačak u čizmama, Palčica,Tonkica Palonkica frr…,već su dostupni online, a njima se pridružuju još i Snježna kraljica, Ronja, razbojnička kći, Lažeš Melita, Ezop basne…sve dok je kazalište zbog epidemioloških mjera gotovo nedostupno školskoj i vrtićkoj djeci.

Cool School Zima na Trešnjevci

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno održava program Cool School Zima na Trešnjevci, besplatne online radionice za djecu i mlade do 14. siječnja 2021., s početkom u 11 sati, na službenoj web stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.

cool-school-zima
  • utorak, 12.1.2021. od 11 sati

Vesna Šantak, ak.slikarica-grafičarka
Tema radionice je radost i sreća koju želimo podijeliti jedni s drugima.
Vašim radovima prikažite sve ono što vas veseli. Slikanjem, izradom kolaža, raznih likova, ukrasa, povežimo se jedni s drugima. Kroz maštu i radost stvaranja oblikujte ideje iz raznih materijala koje možete pronaći kod kuće: karton, papir, boje, špaga, komadići tkanine, i sav drugi materijal koji vas inspirira.

  • Srijeda, 13.1.2021. od 11 sati

Tara Beata Racz, ak. slikarica
Zoom radionica: JA KAO SUPERHEROJ
U ovoj radionici polaznici će imati priliku zamisliti i prikazati sebe kao superheroja kroz formu crteža ili slike. Istraživat će se vlastiti doživljaj sebe s fokusom na vrline i osobnu snagu. Kroz zadatak će polaznici pustiti maštu na volju i uz apsolutnu slobodu izraza predstaviti različite aspekte sebe. Rad je, prije svega, izraz njihove osobnosti, a ne odraz vanjskoga izgleda. Svaki rad u sebi sadrži svjesno stavljene elemente, no on ujedno uvijek sadrži i one nesvjesne.

Četvrtak, 14.1.2021.od 11 sati

Tara Beata Racz, ak. slikarica
Video radionica: MOJE PUTOVANJE
Na početku radionice sudionici prolaze kroz proces vođenog opuštanja i vizualizacije. Na početku se, na primjer, zamišljaju kako hodaju kroz šumu, dolaze do spilje, a zatim do vrata otvaraju ih, prelaze prag, dolaze u jedan novi prostor…što vide tamo ispred? Dolaze do puta…Kakav je taj put, kuda on vodi? Susreću li koga po putu? Ako da, koga? Nailaze li na kakve prepreke? Ako da, koje? Nakon toga sudionici slikaju ono što su vidjeli tijekom vizualizacije. Slika predstavlja mapu/putokaz njihovog putovanja. Cilj ove radionice je da svaki sudionik osvijesti u kojoj se životnoj fazi trenutno nalazi i da prepozna izazove i prepreke koje treba proći kako bi mogao ostvariti zadani cilj.

Animacija izrezanih oblika – online radionica

MSU poziva na treću u nizu od deset radionica, pod nazivom ‘Animacija izrezanih oblika’. Riječ je o vrlo brzoj tehnici animacije koja se koristi plošnim dvodimenzionalnim likovima i pozadinama napravljenima od izrezanih oblika. Na izložbi „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ možete vidjeti film naslova „Gypsy Carmen“ jedne od pionirki animacije silueta Charlotte „Lotte“ Reininger. Njezin film „Pustolovine princa Ahmeda“ (1926.) jedan je od najstarijih sačuvanih dugometražnih animiranih filmova. Pozivamo i vas da po uzoru na rad animatorice Lotte Reiniger (1899.-1981) sami izradite svoje likove od papira. Odaberite malo čvršći papir na kojem ćete primjerice nacrtati vlastitu sjenu ili vanjski oblik nekog lika. Ideju za izgled lika možete pronaći tako da promatrate sjene likova ili predmeta iz neposredne okoline. Nakon što ste završili s crtanjem, lik izrežite i postavite na podlogu. Možete ih postaviti i ispred bijelog papira i usmjeriti svjetlo u njih. Fotografirajte papir s druge strane kako biste dobili još dramatičnije sjene likova. Fotografije vaših radova šaljite na e-mail: [email protected]

msu-radionica

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori