Zašto su vitamini i minerali posebno važni zimi?

Zašto su vitamini i minerali
posebno važni zimi?

centrum-junior-1

Zima & imunitet

Zdravlje malenih posebno je osjetljivo u hladnijem dijelu godine kada je svježe voće i povrće manje dostupno. No vitamini i minerali utječu na osnaživanje imuniteta koji će osigurati vašem mališanu pobjedu nad virusima i bakterijama, pogotovo sada kada se temperature spuštaju ispod nule.

Vječito pitanje svakog roditelja je koliko su vitamini i minerali nužni za pravilan rast i razvoj djeteta? Odgovor glasi – optimalan unos vitamina i minerala od najveće je važnosti upravo u fazi rasta i razvoja djece. Kod pojačanih fizičkih i mentalnih napora povećana je i potreba za vitaminima. Stoga je odgovarajući unos vitamina i minerala važan preduvjet za pravilan za rast i razvoj djece.

Iako roditelji znaju da je raznovrsna prehrana ključna za zdravlje i razvoj njihovih mališana, nisu uvijek u situaciji da osiguraju uravnoteženu prehranu svojoj djeci. A također, većina djece prehranom ne unosi dovoljnu količinu vitamina i minerala jer ne vole sve okuse voća i povrća.

centrum-junior-2

“Ja ovo ne volim jesti”…

Mnoga djeca su izbirljiva kada je hrana u pitanju i često ne vole jesti voće i povrće. Pizza, čips, hamburger i slatkiši radije se jedu nego dobro uravnotežena hrana. Naša prezaposlenost dodatno otežava pokušaj da prehrana naše djece bude zdrava i uravnotežena. Brza hrana, obroci iz kantine, nepravilna i neuravnotežena prehrana ne sadrži neophodnu količinu hranljivih tvari.

Prehrambena podrška

Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 12 vitamina i 4 minerala koji su neophodni sastojci zdrave prehrane te tako pomažu održavanju zdravog organizma. Vitamini B- grupe i biotin su potrebni za metabolizam energije, folna kiselina za zdrav krvožilni sustav, a vitamin A za zdrav vid.

Oslobađanje energije

Vitamin B1 doprinosi normalnom metabolizmu ugljikohidrata i metaboličkim procesima proizvodnje energije.

Centrum Junior

Kognitivni razvoj

Željezo doprinosi normalnom kognitivnom razvoju djece. Važnost mentalnog zdravlja nemerljiva je i ima ključnu ulogu tijekom života.

Imunitet

Zdrav imunološki sustv u današnje vrijeme važniji je nego ikad. Pravilno funkcioniranje imunološkog sustava ovisi od mnogo mikro-i makronutrijenata. Vitamini C, A i B6 kao i minerali poput željeza, selena i cinka, najviše doprinose zdravljau imunološkog sustava.

Zdrave kosti

Vitamin D potreban je za normalan rast i razvoj kosti kod djece.

Centrum Junior vitamini i minerali

Centrum Junior zato sadrži 16 aktivnih sastojaka – 12 vitamina i 4 minerala te djeluje baš kao “štit” koji dječjem organizmu pomaže da se pravilno razvija, a ujedno i osnažuje imunitet, posebno u zimskom periodu. Osmislili su ga vrhunski stručnjaci kako bi se zadovoljile svakodnevne potrebe dječjeg organizma za životno važnim tvarima. Sve što je potrebno dječjem organizmu za pravilan rast i razvoj nalazi se u samo jednoj tableti za žvakanje. One imaju ugodan okus limun-maline i pogodna su za djecu s dijabetesom.

Centrum multivitamini

Sve dodatne informacije o Centrum Junior multivitaminima potražite i na ovom linku.

Foto: CalaPatrick ForeKelly SikkemaHannah Tasker

Učitati još
Zatvori