Je li u Hrvatsku stigla najsigurnija autosjedalica dosad?

Je li u Hrvatsku stigla najsigurnija
autosjedalica dosad?

Skandinavska tvrtka BeSafe lansirala je iZi Modular A X1 i-Size, prvu autosjedalicu u povijesti koja koristi revolucionarnu tehnologiju automatskog uvlačenja pojaseva kako bi kopčanje djeteta u autosjedalicu učinila super sigurnim i jednostavnim. BeSafe je tako osigurao da svako dijete u autosjedalici iZi Modular A X1 i-Size bude pravilno i čvrsto vezano što je, uz odabir kvalitetne autosjedalice, preduvjet za sigurnu vožnju.

“Autosjedalica koja se ispravno koristi smanjuje rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%.” – udruga RODA

BeSafe je tvrtka koja se ponosi inovacijama i dizajnom te time što radi proizvode koji štite djecu u stvarnim životnim situacijama. Dodatno, BeSafe autosjedalice redovito se rangiraju među najsigurnije na različitim testiranjima (ADAC, Plus i NAF test), a poznate su po novim tehnologijama koje djeci i roditeljima pružaju još bolje i sigurnije iskustvo putovanja.

“Gotovo 50% djece u autosjedalicama nema dovoljno zategnute pojaseve, a u 63% tih slučajeva zlouporaba je klasificirana kao ozbiljna.” – predstavnik njemačkog udruženja osiguravatelja (Unfallforschung der Versicherer )

BeSafe iZi Modular A X1 i-Size autosjedalica

BeSafe ima samo jedan cilj, a to je zaštititi naše najdragocjenije – našu djecu. Zato je na problem sigurnog vezanja odgovorio osmišljavanjem najnovije autosjedalice – iZi Modular A X1 i-Size. Ova autosjedalica dio je već poznatog Modular koncepta koji omogućava korištenje jedne ISOfix baze za dvije autosjedalice čime je sigurnost djece osigurana sve do njihove 4. godine.

iZi Modular A X1 i-Size autosjedalica može se postaviti u oba smjera vožnje, a za djecu do 4. godine BeSafe uvijek preporučuje da budu okrenuta u smjeru suprotnom od smjera vožnje jer je taj smjer i do 5x sigurniji ako dođe do prometne nesreće! Zahvaljujući dodanoj prednosti Active Retract sigurnosnih pojaseva lakoća korištenja autosjedalice dovedena je na zavidnu razinu.

Mehanizam koji je novost u svijetu autosjedalica – Active Retract Harness™

Active Retract Harness™ sastoji se od naprednog sustava zatezača pojaseva smještenih unutar autosjedalice. Taj sustav automatski uvlači pojaseve kad se dijete veže u autosjedalicu. Ova tehnologija jako je slična automobilskim pojasevima koje koriste odrasli. To znači da nije komplicirana jer sve što roditelji moraju učiniti je provjeriti zategnutost povlačeći prema gore ramene pojaseve koji ne ostavljaju mjesta mališanima da se slobodno izvijaju.

Vrhunska inovacija za vrhunsku sigurnost

Dizajnirana tako da vašem djetetu nudi vrhunsku sigurnost u slučaju sudara, iZi Modular A X1 i-Size autosjedalica ima ugrađenu zaštitu od bočnog udara (SIP) i dodatnu zaštitu od bočnog udara (SIP+) koja se vrlo lako pričvrsti na vanjski dio sjedalice. Uz to, Dynamic Force Absorber najsuvremenija tehnologija materijala koji apsorbira silu udaraca, nudi optimalnu zaštitu i udobnost za najranjivije dijelove djetetova tijela – glavu i vrat. Tradicionalno korišteni materijal, stiropor, ovdje je zamijenjen specijalnim plastičnim materijalom raspoređenim u fleksibilne zone koje optimalno apsorbiraju sile udara.

Lako se instalira na Modular bazu 

iZi Modular X1 i-Size je fantastičan izbor ako ste u potrazi za autosjedalicom u kojoj ćete moći voziti dijete od 6 mjeseci do 4 godine, u oba smjera. iZi Modular ISOfix baza omogućava brzu i jednostavnu instalaciju autosjedalice samo jednim klikom, a kako biste bili sigurni da je baza pravilno postavljena, tu su zvučni signali. Na istu bazu postavlja se i autosjedalica za novorođenče BeSafe iZi Go Modular koja se može kombinirati s brojnim kolicima.

iZi Modular A X1 autosjedalicu, kao i pripadajuću iZi Modular bazu, možete pronaći na službenoj web stranici www.besafe.hr kao i na prodajnim mjestima navedenim na toj stranici. Cijena sjedalice je 3.399,00 kn.

Foto: BeSafe

Učitati još
Zatvori