Kako do savršene kože tijela uoči blagdana?
Kako do savršene kože tijela uoči blagdana?

Kako do savršene kože tijela
uoči blagdana?

Zakoračili smo u sezonu u kojoj slavimo život, prijateljstvo i sve lijepo što smo prošli tijekom godine. Ono podrazumijeva pregršt božićnih domjenaka i inih druženja tijekom kojih želimo zasjati i ostaviti dobar dojam. Nerijetko su ona i na otvorenom kako u ovom periodu uživamo i u prekrasno okićenom gradu… No kombinacija lijepog i njegovanog izgleda uz temperature blizu ništici – rijetko kada ide ruku pod ruku.

Naime, svako godišnje doba ima svoje prednosti i mane, no kada je zima u pitanju – mane nadilaze prednosti, barem kada je vaša koža u pitanju. No koliko god kvalitetna bila vaša zimska njega kože, dehidracija je praktički neizbježna, a posebice ste podložni oštećenjima imate li osjetljivu ili atopičnu kožu.

Kako zima šteti koži?

Suh zrak oštećuje zaštitni sloj kože i vuče vlagu iz dubljih slojeva čime ubrzano dovodi do dehidracije. Zimi imamo specifičnu situaciju gdje suhi zrak (u kombinaciji s hladnim vjetrom!) imamo izvan kuće, ali i u kući kao posljedicu grijanja.

Iako je koža fantastičan organ sposoban samoobnavljati se, zimski uvjeti ponekad prelaze u ekstreme u kojima koža treba i našu pomoć. Ne pripazimo li na adekvatnu fizičku njegu poput tople odjeće i asesoara, ali i popratnu njegu skincareom, brzo ćemo primijetiti suhoću i ljuštenje.

Kako prepoznati oštećenje kožne barijere?

Prvo ljuskanje, sivilo tena i neugodno zatezanje prvi su znakovi dehidracije, što već daje naslutiti kako je vaša kožna barijera narušena. Veće probleme imat će suhokošci kojima će tada trebati nadoknaditi razinu vlage u kožu, ali dati i potreban hranjivi i zaštitni sloj.

Ipak, postoji način za održati kvalitetnu kožnu barijeru i osjećati se ugodno u svojoj kože. Prije svega zahvaljujući pomno kreiranim proizvodima za njegu i najosjetljivijih tipova koža.

Idealna zimska njega za tijelo

Kada je u pitanju zimska njega tijela, Eucerin nudi zaista širok asortiman proizvoda za klasičnu njegu kože, ali i specifične kožne probleme. Linije koje vrijedi spomenuti su AtopiControl, Aquaphor i UreaRepair PLUS – posebice patite li od kožnih alergija, skloni ste stvaranju ranica ili vas prati karakterističan svrbež kože.

Eucerin zimska njega prema simptomima koje osjećate

• suha i atopična koža sklona iritacijama u fazi bez simptoma te akutnoj fazi

Eucerin AtopiControl je dermokozmetička njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama u fazi bez simptoma te akutnoj fazi. Ova njega klinički i dermatološki dokazano smanjuje suhoću, perutanje, zategnutost kože i ublažava svrbež te je dokazano pogodna za atopičnu kožu.

Losioni i kreme za osnovnu njegu sadrže kombinaciju omega-6 masnih kiselina i likokalkona A za obnavljanje kože, vraćanje njezine prirodne zaštite i jačanje otpornosti. Osim pružanja intenzivne hidratacije, ublažavaju hrapavost i svrbež te zategnutost povezanu s atopičnom kožom. Također, ne sadrži mirise, boje ni parabene, a prikladna je i za djecu i dojenčad od prvog dana života (odnosno 3 godine u slučaju Eucerin AtopiControl ANTI-ITCH spreja za nadraženu kožu ).

Koliko je ova linija fantastična svjedoči i studija koja pokazuje da svojstva Eucerin AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu imaju sličan pozitivan utjecaj na izgled kože kod atopijskog dermatitisa kao i primjena 1% kortizon kreme. Međutim, treba napomenuti kako ova krema nije lijek i ne služi kao nadomjestak lijekovima.

Linija se sastoji od AtopiControl losiona za tijelo, AtopiControl balzama, AtopiControl Akut kreme za njegu kože sklone crvenilu, AtopiControl ANTI-ITCH spreja za nadraženu kožu, AtopiControl kreme za njegu, AtopiControl ulja za pranje, AtopiControl kreme za lice te AtopiControl intenzivne kreme za ruke.

• jako suha, ispucala i oštećena koža

Imate li jako oštećenu kožu, idealan odabir je Aquaphor linija, koju nazivaju i svojom S.O.S. linijom radi izrazito obnavljajućeg djelovanja na nadraženoj i vrlo suhoj koži.

Stvara polupropusnu zaštitnu barijeru nad kožom koja podupire prirodni prijenos vodene pare i kisika omogućujući koži disanje i ojačava funkcije prirodne kožne barijere. Glicerin u formuli učinkovito hidratizira, privlači vodu i pomaže zadrži je u koži. Djeluje s pantenolom koji pomaže ubrzati regeneraciju i obnavljanje, a i hidratizira kožu.

Ovo je i idealna linija ako ste skloni dehidraciji jer će je zasigurno spriječiti. Sastoji se Aquaphor obnavljajuće njege u spreju, Aquaphor Lip Repair balzama za usne i Aquaphor obnavljajuće njege.

• zategnuta, gruba koža i/ili sklona svrbežu, prhutanju i crvenilu

Eucerin UreaRepair PLUS linija njege formulirana je s miksom ureje, NMF-a i ceramida kako bi jačala kožnu barijeru, štitila od gubitka vlage, ali i povećavala hidrataciju i sposobnost vezanja vode za kožu. Njena formula klinički dokazano nadopunjuje lipide i vlagu u koži za trenutno olakšanje te odgađa simptome suhe kože do 48 sati. Eucerin UreaRepair PLUS njega ostavlja kožu mekom, zaglađenom i hidratiziranom.

Eucerin UreaRepair PLUS nudi široki asortiman njege koji se kupuje i primjenjuje ovisno o težini suhoće kože, uzimanjem koncentracija s višim ili nižim stupnjem ureje. Linija uključuje UreaRepair PLUS losion za tijelo s 10% ureje i ceramidima, UreaRepair PLUS losion za tijelo s 5% ureje i ceramidima, UreaRepair PLUS losion za tijelo s 5% ureje i nježnim, umirujućim mirisom, UreaRepair PLUS pjenu za pranje s 5% ureje i ceramidima, UreaRepair PLUS kremu za njegu stopala s 10% ureje, UreaRepair PLUS kremu za ruke s 5% ureje, UreaRepair PLUS intenzivni tretman s 30% ureje, UreaRepair kremu za lice s 5% ureje, UreaRepair rich kremu za lice s 5% ureje i ceramidima, UreaRepair Original fluid za pranje s 5% ureje te UreaRepair PLUS pjenu za stopala s 10% ureje.

Ipak, vrijedi spomenuti kako ćete za različite kožne probleme poput ovih moći koristiti i Aquaphor obnavljajuću njegu, s obzirom na to da je iznimno multifunkcionalna.

Zimska njega kože mora biti prilagođena želite li vidjeti zadovoljavajuć rezultat na svojoj koži, a uz ove proizvode – on neće izostati. Proizvode istražite bolje na Eucerin web stranici, a proizvode nabavite na njihovim prodajnim mjestima.

Foto: Eucerin

Učitati još
Zatvori