Otkrili smo kako do hidratizirane i snažnije kožne barijere u samo dva koraka
Otkrili smo kako do hidratizirane i snažnije kožne barijere u samo dva koraka

Otkrili smo kako do hidratizirane i snažnije
kožne barijere u samo dva koraka

Iako se ljetu i dalje ne bliži kraj, većina nas ima tendenciju razmišljati kako ljeto završava onaj tren kada stignemo kući s godišnjeg odmora. Što se nas tiče – tada već počinje jesen! A jesen je period kada biramo raditi na sebi u svim aspektima.

Sve većem broju ljudi upravo povratak s godišnjeg odmora signalizira vrijeme za veliku promjenu i novi početak, umjesto primjerice dolaska nove godine. Tada ne samo da se vraćamo u ured, već i kreće nova školska i fakultetska godina, a kako bi transformacija za svojevrstan novi početak bila potpuna, moramo popraviti i svu „štetu“ nastalu na licu, tijelu i kosi tijekom prethodnih mjeseci.

Minéral 89

Dehidracija i suhoća kao vječiti problem

Upravo je dehidracija ono s čim se najčešće susrećemo ljeti, a radi visokih temperatura i vlage – teže je nadoknađujemo no obično. Naime, ljeti dolazi do tzv. transepidermalnog gubitka vlage, što znači da višak vlage u zraku izvlači vodu iz slojeva kože. Time ona sustavno postaje više suhom, namreškanom, manje toniranom… Dehidraciju je moguće izbjeći uz pomoć kvalitetne rutine njege na bazi hidratacije, no samo ako imamo i balansiran životni stil, uz kojega tijelo ostaje kontinuirano hidrirano.

Međutim, kako dolaskom hladnijih dana (pa i grijanja!) kreće novi niz problema s kožom te dodatan potencijal za isušivanje – bitno je dehidraciju riješiti onaj tren kada primijetimo da je imamo, kako se problem ne bi prolongirao i pogoršao. Srećom, imamo ultimativnu rutinu za oporavak kožne barijere, koja neće samo brzinski rješiti dehidraciju, već će i ubuduće prevenirati isti problem.

Minéral 89

Booster o kojem se priča

Vrlo vjerojatno ste već čuli za Minéral 89 Booster, serum za hidrataciju, umirivanje i jačanje kožne barijere koji je na tržištu već godinama – i nekako od prvoga trena izrazito popularan među svim tipovima kože željne dodatne hidratacije. Ujedno, riječ je o svjetskom bestselleru brenda Vichy, pa je bilo bitno liniju i proširiti kako bi pružala cjelovitu njegu. Tako je boosteru pridružena i Minéral 89 krema, za intenzivnu hidrataciju tijekom 72 sata, koja dolazi u verziji za sve tipove kože te za suhu i vrlo suhu kožu.

Minéral 89
Minéral 89

No krenimo redom! Minéral 89 Booster proizvod je koji bismo svima preporučili s obzirom na to koliko je jednostavnog sastava, a vidljivog djelovanja. Ima čistu formulu, čime je prikladan i za osjetljive i reaktivne kože, a pritom je bogat mineralima iz vulkanske vode te hijaluronskom kiselinom visoke molekularne mase. Naime, upravo vulkanska voda Vichy, uz hijaluron, čini 89% ovog proizvoda čija formula pruža instant hidrataciju, za 21% puniju kožu već sat vremena nakon korištenja Minéral 89 Boostera* te za 71% snažniju kožu** 4 sata nakon korištenja. Pritom, volimo što dolazi u eco-friendly bočici od stakla i ima 94% sastojaka prirodnog porijekla.

Uvrstite li već ovaj booster u svoju rutinu njege, vidjet ćete značajnu promjenu u izgledu i kvaliteti kožne barijere, no oni koji žele posao odraditi temeljito – neće preskočiti niti kremu!

Minéral 89

Krema vrijedna pažnje

Upravo će Minéral 89 krema napraviti razliku kod vrlo oštećene kožne barijere jer je njena glavna funkcija jačanje i obnavljanje kožne barijere. To čini aktivnim sastojcima koji prodiru kroz 3 sloja epiderme i nude učinkovitu trodnevnu hidrataciju. Pritom moramo napomenuti neljepljivu i nemasnu hidrataciju, iako je na bazi mješavine hijaluronske kiseline i Vichy vulkanske vode. Uz njih, formulu obogaćuju skvalan i vitamini.

I ovo je clean proizvod bez mirisa i boje, a pritom ne sadrži silikon, fenoksietanol, BHT ni sulfate. Uz to, nekomedogena je, pa je doista mogu koristiti svi tipovi kože, dok će bogata verzija kreme najviše odgovarati onima suhe do vrlo suhe kože.

Kao i uvijek, potrebno je koži dati vremena da se obnovi, a prve rezultate promjene kvalitete kožne barijere trebali biste vidjeti nakon 2 do 4 tjedna korištenja ovoga dvojca u dnevnoj i večernjoj rutini. Proizvodi su već sada dostupni za kupnju u ljekarnama diljem Hrvatske, ali i online.

Foto: Unsplash, Pexels, Martina Movrić, PR

* Instrumentalno ispitivanje, 24 osobe, 1 sat nakon agresije kože.
**Instrumentalno ispitivanje, 24 osobe nakon 4 sata.
Učitati još
Zatvori