Vodimo vas u Dora Body Studio – sada već omiljeni zagrebački studio uz koji ćemo zajedno s vama vježbati svakog mjeseca

Vodimo vas u Dora Body Studio – sada već omiljeni zagrebački studio uz koji ćemo zajedno s vama vježbati svakog mjeseca

U današnje vrijeme pronalazimo sve više razloga za to zašto ne vježbamo i ne rekreiramo se – ne samo redovito, već i dovoljno i onoliko koliko je tijelu to realno potrebno. Zahtjevno radno vrijeme i zahtjevan opis posla, obiteljske i prijateljske obaveze, neki zaostali zadaci koje nikako da skinemo sa svojih ‘to do’ lista… Izgovora je mnogo i postaju sve maštovitiji, a u prilog tome govore i statistike. Ovogodišnja istraživanja na razini Europe pokazala su da Hrvati, od svih naroda Europske Unije, najmanje vježbaju i najmanje se bave sportom, a svega 36% naše populacije aktivno je na ovaj ili onaj način.

Kako pronaći inspiraciju za vježbanje ondje gdje ona nedostaje ili ondje gdje je uopće nema? Za nas je to bio već prvi posjet zagrebačkom Dora Body Studiju – studiju koji je i stilom i atmosferom sušta suprotnost većini (pre)napučenih teretana/studija za vježbanje u gradu i u kojem se s naglaskom na manje i intimnije grupe svakoj osobi posvećuje individualna pozornost, omogućuje pravilno učenje vježbi i kontinuiranim treninzima ostvaruje se ne samo bolja kondicija, već i bolja kvaliteta življenja.

Osobe koje ne vježbaju toliko često, a žele učiniti pozitivnu promjenu za sebe, no ne znaju kako i gdje početi, ovdje će se – po našem skromnom mišljenju – osjećati baš kao kod kuće i atmosfera koja vlada u studiju neće ih odbiti ni na kojoj razini, već ih zbilja motivirati ‘na akciju’. S druge strane, osobe koje su stalno aktivne i redovito vježbaju, u ovom će studiju dobiti toliko željeni mir i komfor da na maksimalno stručan način ostvare svoj puni fizički potencijal.

Priča iza Dora Body Studija

A kako je sve počelo u slučaju Dora Body Studija, jednog od onih koji nije razvikan na sva zvona i uopće ne gradi takvu reputaciju, ali za njega zato znaju skoro sve cool žene u gradu?

Sami počeci Dora Body Studija vode nas u veljaču 2017. godine, kada ga je osnovala i pokrenula Dorotea Kraljević, nekadašnja profesionalna tenisačica i gimnastičarka, koja je u međuvremenu završila dva smjera na profesionalnom fitness učilištu, za instruktoricu u teretani i pilates instruktoricu. U njene kvalifikacije ulaze i dvije razine McGill metode (Level 1 – Foundation for the pain-free back i Level 3 – High performance training progressing backs from the pain to performance; Back mechanic-working with the back-pained client course).

Dorotea Kraljević

Dorino školovanje i usavršavanje omogućilo joj je da svojim klijenticama, ali i klijentima omogući ono što se inače možda uzima zdravo za gotovo, a to je maksimalno poštivanje kralježnice pri vježbanju, jer upravo s njom mnogi od nas danas imaju najviše problema; što zbog sjedilačkog načina života kojim često zanemarujemo onu aktivnu komponentu u svojoj svakodnevici, a što zbog uvjerenja da možemo odvježbati baš sve što zamislimo bez razmišljanja o tome čime zapravo opterećujemo svoju kralježnicu. Iskustva s time ima i sama Dora, koja nam je otkrila: „Stavljam naglasak na health fitness i vježbanje bez boli u leđima, kao i na stabilizaciju trupa i funkcionalnost tijela. Moj glavni princip je: ne žrtvuj pravilnost i mehaniku pokreta u želji da dižeš više kila ili napraviš veći broj ponavljanja.”

Male grupe i individualni treninzi za najbolje rezultate

Ljepota ovog malog privatnog studija jest ta da su, kao što smo već spomenuli, grupe malene (maksimalno 7 ljudi), kako bi se Dora mogla svima posvetiti, a postoji i mogućnost privatnih treninga za sve klijente koji žele 1 na 1 ili im je potreban poseban program s obzirom na stanje/ozljedu.

Još jedna zanimljivost vezana uz Dora Body Studio jest da njegov prostor ima koncept spajanja make up studija i fitness studija, a dok je Dora zaslužna za fitness dio cijele priče, njena sestra Paula vodi make up studio.

Dorotea i Paula Kraljević

Ona je završila modni dizajn u Milanu (Istitutto Moda di Burgo) i Arimed učilište za make up, a u svom današnjem radu naglasak stavlja na art make up i fashion make up, često putujući u inozemstvo zbog rada na projektima iz svoje struke. Osim priče s vježbanjem i uljepšavanjem, studio ima i svoju art stranu, a ovdje Paulina kreativnost dodatno dolazi do izražaja, jer zidove krase upravo njena djela, koja su inače i na prodaju.

Dora Body Studio, ukratko, ostvario je dojam na nas već pri prvom posjetu i potaknuo da si umjesto već uvježbane šprance ‘joj baš danas ne mogu’ postavimo pitanje ‘kada mogu doći vježbati?’. Ugodan interijer i profesionalnost na visokoj razini, bila su dva motiva koja su nas potaknula da u suradnji s Doroteom za vas, naše čitateljice i čitatelje, svakog mjeseca pripremamo videa s vježbama koje ćete moći odraditi i kada ste u stisci s vremenom, kada ste na putovanju ili imate neku drugu prepreku za doći u sam studio vježbati. Trudit ćemo se da vježbe budu smislene upravo za vašu užurbanu i obavezama ispunjenu svakodnevicu, da budu razumljive, jednostavne za pratiti i da ih možete lako rekreirati gdje god se nalazili. Naposljetku, nastojat ćemo vas ne samo motivirati na vježbanje, već i postići da se nakon kratkog ili duljeg treninga s Doroteom osjećate baš dobro u svojoj koži.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori