Dio anti-age njege o kojemu vam nisu rekli dovoljno

Dio anti-age njege o kojemu vam
nisu rekli dovoljno

Kao mlade djevojke i žene, mnogo smo manje bile opterećene njegom kože no što smo danas i spram redovite beauty rutine koja je od nas tražila kontinuitet i neke ciljane proizvode za njegu ponašale smo se dosta nonšalantno. Nije ni čudno, jer u godinama između 20. i 30., naša koža izgledala je bolje no ikad; bila je mladenačkog sjaja, sjajnog volumena i čvrstoće, bez bora i razloga za brigu. Propustiti skidanje make upa nakon noćnog izlaska ili zaboraviti nanijeti kremu, nije predstavljalo problem, jer koža je i dalje izgledala lijepo.

No, s godinama se događa neminovno starenje i s vremenom shvatimo kako su naše mame ipak bile u pravu kada su govorile da što ranije počnemo s pravilnom i redovitom njegom, tim bolje. Već ususret 30-ima, počinju se događati lagane i postepene promjene na koži, koje će snažniji uzlet dobiti u idućem desetljeću, a onda dolaze 40-e i 50-e, kada je imati pouzdane beauty saveznike za zadržavanje zdrave i mladolike kože od izuzetne važnosti.

Ženama se u tom periodu događa i ono najizazovnije – menopauza, koja uzrokuje duboke hormonalne promjene i ostavlja vidljive tragove. Uz dobro poznate simptome kao što su valovi vrućine, povećanje tjelesne težine i nesanica, tu je i danak koji menopauza uzima na koži, čineći ju suhom, hrapavom, bez sjaja, čvrstoće i punoće, s ovješenim konturama lica i vrata.

Njega kože vrata, a ne samo lica

Ako se vratimo na početak priče i svoju mladost i bezbrižnost po pitanju njege kože, sjetit ćemo se činjenice da smo kreme gotovo isključivo nanosile na lice, preskačući njegu područja kože na vratu, jer kozmetički brendovi nisu naglašavali tu potrebu, niti su njihove marketinške kampanje bile toliko usmjerene na lice i vrat, koliko na samo lice.

U tom je pogledu vrat ostao zanemaren, iako su mnoga istraživanja utvrdila kako je upravo vrat dio tijela čija koža najbrže stari i najbrže gubi na elastičnosti. Na njegovom području koža je mnogo tanja, manje je potkožnog masnog tkiva i mišići su slabiji nego na licu, pa opušten, ovješen i naboran vrat s vremenom izdajnički otkriva naše godine. Upravo zato važno je naglašavati i isticati potrebu njege kože područja vrata i dekoltea, kojima bi se trebala posvetiti jednaka pozornost kao ona koju posvećujemo njezi lica.

Prva njega koja isključivo brine za vaš vrat

Brojne žene u 40-ima, 50-ima ili 60-ima, svog su beauty saveznika pronašle u klinički ispitanoj liniji Neovadiol koju potpisuju Laboratoriji Vichy. Neovadiol je u njihovoj kupaonici postao nadomjesni kozmetički kompleks za dnevnu i noćnu njegu, a odlična prihvaćenost linije i cijelog koncepta, potaknula je Laboratorije Vichy da odu korak dalje.

Prepoznajući važnost cjelovite zaštite kože, ovaj poznati dermokozmetički brend kreirao je Vichy Neovadiol Phytosculpt, njegu koja djeluje na dosad nepokrivena područja uz lice: vrat i dekolte. Pritom ih je detektirao kao zone koje su najviše pogođene tijekom starenja, kada koža uslijed hormonalnih promjena gubi hormon dhea, poznat i kao hormon mladosti, i samim time gubi svoj volumen, čvrstoću i definirane konture lica.

No, što kada bismo te iste konture mogli preoblikovati i učvrstiti kožu vrata? Upravo si je taj izazov zadao Vichy, stvarajući Neovadiol Phytosculpt, inovativan proizvod čija je učinkovitost dokazana u kliničkim ispitivanjima. On poboljšava tonus i gustoću kože vrata i dekoltea, preoblikuje ga i podiže, ali i preoblikuje lice, učvršćujući i definirajući njegove konture. Sve to zahvaljuje fitosterolu, snažnom aktivnom sastojku koji potiče obnovu epidermisa, povećava epidermalnu debljinu i jača kvalitetu barijere kože.

Rezultati

Kao i sve druge Vichy inovacije, i ova dolazi sa znanstvenim pokrićem. 53 žene obuhvaćene istraživanjem koristile su Vichy Neovadiol Phytosculpt tijekom 28 dana. 87% posto njih ustvrdilo je da je koža čvršća na dodir, 81% njih da su tanke linije manje vidljive, a 94% njih da im je koža glađa. Većina njih složila se i da je proizvod ugodan za upotrebu (91%), da se brzo upija (85%) i da nije ljepljiv (83%).

Metodologijom mjerenja gipkosti kože 4 sata nakon nanošenja na 40 žena u dobi između 40 i 65 godina, došlo se do još zanimljivijih podataka; koža je tada bila 46% boljeg tonusa, 22% bolje rastezljivosti i 18% bolje čvrstoće, a kroz 8 tjedana redovitog korištenja došlo je do 33% manje ovješenosti donjeg dijela lica i 25% manje ovješenosti vrata.

Kome je ovaj proizvod namijenjen?

Svim ženama iznad 40-e, koje primjećuju prve promjene i bore na vratu, ali ili onima koje ih već imaju i žele redefiniciju tog područja. Vichy Neovadiol Phytosculpt mogu koristiti svi tipovi kože, kao dio jutarnje i večernje beauty rutine. Proizvod možete nabaviti u hrvatskim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 228 kn.

Foto: Vichy, Marija Laća


Učitati još
Zatvori