Donosimo sve što trebate znati o tretmanu koji žene smatraju velikom tabu temom
Donosimo sve što trebate znati o tretmanu koji žene smatraju velikom tabu temom

Donosimo sve što trebate znati o tretmanu koji žene smatraju velikom tabu temom

Granica između čisto estetskih i zdravstvenih zahvata sve je tanja, a često se te dvije kategorije zahvata isprepliću. Prošlo je vrijeme kada smo estetiku tražile samo na licu, vratu ili grudima, a samim time, srećom, prošlo je i vrijeme kada smo osjećale sram jer nešto želimo “popraviti” u intimnom predjelu. Posljednjih godina kao jedan od popularnijih zahvata “isplivala” je vaginalna rejuvenacija odnosno pomlađivanje. Iako dijelom još uvijek tabu tema, to je tema o kojoj bi mnogi htjeli znati više, ali ne znaju koga točno treba pitati. Zato smo mi pronašli osobu koja će sve razjasniti – dr.med. Anđela Prolić iz poliklinike Dermamed.

vaginalna rejuvenacija

Radi se o tretmanu ThermiVa, koji je svojevremeno nahvalila i Kourtney Kardashian, koja tvrdi kako joj je “vagina u boljoj formi nego prije rađanja troje djece”. Ipak, naglašava kako ovo “zatezanje” intimnih dijelova tijela nije namijenjeno samo ženama koje su rodile, već da može biti i preventivna mjera, ali više o svemu rekla nam je dr.med. Anđela.

“Žene rijetko pričaju o svojoj intimi, ovo područje ženskog zdravlja još uvijek je stigmatizirano. Posebno jer se nekada ne radi o bolesti nego problematici povezanoj s fiziološkim procesima nakon poroda, hormonima, starenjem ili genetici.

Obnova vaginalne sluznice radi se nadaleko poznatim uređajem ThermiVa potpuno bezbolno, a rezultati se poboljšavaju još mjesecima nakon tretmana. Tretman obuhvaća unutarnje blago zagrijavanje vaginalnog kanala, a izvana se tretiraju usnice koje ga zatvaraju”, kaže nam na početku dr.med. Prolić.

vaginalna rejuvenacija

Tko je idealan kandidat?

Prije nego što uopće krenemo pričati o detaljima, pitali smo tko je idealan kandidat za ovakvu vrstu zahvata. Također, zanimalo nas je koje uvjete treba ispuniti.

“Žene koje imaju problema sa suhoćom vagine, krvarenjem tijekom odnosa, bolne odnose, pojačan iscjedak uz učestale upale, teško postizanje orgazma ili curenje mokraće kandidati su za ovaj tretman.

Svakako je preporuka napraviti ga i kod žena bez simptoma nakon poroda preventivno jednom godišnje za održavanje vlažnosti i elastičnosti vaginalne sluznice te aktivnosti mišića dna zdjelice čime u budućnosti preveniramo curenje mokraće”, objašnjava naša sugovornica.

vaginalna rejuvenacija

Postupak je ugodan

No kako uopće izgleda sam postupak i zahtjeva li pripremu ili posebnu njegu nakon?

“Sam postupak je jako ugodan i traje tridesetak minuta. Osjeća se blago zagrijavanje koje potpuno prirodno povećava proizvodnju kolagena, elastina, protok krvi što obnavlja cijelo područje. Pojačava se vlaženje i jača struktura stijenke vagine kojoj se vraća elastičnost i sprječava rastegnutost. Nakon tretmana nema nikakvih vanjskih niti unutarnjih znakova da ste bili na tretmanu i potpuno normalno nastavljate svoj ritam”, objašnjava dr.med. Anđela.

Kod ThermiVa tretmana vaginalne rejuvenacije bitno je naglasiti da je on pogodan za većinu žena, ali da se ne radi kod osoba koje imaju elektrostimulator srca.

vaginalna rejuvenacija

ThermiVa za estetiku i funkcionalnost

Naposljetku, dr. med. Prolić smo pitali je li svrha vaginalne rejuvenacije samo estetska ili i funkcionalna.

“ThermiVa značajno poboljšava elastičnost i sužava rastegnuti vaginalni kanal nakon poroda ili utjecaja hormona. Povećava se prirodna vlažnost sluznice i jačaju mišići dna zdjelice. Sve to ima veliku ulogu u normalnom funkcioniranju žene, smanjenju infekcija, neugodnih odnosa i curenja mokraće. Kliničke studije potvrdile su stvarne rezultate u preko 96% žena koje su radile tretman. Iskustvo žena nakon tretmana podijeljeno s prijateljicama učinilo je tretman jako traženim, a mi smo sretni da ženama ponovno vraćamo osmjeh na lice. Već od jednog tretmana osjete veliku promjenu i njihove pozitivne reakcije su neprocjenjive. Ono što nas je iznenadilo je otvoren razgovor o pozitivnim promjenama nakon tretmana. Naravno ThermiVa mogu raditi i osobe koje samo estetski žele smanjiti rastegnutost vanjskih usnica i preventivno nakon poroda iako se najčešće još uvijek na njega odlučuju žene s problematikom”, zaključuje.

vaginalna rejuvenacija

FOTO: iStock

Učitati još
Zatvori