Kako da vam bol ne naruši kvalitetu svakodnevnog života?

Kako da vam bol ne naruši kvalitetu
svakodnevnog života?

*Plaćeni oglas o lijeku

Kako znamo da smo od krvi i mesa? Uz brojne doživljaje i iskustva koja nam čine svakodnevicu i iz dana u dan grade naše živote, tu su i one male do umjerene boli i bolesti koje nas podsjete na to da uz sve ono lijepo što nam se događa kada smo u naponu snaga, i mi imamo svojih trenutaka slabosti. A njih će nam vlastiti organizam vrlo jasno signalizirati!

Simptomi zbog kojih ćemo najčešće posegnuti za lijekom

Glavobolje, pa tako i migrene i one tenzijske, bol u leđima uzrokovana lošim držanjem ili spavanjem, upala mišića nakon intenzivnog treninga, lagane temperature… Sve su to te male boljke na koje smo itekako navikle – ne samo iskusiti ih, već ih i prevladati te smo kroz godine srećom pronašle mnoge mehanizme suočavanja s njima, koji nam pomažu nastaviti dalje sa životom i obavezama tamo gdje smo stale, bez osvrtanja.

Doživljavamo li bol i bolesti sada drugačije?

Nema sumnje da je aktualna pandemija uvelike promijenila naše standardne obrasce ponašanja kada je riječ o zdravlju i njegovom očuvanju. Na samim njenim počecima, prvo smo se navikavale na činjenicu da zaštitne maske i dezinficijensi postaju nezaobilazni detalji u našim torbicama, a zatim su uslijedile i druge prilagodbe. Organizacija rutinskih pregleda zdravlja postala je podvig za sebe, baš kao i odlazak doktoru u slučaju nužde. Nova pravila sigurnosti u ordinacijama i bolnicama upoznala su nas i s pojmom epidemiološke trijaže kao prvog koraka u kontaktu sa zdravstvenim djelatnicima koji brinu o našem zdravlju, a sada o njemu promišljamo i kroz prizmu cjepiva.

Zašto pretjerane analize i zabrinutost možda ipak nisu dobre za nas?

Sve u svemu, brojne promjene, napuštanje zone komfora i naglasak na zaštiti zdravlja u posljednjih godinu dana učinilo je da smo stalno u nekoj vrsti napetosti i spremnosti za sve scenarije. U tom kontekstu, čak i te male boli koje su nam do prije godinu dana bile svakodnevna pojava i možda im nismo ni posvećivale toliku pozornost, sada znaju izazivati zabrinutost. Pritom se pitamo signaliziraju li nešto konkretnije, razvoj neke bolesti, ili su samo ‘normalne pojave’ za koje smo navikle da dođu i prođu (s vremenom ili uzimanjem lijeka)? Često ćemo ući i u razgovor s prijateljicama, podijeliti s njima simptome koje osjećamo i možda se zapitati znače li one nešto više? Sve to podsvjesno, a nerijetko i sasvim svjesno, daje nam do znanja da u pojedinim trenucima previše analiziramo i stvaramo si pritisak čak i ondje gdje uopće nije potreban.

Intenzivno razmišljanje o boli ili o nekoj maloj prehladi/virozi koja nas u datom trenutku muči, u ovom ‘novom normalnom’ kao da počinje narušavati kvalitetu našeg svakodnevnog života i postaje nam teško usredotočiti se na ono što radimo, kao i na naš uobičajeni način funkcioniranja.

Kako se vratiti u stari mindset i pristupiti boli kao i inače?

Kada primijetimo neku slabost, ne moramo odmah pomisliti na ono najgore. Ponekad je bol samo to, i jedna prolazna pojava koje se sutra više nećemo ni sjećati. U vraćanju na taj stari mindset ovih dana pomaže nam Belupo, sa svojom inovativnim proizvodom koji je upravo stigao na tržište.

Riječ je o Lupocet direkt 500mg granulama, koje bol, ali i temperaturu, ublažavaju na još jednostavniji način. Tako boljka koju osjećamo danas već sutra može postati djelić prošlosti, a možda najviše oduševljava činjenica da je ovaj proizvod stvoren na ‘on the go’ filozofiji, za sve ljude u pokretu koji će u trenutku potrebe ove granule moći primijeniti direktno u usta, i to bez vode.

Novo olakšanje za naše boli

Evo što sve trebate znati o novim Lupocet direkt 500mg granulama koje će vam pružiti olakšanje za sve boli:

Lupocet direkt 500 mg granule su jedinstveni oblik paracetamola u dozi od 500 mg, sa okusom limuna, a namijenjene su za direktnu primjenu u usta.

Lupocet direkt 500 mg granule namijenjene su za kratkotrajnu primjenu u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina tjelesne težine veće od 40 kg. U odraslih primjena paracetamola preporučuje se za ublažavanje boli npr. glavobolje (uključujući migrenu i tenzijsku glavobolju), zubobolje, neuralgije, boli u leđima, reumatske i mišićne boli, dismenoreje i grlobolje. Preporučuje se za simptomatsko ublažavanje bolova kod blagog osteoartritisa kojeg je prethodno dijagnosticirao liječnik. Koristi se za snižavanje povišene tjelesne temperature uslijed obične prehlade ili gripe.

Gdje nabaviti Lupocet direkt 500 mg granule?

Lupocet direkt 500 mg granule možete kupiti u ljekarni i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svojeg liječnika ili ljekarnika.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori