U Hrvatsku je stigla nova linija za njegu kose o kojoj bruji beauty scena

U Hrvatsku je stigla nova linija za njegu
kose o kojoj bruji beauty scena

Kada govorimo o znakovima starenja i ljepoti, najčešće govorimo o koži. Tako svakodnevno negdje možemo pročitati nešto o hiperpigmentaciji, finim linijama i borama, potom o anti-age proizvodima i sastojcima za njegu kože uz koje možemo spriječiti pojavu tih znakova starenja. No, ono što rijetko imamo priliku čuti je to da i naša kosa stari. Kosa, jednako kao i ostatak našeg tijela, s godinama prolazi kroz određene promjene. Ona sve više opada i sporije raste, što uzrokuje njezino stanjivanje. Uz to, smanjena je proizvodnja sebuma zbog čega se kosa može činiti suhom.

Odlučili smo pomnije istražiti koje se sve promjene događaju na našoj kosi kako starimo pa smo postavile nekoliko pitanja Ani Androšević, ekspertici koja je unazad šest godina edukatorica za Kérastase, i Ivani Mijatović, stručnjakinji za marketing koja je tijekom godina zastupala brojne luksuzne brendove poput Carita, Decleor i La Prairie. U nastavku možete doznati sve što vas zanima o starenju kose i o tome kako to spriječiti.

Kako se zapravo kosa i vlasište mijenjaju s godinama?

Jedna od najočitijih posljedica starenja kose su sijede vlasi, a uz to dolazi stanjivanje i ispadanje kose. Međutim, postoji još mnogo različitih načina na koje godine utječu na našu kosu, ali i na vlasište. Zapitale smo se koje se točno promjene događaju i što utječe na njih. Ekspertica Ana nam je otkrila da su, jednako kao i naša koža, naša kosa i vlasište podložni starenju, a ti znakovi su vrlo vidljivi te s godinama postaju sve izraženiji. Simptomi starenja vlasišta su suho i/ili osjetljivo vlasište na kojem se skuplja višak odumrlih stanica, dok u kasnijim fazama starenja, koža vlasišta može potpuno izgubiti svoju elastičnost čime ona postaje ne zategnuta. Govoreći o samoj kosi ona godinama gubi na gustoći, a sama vlas kose postaje tupa na dodir, lomljiva te stanjena.

Što možemo poduzeti kako bi naša kosa uvijek izgledala kao da se vrijeme zaustavilo negdje u prošlosti?

Kao ekspertica, Ana savjetuje da osluškujemo potrebe svoje kose i da ju njegujemo profesionalnim proizvodima. Objašnjava da koža vlasišta, kao i kosa, može imati vrlo raznovrsne probleme i potrebe. Iz tog razloga ističe da je važno uz pomoć stručnjaka odrediti personaliziranu njegu koja zadovoljava sve potrebe upravo vaše kose i vlasišta. Na taj način usporavate starenje svoje kose te čuvate njeno zdravlje i blistavost. Na području borbe protiv znakova starenja kose ističe se Kérastase Chronologiste linija proizvoda koja po prvi put kombinira visoku tehnologiju i luksuznu senzorijalnost za potpunu revitalizaciju.

Što sadrži Kérastase Chronologiste linija proizvoda?

Kérastase Chronologiste liniju proizvoda do sad je činila revitalizirajuća kupka, intenzivna maska i parfem u ulju. Međutim, nedavno je ovaj sustav njege nadograđen novim proizvodima za još potpuniju njegu i revitalizaciju kose od vlasišta do vrhova. Linija je proširena revitalizirajućom pred-kupkom, kremom za zaštitu od topline i limited edition serumom za koji već postoji duga lista žena koje ga jedva čekaju isprobati. Ova luksuzna linija koja se bori protiv znakova starenja kose uistinu je nešto što vrijedi uključiti u svoju beauty rutinu.

Kérastase Chronologiste proizvodi njeguju vašu kosu moćnim aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, vitamina E i abyssina. Hijaluronska kiselina je iznimno poznata po svojim moćnim svojstvima za hidratizaciju vlasišta i kose. Uz to, ona intenzivno popunjava vlasi za zdravu kosu ne samo izvana, nego iznutra. Vitamin E poznat je kao prirodni antioksidans koji štiti kosu od negativnih vanjskih čimbenika i onečišćenja te poboljšava elastičnost vlasišta. Abyssin je magična regenerativna molekula koja oživljava i revitalizira volumen kose te obnavlja oštećenja i vlasi za besprijekoran izgled.

Kad bi bilo pravo vrijeme za početak korištenja Kérastase Chronologiste proizvoda za njegu kose?

Često pomislimo kako bi bilo lijepo kad bi zauvijek mogli ostati mladi. Nemoguće je zaustaviti vrijeme, ali zato svakodnevno možemo uživati u ritualima ljepote. Uz pravu njegu uvijek možemo izgledati kao da je vrijeme odavno stalo, a naša kosa će uvijek biti zdrava i lijepa, kao da nije ni dana ostarjela. U današnje vrijeme žene često razmišljaju unaprijed i ne čekaju da se pojave oni prvi znakovi starenja koji onda pale onaj mali alarm u našim glavama.

Danas je njega kose na vrhu liste prioriteta, zajedno s njegom kože, kao izvorom vječne mladosti. To nam je potvrdila i ekspertica Ana kad smo ju pitale kad bi bilo pravo vrijeme za početak korištenja proizvoda poput onih u Kérastase Chronologiste liniji. Istaknula je da ne postoji točno određeno ili preporučeno pravo vrijeme za započeti s korištenjem Chronologiste linije. Naime, mogu ju koristiti i mlađe djevojke kako bi na vrijeme prevenirale starenje njihove kose. To je odlična vijest jer ne morate čekati da ugledate prve znakove starenja nego ih možete i spriječiti!

Ovu značajku istaknula je i stručnjakinja za marketing, Ivana, koja se slaže s tim da ovaj „anti-age“ tretman za kosu nije pogodan samo i isključivo za dame u određenoj životnoj dobi, baš naprotiv! Važno je na vrijeme početi njegovati vlasište i kosu, baš kao što brinemo za one prve borice oko očiju.

Što izdvaja ove proizvode od drugih koji su dostupni na tržištu?

Ivana nam je i u ovom slučaju približila svijet kose te detaljnije objasnila kako se točno Kérastase Chronologiste linija proizvoda za kosu izdvaja iz gomile. Ona objašnjava da je Kérastase Chronologiste vrhunac visoke tehnologije i senzorijalnog iskustva. Primarna zadaća svih Kérastase tretmana je istinsko spa iskustvo s trenutačnim, ali dugoročnim benefitima za ljepotu kose. Chronologiste linija pruža i jedno i drugo – užitak, ali i anti-age efekt na kosi! Kroz Chronologiste liniju, Kérastase po prvi put tržištu nudi anti-age tretman za vlasište i kosu. Naime, znamo da je vlasište „produženi“ i skriveni dio kože lica. Kako je koži lica neophodna adekvatna njega, tako je potrebna i našem vlasištu kako bi iz njega izrasla zdrava i lijepa kosa kojoj težimo.

Proizvode iz Kérastase Chronologiste linije za njegu kose možete naći u ekskluzivnim Kérastase salonima diljem Hrvatske. Njihove lokacije otkrijte na linku.

Foto: Pexels, Kérastase

Učitati još
Zatvori