Trikovi za savršeno nanošenje pudera s jakim pokrivanjem

Trikovi za savršeno nanošenje
pudera s jakim pokrivanjem

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Ratajkowski (@emrata)

Beauty trendovi posljednjih se sezona sve više okreću u smjeru ambicioznih tekućih pudera, koji imaju zahtjevni zadatak: osigurati solidno ili pak najbolje moguće prekrivanje nedostataka, dok su istovremeno lagani i gotovo nevidljivi na koži, čime se nastoji izbjeći onaj omraženi efekt maske na licu. Upravo se u prikrivanju nesavršenosti nalazi čitav smisao tekućeg pudera, a veliki broj žena prije će se ili kasnije okrenuti podlozi s jakim prekrivanjem, kako bi doista zablistale u svakoj prilici svog života ili u nekoj posebnoj prigodi u kojoj žele imati besprijekoran make up. Podloge jake prekrivne moći također su mnogo omiljenije u zimskim, no u ljetnim mjesecima, kada koža mnogo bolje podnosi konkretnije pudere.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup)

Tekući puderi s jakim prekrivanjem nisu svačiji izbor, no žene koje se za njih odluče često ostanu ugodno iznenađene koliko su ti isti puderi doista kamuflirali nesavršenosti i takoreći ih pretvorili u prednosti. Ipak, postoje i neka zlatna pravila nanošenja tekućeg pudera s jakim prekrivanjem, kako bi završni dojam doista bio savršen. Sve ih je nedavno otkrila poznata make up artistica Charlotte Tilbury.

Prvi korak: Pripremite kožu

Nemojte nikada zaboraviti da je njega kože krucijalni korak u stvaranju savršene baze na licu. Pogotovo u hladnijim mjesecima, kada boravak na otvorenom i u grijanim prostorijama dovodi do dehidracije i perutanja delikatne kože – tekući puder u tom će slučaju izdati sve vaše nedostatke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli michelle (@michellerebekahlea)

Počnite s čišćenjem kože, a čistač koji odaberete neka ima hidratacijska svojstva. Lagano ga umasirajte u kožu i zatim nježno isperite s lica uz pomoć tople i vlažne krpice ili ručnika. U kružnim pokretima nanesite hidratantnu kremu i dobro ju umasirajte u kožu, kako bi ju ona dobro upila. Charlotte Tilbury savjetuje da posljednji korak njege bude nanošenje iluminirajućeg primera za lice – on će ne samo pripremiti lice za nanošenje pudera i zagladiti pore, već i stvoriti predivan sjaj kože, koji je vidljiv i ispod pudera.

Drugi korak: Nanošenje podloge

Kako biste stvorili onaj besprijekoran HD dojam na licu, poslužite se kistom. Točnije bockalicom plosnatog vrha kojom ćete nanositi tekući puder u malim, kratkim i brzim potezima. Počnite od sredine lica i blendajte puder prema kutevima lica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Steffi (@glittersalat)


Nanošenje korektora ostavite za kraj, odnosno nakon što ste nanijeli tekući puder. Tako ćete najbolje vidjeti gdje vam je korektor zbilja potreban. Naposljetku će vam zapravo biti potrebna mnogo manja količina korektora nego što ste to možda očekivali i izbjeći ćete onaj teški dojam na licu, sa slojevima make upa koji se uvlače u fine linije i bore.

Treći korak: Završni dodiri na licu

Charlotte Tilbury koristi iluminirajući korektor, kako bi nakon nanošenja podloge kamuflirala crvenilo, prištiće i bilo koju drugu nesavršenost kojoj treba dodatno prekrivanje. Ako želite maksimalno iskoristiti prekrivnu moć korektora, ostavite ga da oksidira 30 sekundi pa će postati nešto gustiji i deblji, s još boljim prekrivanjem. Utapkajte ga prstima u kožu, lagano, kako ne biste skinuli podlogu koju ste prethodno nanijeli.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli IT Cosmetics (@itcosmetics)

Slijedi završni touch na licu; ako želite da vam cijela podloga potraje dulje na licu, morate fiksirati i matirati svoj make up look. Kistom i puderom u prahu pređite preko T-zone i ispod očiju – dobit ćete završni glow, ali i staviti pod kontrolu masnije predjele lica.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori