Korisni savjeti za nanošenje pudera: Postignite prirodan, blistav izgled i savršeno ujednačen ten
Korisni savjeti za nanošenje pudera: Postignite prirodan, blistav izgled i savršeno ujednačen ten

Korisni savjeti za nanošenje pudera: Postignite prirodan, blistav izgled i savršeno ujednačen ten

Znate li koja je glavna tajna pariške vizažistice Violette za to kako pravilno nanijeti puder? Napravite to tako da ne ostaju nikakvi tragovi! Želite da vam ljudi kažu kako vam koža izgleda nevjerojatno, a ne da vam je puder besprijekoran. I dok je traženje savršene formule pola uspjeha, postoji nekoliko trikova uz koje ćete osigurati to da ona postane nevidljiva na vašem licu, ali i dalje prekriva sve što je potrebno. U nastavku vam donosimo šest koraka za to kako nanijeti puder i postići onaj uvijek željeni finiš druge kože – samo bolje.

Kreirajte blistavu podlogu

Čista i nahranjena koža su must-have, ali da biste doista postigli najblistaviju podlogu, započnite s hidratantnom maskom, a nakon nje nastavite s masažom lica. Sheet maska koja cilja na točno određene potrebe vaše kože, sa sastojcima poput ruže za borbu protiv masnoće, aloe vere za liječenje suhoće i zelenog čaja za smirenje upala idealan je prvi korak nakon čišćenja lica. Potom umasirajte hidratantnu kremu u kožu kako biste pojačali cirkulaciju i smanjili natečenost. To će stvoriti prirodno rumenilo zbog kojeg lice izgleda budnije. Rezultat će biti trajno blistav ten.

Primer koristite prema potrebi

Koristiti primer ili ne – vječno je pitanje za amatere, ali i profesionalce. Primer možete preskočiti u interesu korištenja što manjeg broja proizvoda, ali, ako se pravilno nanese, on može značajno produžiti trajanje pudera. Ako ga ne želite preskakati, uvijek možete nanijeti matirajući primer na ona kritičnija područja poput čela, nosa i oko usta, a zatim sjajniji primer na vrhove jagodičnih kostiju za kreiranje sjajnijeg tena.

Puder nanosite od središta lica prema van

Puder nanesite samo tamo gdje je to stvarno potrebno. Započnite u središtu lica i polako prelazite preko jagodičnih kostiju i blendajte. Drugi ključni dio lica je područje oko usta koje je sklono žutim podtonovima. Kako bi vam puder izgledao što prirodnije, možete preskočiti sredinu nosa i kuteve nosnica, tako se pigment neće zalijepiti na potencijalno suhim dijelovima ili početi vidno odvajati od kože ako se radi o masnom tenu.

Kružni pokreti su vrlo važni

Bez obzira na to koji make up alat upotrebljavate – kist, spužvicu ili prste – potrebno je puder utapkati u kožu kružnim pokretima. Samo tako ćete moći dobiti željeno prekrivanje i izbjeći vidljive poteze na licu.

Nanesite highlighter na sva najvažnija mjesta

Za dodatnu dimenziju nanesite highlighter na istaknutije dijelove lica. To su oni koji prirodno hvataju svjetlost, kao što su jagodične kosti, sljepoočnice i najgornja točka usana. Highlighteri u prahu mogu biti malo prenaglašeni i vidljivi pa je možda bolje birati kremaste teksture u obliku balzama. Takve teksture pružit će vam prirodno glowy look kao da ne nosite nikakve proizvode na licu.

Na kraju je važno setiranje podloge

Kako bi vaša podloga duže trajala, prvo odstranite višak sebuma blotting papirićima. Zatim nanesite lagani, prozirni puder u prahu koji će zaključati vaš puder na mjestu i spriječiti neželjeni sjaj. Kistom ga nanesite laganim pokretima i u malim količinama, samo na područja koja su najsjajnija, nikako ne na cijelo lice. To će doprinijeti prirodnijem izgledu druge kože.

Učitati još
Zatvori