Četiri jednostavna trika koji sprječavaju pucanje kose
Četiri jednostavna trika koji sprječavaju pucanje kose

Četiri jednostavna trika koji
sprječavaju pucanje kose

Kosa je zimi posebno osjetljiva na isušivanje i pucanje. Razlog tome je hladni zimski zrak koji je ujedno i jako suh, a ništa bolji nije ni zrak u zatvorenim prostorima. Naime, i grijanje jako isušuje zrak u prostorijama u kojima boravimo. Baš zato kosa lakše puca i lakše se oštećuje. Zbog toga je kosi tijekom hladnijih mjeseci potrebna dublja njega i hidratacija, a važno je i kako se odnosimo prema njoj u svakodnevnom životu.

Naime, samo nekoliko sitnih promjena može spriječiti pucanje kose i sačuvati zdrave vlasi. Ne trebaju vam uvijek skupi tretmani, silne maske i svilene gumice. Nekada je dovoljno samo promijeniti kako se odnosimo prema svojoj kosi. U nastavku donosimo četiri jednostavna trika koji će spriječiti pucanje kose.

1. Prestanite s pretjeranim češljanjem

Sjećate se onog savjeta koji su nam davale bake da kosu treba svaku večer počešljati sto puta? Ispada da to baš i nije tako dobar savjet. Posljednje informacije govore kako bi kosu trebalo češljati samo kada je stiliziramo. Uz to, treba paziti da čvoriće raščešljate što nježnije bez nepotrebnog potezanja kose.

 

2. Za spavanje ispletite pletenicu

Ako idete spavati s mokrom kosom – prestanite. To izaziva pucanje kose, a može izazvati i pojavu gljivica. Mokra kosa je jako krhka jer postaje elastična i sklona pucanju. Idealno, kosa bi za spavanje trebala biti suha i u pletenici. Plus su svilene jastučnice jer su nježnije prema kosi.

3. Ne sušite kosu ručnikom

Već smo spomenuli koliko je mokra kosa osjetljiva. Zato, ako još uvijek kosu divljački sušite ručnikom prije sušenja fenom, nemojte to raditi. Umjesto toga nježno kosu posušite ručnikom od mikrofibre ili pamučnom majicom i to na način za upijete vodu nježnim pritiscima.

4. Tretman s rižinom vodom

Prije nekog vremena tretman s rižinom vodom postao je viralan i to s razlogom. On nije bio jedan od prolaznih viralnih trendova, nego trik koji zaista djeluje. Naime, rižina voda prepuna je nutrijenata koji ojačavaju vlasi, poput amino kiselina, folne kiseline i niacina.

FOTO: Instagram (@saavan.ritu, @rola_ghorab)

Učitati još
Zatvori