Kreme koje čine kosu zdravom i sjajnom te olakšavaju njeno stiliziranje
Kreme koje čine kosu zdravom i sjajnom te olakšavaju njeno stiliziranje

Kreme koje čine kosu zdravom i sjajnom te
olakšavaju njeno stiliziranje

Kada je u pitanju njega kose, proizvodi poput šampona, regeneratora i ulja često su u centru pažnje. Međutim, kreme za kosu su također ključan element u postizanju zdrave, sjajne i savršeno stilizirane kose. Koje su najbolje kreme za kosu, kako se koriste, te koje su njihove prednosti i nedostaci, saznajte u nastavku.

Što su kreme za kosu?

Kreme za kosu su proizvodi za njegu koji pomažu u hidrataciji, zaštiti i oblikovanju kose. One mogu biti formulirane za različite tipove kose i specifične potrebe, poput smanjenja kovrčavosti, dodavanja sjaja, ili zaštite od topline. Ovisi o proizvodu, možete ih koristiti na mokru kosu, što pomaže u boljoj apsorpciji i omogućava kremi da djeluje kao zaštitni sloj tijekom sušenja, ili na suhoj kosi za dodatnu hidrataciju i kontrolu frizure tijekom dana. Nanesite malu količinu na dlanove, utrljajte i ravnomjerno rasporedite po kosi.

Prednosti i nedostaci korištenja krema za kosu

Redovita upotreba krema za kosu može spriječiti suhoću i lomljivost kose. Pomažu u zaštiti kose od toplinskih oštećenja i UV zraka te olakšavaju oblikovanje i smanjuju kovrčavost, što olakšava održavanje frizure tijekom dana. Mnoge kreme za kosu sadrže sastojke koji dodaju prirodni sjaj kosi, čineći je zdravijom i ljepšom.

Ipak, korištenje prevelike količine kreme može uzrokovati masni izgled kose i otežati je. Odabir kreme koja nije prikladna za vaš tip kose može dovesti do loših rezultata. Na primjer, hidratantne kreme mogu biti preteške za tanku kosu.

U nastavku smo popisali neke od naših favorita.

Foto: Instagram (@alexandra_sage)

Učitati još
Zatvori