Tri najpopularnija anti-age tretmana za pomlađivanje osmijeha

Tri najpopularnija anti-age tretmana
za pomlađivanje osmijeha

Kada vam netko kaže anti-age tretman, vjerojatno prvo pomislite na pomlađivanje kože lica, zar ne? No, jeste li čuli za anti-age treman zubi? Širok i lijep osmijeh uvijek otvara sva vrata, stoga je dr. Berislav Mostarac, jedan od vodećih estetskih stomatologa iz Dental centra Mostarac, s nama u intervjuu podijelio sve na temu popularnih tretmana kojima možemo vratiti sat unatrag kad se radi o ljepoti i zdravlju osmijeha.

Anti-age tretmani za zube nisu rezervirani samo za starije osobe, kao što to može sugerirati sam naziv“, ističe naš sugovornik. „Često je slučaj da nam se obrati osoba u 20-im godinama čiji osmijeh zahtijeva neke korekcije. Tri najpopularnija tretmana za pomlađivanje zubi su izbjeljivanje, smile makeover te pomlađivanje zubi ljuskicama“, dodaje.

Instant pomlađivanje osmijeha – izbjeljivanje zubi

Ako želite napraviti nešto za svoj osmijeh, a da je brzo i cjenovno pristupačno, izbjeljivanje zubi pravo je rješenje po dr. Mostarcu. „U samo 45 minuta, u jednom dolasku, lasersko izbjeljivanje zubi može izbijeliti vaše zube i do 12 nijansi. Najčešće se radi o 6 – 8 nijansi, što je izuzetno vidljivo. Pri ovom tretmanu potrebno je voditi računa o zaštiti zubnog mesa posebnim gelom, kako bi gel za izbjeljivanje tretirao samo površinu zubi. Sudeći po reakcijama naših pacijenata nakon završetka tretmana, on je izuzetno učinkovit“, navodi dr. Mostarac.

Upitali smo našeg sugovornika postoje li neke kontraindikacije. „U pravilu, ovo je vrlo siguran zahvat. Ponekad je moguća osjetljivost zubnog mesa, kao i lagana osjetljivost zubi par dana nakon zahvata, no to su sve prolazni simptomi“, odgovara dr. Mostarac. Druga varijanta izbjeljivanja zubi je aplikacija udlaga sa specijalnim gelom svaku večer, u udobnosti svog doma. Ovaj tretman traje dva do četiri tjedna. Za najbolje rezultate, naš sugovornik preporučuje kombinaciju ova dva tretmana.

Dental centar Mostarac ima mogućnost i full smile makeovera

Za razliku od izbjeljivanja zubi, tretmana koji vrlo brzo uljepšava osmijeh, smile makeover je procedura koja dulje traje, a kojim se osmijeh pomlađuje prema svim parametrima – boji, obliku, zagrizu i odnosu crvenog i bijelog, odnosno vidljivog dijela zubnog mesa i samih zubi. „Estetska stomatologija je grana naše struke koja se bavi kozmetičko-funkcionalnim korekcijama osmijeha“, otkriva dr. Mostarac. „Kad se pacijent obrati stomatologu koji je specijaliziran za uljepšavanje osmijeha, dobar estetski stomatolog treba detaljno analizirati sve aspekte njegovog osmijeha i predložiti adekvatan plan terapije. Tako će pacijent dobiti osmijeh koji najbolje pristaje njegovom licu“, ističe dr. Mostarac.

  • Koji su najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti odlučuju za smile makeover?

Pacijenti koji žele potpunu transformaciju osmijeha često ističu kako bi voljeli promijeniti svoj osmijeh zbog neujednačene linije zubi, otkrhnutih ili oronulih zubi, nepravilnog zagriza, nedostatka zubi, žutih ili tamnih zubi, kao i prekomjerne vidljivosti zubnog mesa. U praksi, radi se o kombinaciji svih ili nekoliko navedenih faktora“, podijelio je s nama dr. Mostarac.

  • Dalje nas je zanimalo koji bi bili najčešći strahovi s kojima se pacijent suočava prije tako sveobuhvatnog tretmana?

Svi pacijenti s kojima sam do sada razgovarao istaknuli su osnovnu zabrinutost – što ako im se novi osmijeh neće svidjeti, a investirali su svoje vrijeme i novac? Naš je odgovor Smile Design protokol. Temeljem analize slika radimo digitalnu simulaciju novog osmijeha na fotografiji pacijenta. Nakon toga slijedi proba testnog osmijeha u samim ustima. Da, doslovce stavimo 3D model novog osmijeha u usta pacijenta kako bi on sam mogao vidjeti je li to to“, navodi dr. Mostarac.

  • Koliko traje cijela ova procedura?

Ovisi o pacijentu“, uz osmijeh govori dr. Mostarac. Jednostavne slučajeve moguće je riješiti u tri dolaska, stavljanjem zubnih ljuskica, a drugi pacijenti zahtijevaju ortodontsku terapiju ili čak i ugradnju zubnih implantata.

Zubne ljuskice – tajna mladenačkog osmijeha

Ipak, smile makeover nije najpovoljniji tretman zbog svoje kompleksnosti pa bi vam postavljanje zubnih ljuskica moglo biti puno pristupačnije. „Mnogi naši pacijenti, osim u sklopu samog smile makeovera, žele uljepšati svoj osmijeh postavljanjem 6 zubnih ljuskica na gornju čeljust, 3 na lijevu jedinicu, dvojku i trojku, a ostale tri na desnu jedinicu, dvojku i trojku. Za ovo rješenje odlučuju se oni pacijenti koji bi htjeli značajniju promjenu svog osmijeha (također zbog nezadovoljstva oblikom i bojom zuba), a kod kojih  stanje ostalih zuba nije toliko dramatično loše. Napominjem kako je uljepšavanje osmijeha ljuskicama isključivo estetskog karaktera, odnosno one ne mogu riješiti, primjerice, loš zagriz. Naravno, broj zubnih ljuskica koji se može postaviti ovisi o samom stanju zubi i o budžetu koji je pacijent spreman investirati u svoj novi osmijeh“, navodi dr. Mostarac.

  • Koje su vrste ljuskica koje se koriste za uljepšavanje osmijeha?

Postoje dvije vrste ljuskica, keramičke i kompozitne“, objašnjava dr. Mostarac. „Keramičke su tvrđe i trajnije, a samim time i skuplje. Zapravo, kada kažemo „ljuskice“ upravo su keramičke ljuskice prva asocijacija. Kompozitne ljuskice se rade od bijelih kompozitnih materijala, ne traju toliko dugo kao keramičke, ali se i s ovom vrstom ljuskica postižu jako lijepi rezultati. Cjenovno su povoljnija alternativa keramičkim ljuskicama“, napominje dr. Mostarac.

  • Kako se zubi pripremaju za postavljanje ljuskica odnosno je li potrebno invazivno brušenje zubi?

To ovisi o stanju samih zuba pacijenta“, odgovara dr. Mostarac. „Postoje tzv. non-prep ljuskice, koje su toliko tanke, a opet jake i čvrste, da je sama priprema zubi minimalna i gotovo neprimjetna. Naravno, postoje i zubne ljuskice koje su deblje, a one se postavljaju kad su zubi pacijenta malo više oronuli. Estetski efekt svih ljuskica je fenomenalan, samo se razlikuju po debljini i načinu pripreme zubi“, ističe dr. Mostarac.

Imajte osmijeh kakvog ste oduvijek željeli! Moći ćete se smijati bez kompleksa, a  fotke s vaših društvenih mreža bit će zasigurno ljepše! Naši pacijenti koji su uljepšali osmijeh smatraju da im je to najbolja investicija”, zaključuje dr. Mostarac.

Sva dodatna pitanja možete uputiti na e-mail adresu info@dr-mostarac.hr, a detalje doznati putem službene web stranice www.dr-mostarac.hr ili broja telefona +385 95 8437 467.

Foto: Pexels, PR

Učitati još
Zatvori