Nekoliko savjeta uz koje će vam trajni lak trajati još duže

Nekoliko savjeta uz koje će vam
trajni lak trajati još duže

Sigurno ste primijetili kako se posljednjih godina sve više žena odlučuje za trajni lak na noktima. Trajna manikura doista je kao stvorena za sve žene u pokretu, koje su stalno u žurbi i nemaju vremena stalno lakirati, pa svakih nekoliko dana popravljati lak na noktima. Savršenu trajnu manikuru najbolje je potražiti u profesionalnom salonu, a mi vam donosimo nekoliko trikova kako očuvati trajni lak na rukama postojanim što duže.

1. Kratki nokti – Volite duže nokte? Prilikom sljedećeg posjeta salonu razmislite kako s dužim noktima obično radite sve i oni nisu toliko otporni na vanjske utjecaje kao kratki nokti. Nokti nisu alat, oni su ukras. I zato su kratki nokti dužine do vrha jagodice izdržljiviji, a trajni lak na njima dulje ostaje netaknut. Razlog tome je što kod kratkih noktiju upravo jagodice prstiju najviše koristimo za čišćenje, pranje i slične mehaničke radnje, a nokat ostaje zaštićen.

@oliveandjune

2. Zaštitne rukavice – Rukavice su apsolutni must have prilikom čišćenja, pranja posuđa i ostalih kućanskih poslova. Agresivna sredstva nagrizaju lak, kožu i nokte, stoga ih izbjegavajte koristiti golim rukama, one će vam biti zahvalne.

3. Turpijanje  Iako su ponekad duži nokti ljepši, oni kraći svakako su praktičniji. Između dvije trajne manikure uzmite turpiju u ruke i bacite se na posao. Kada osjetite da su Vam nokti predugi, skratite ih i turpijajte ih samo u jednu stranu, nikako naprijed-nazad jer će postati podložniji listanju i pucanju.

4. Gel za dezinfekciju ruku – Čistoća je pola zdravlja, a vaše ruke izložene su svakakvoj prljavštini. Posežete li zbog toga za gelom za dezinfekciju? Alkohol u ovim gelovima isušit će ruke i nokte te će vaša manikura nakon nekog vremena izgledati neuredno, dok će nokti postati podložniji listanju i pucanju. Redovito ih njegujte kremama i uljima ili umjesto gela za dezinfekciju, redovito perite ruke mlakom vodom i sapunom.

5. Ulje za kožicu – Osim što hrani i omekšava kožicu i zanoktice, ono hidratizira nokte. Ulje se koristi za očuvanje zdravlja noktiju, te su zbog njega nokti fleksibilniji, a trajna manikura samim time traje dulje.

6. Krema za ruke – Hidratizira i hrani kožu i nokte, usporava rast pokožice te njeguje zanoktice. Sprečavanjem rasta pokožice, trajni lak bolje prianja uz ploču nokta te se na taj način sprečava njegovo odizanje, dok su hidratizirani nokti fleksibilniji i otporniji na vanjske utjecaje.

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori