Look mjeseca: blistavi osmijeh i zavodljive usne

Look mjeseca: blistavi osmijeh
i zavodljive usne

Činjenica je da se zahtjevi za održavanje ljepote čine sve strožima, no ne moramo u svojoj želji za dobrim izgledom posezati za ekstremnim metodama. Održavana koža i lijep osmijeh nekad su ključni za transformaciju izgleda. Stomatologija i estetika odavno idu ruku pod ruku, pogotovo kad želite izvući najbolje iz svog lica.

Predivna, a prirodna “ja”

Kako da transformiramo svoje nesavršene zube i umorni izgled, a pritom zadržimo svoje “ja”? Sigurno ste se susreli s pojmovima porculanskog tena i hollywoodskog osmijeha. Oni više nisu rezervirani samo za bogate i slavne. Proces beauty transformacije osmijeha u hollywoodski možemo podijeliti u tri cjeline: definiranje oblika, dizajn osmijeha i popularna “točka na i”. Krenimo redom, jasno i uz vizualni prikaz faza:

Glavni junaci hollywoodskog looka su bijeli zubi i privlačan široki osmijeh. Ovakav look možete postići u samo par dolazaka stomatologu. Urođena anomalija visokog zubnog mesa (gummy smile) čest je problem kod mnogih ljudi, ali je lako rješiv. Podizanjem zubnog mesa postupkom gingivektomije dobivate temelje za veći i širi osmijeh. Taj je zahvat brz i jednostavan i može se napraviti u jednom posjetu stomatologu.

“A i bezbolan je”, dobacuje nam uz smiješak Elena Štimac, dr.med.dent. u Štimac centru dentalne medicine, istinski posvećena visokoj estetici osmijeha:  “Umjesto dugotrajnog i mukotrpnog procesa nošenja aparatića za zube, danas se traže zubne ljuskice, koje mogu vrlo lako transformirati osmijeh. Njihova prednost krije se u tankoći koja im omogućuje da se fiksiraju na prednju površinu zuba, zbog čega se stapaju s prirodnim zubima i momentalno kreiraju savršen osmijeh. Ljuskice daju prirodan izgled i ne tamne, bez obzira na prehrambene navike ili godine.”

Kad ljuskice ne mogu biti jedino rješenje za novi osmijeh, on se može upotpuniti cirkonskim krunicama, koje također imitiraju oblik, veličinu i boju prirodnog zuba. Ugradnja cirkonskih krunica brz je i bezbolan zahvat, a mogu biti gotove u nekoliko dana. Tajna je u digitalnom smile designu, procesu u kojem se dizajnira savršen individualizirani osmijeh.

Zaokružite svoj novi osmijeh

Novi osmijeh je tu, no što je s njegovim okvirom? Često se po završetku visoko estetskih stomatoloških zahvata priča želi zaokružiti isticanjem usana. Nemojte pribjegavati stranim supstancama. Danas su hijaluronski fileri najbolji prijatelji predivnih usana i svježeg lica. Takvi dermalni fileri sastoje se od hijaluronske kiseline, molekule koja se prirodno nalazi u našim stanicama, a zaslužna je za lijep i osvježen izgled kože.

Hijaluronska kiselina hidrira kožu i zadržava vodu, potiče proizvodnju kolagena i cijeljenje. Zbog toga ima odlične učinke na oblikovanje usana i osvježavanje kože. S druge strane, upotreba silikona je invazivan zahvat kojim u vlastito tijelo gurate nešto što mu prirodno ne pripada. Ako niste zadovoljni promjenom, rezultat je nepovratan. Hijaluron se pak u našem tijelu prirodno razgradi kroz više mjeseci. I neće ostaviti jagodice i usnice “ispumpanima” ili “ružnijima” kada se razgradi. Postepeno nestaje, bez da to osjetite, a usne i koža su i dalje zdrave i svježe.

Prirodan i njegovan izgled zaista je must-have što nam ističe i sama doktorica Štimac. “Danas su popularna tzv. “Instagram usta” koja vrlo često ne daju dojam prirodnosti i one prirodne ljepote kojoj bismo trebali težiti. Današnji fileri nam omogućavaju različite načine aplikacije i finalne rezultate tako da možemo zadovoljiti svačiji ukus. Smatram da je prirodan look nešto čemu uvijek trebamo kao estetičari težiti i da je upravo on umijeće nas koji se bavimo estetikom.”

Doktorica Elena Štimac aktivna je i na svom Instagram profilu gdje možete vidjeti i neke njene radove.

U Štimac centru veliki naglasak se stavlja upravo na visoku estetiku koja jamči fantastične rezultate, bilo da se radi o estetici osmijeha ili estetici lica. Sve što vas zanima o vašoj beauty transformaciji pitajte stručnjake putem ovog obrasca.

Foto: Štimac centar dentalne medicine

Učitati još
Zatvori