I vaša koža zaslužuje godišnji odmor! Evo kako ćete joj ga pružiti

I vaša koža zaslužuje godišnji odmor!
Evo kako ćete joj ga pružiti

Skinboosteri Štimac centar dentalne medicine

Odmor za dušu često je napor za kožu. Pretjerano izlaganje suncu, brončani ten i sve ostale ljetne radosti zbog kojih jedva čekamo taj veliki godišnji odmor, ostavljaju dugotrajne tragove na našoj koži i pritom ne mislimo na lijepu boju tena.

Oštećenja kože najlakše nastaju upravo ljeti, što zbog ekstremnih vremenskih uvjeta, što zbog odjeće koja otkriva mnogo kože te ju izlaže direktnom UV zračenju. Oštećena koža sklona je upalama, hiperpigmentacijama, neujednačenom tenu, ali i preuranjenom starenju. Stručnjaci tvrde da je čak i do 90% starenja kože uzrokovano suncem. SPF faktor nije jedina stvar koja nas može spasiti od tzv. stresiranja svoje kože.

Nakon povratka u “normalu” postajemo svjesni suhog i umornog izgleda kože i lica. To u kombinaciji s nadolazećim lošijim vremenom i manjkom svjetla ne djeluje jako pozitivno na naše samopouzdanje. Kako si ne bismo pokvarili dojmove ljeta, a istovremeno mislili i na ljepotu, porazgovarale smo sa stručnjakom o tome kako možemo svoju kožu oporaviti od stresa koji joj ljeti tako radosno namećemo.

Ljepota dolazi iznutra – doslovno!

Svi volimo sunce i ljeto! Naravno, uđemo u godine kad shvaćamo koliko je bitno ne pretjerivati s izlaganjem suncu i čuvati našu kožu, zdravlje i ljepotu na kraju krajeva. Novi beauty trendovi prigrlili su pametnije načine za održavanje lijepe kože i mladolikosti – one koji ne obećavaju čuda ali daju fantastične i trajnije rezultate”, odgovara nam doktorica Elena Štimac Vukojević iz Štimac centra dentalne medicine u Zagrebu.

Skinboosteri Štimac centar dentalne medicine

Glavna estetičarka Štimac centra veliki je pobornik lijepe kože: “Zdrava i njegovana koža najbolji je make up koji na sebi možete imati. Novi trendovi u skincareu su to prepoznali i ne obaziru se toliko na vanjsko peglanje bora koliko na dubinsko obnavljanje kože iznutra. Za mekanu kožu više ne koristimo masne kreme u debelim slojevima na licu. Kožu hranimo pametnom kombinacijom seruma. Jednako je i u anti-age odjelu. Tu nam pomažu razna mala čuda moderne industrije ljepote usmjerena na poticanje samoobnavljanja kože i njeno hranjenje iznutra”.

Skinboosteri su uz serume predvodnici novog vala estetskih tretmana za kožu. Riječ je o novoj generaciji dermalnih filera. Nije riječ o pukom marketinškom triku, jer vam ovdje nitko ne prodaje nešto staro pod novo. Imenom se izdvajaju od ostalih skupina hijaluronskih filera zato što se ne bave popunjavanjem usnica ili obraza.

Iako sadrže hijaluronsku kiselinu, ona je u njima rjeđe teksture. Zbog toga rezultat neće biti preoblikovanje lica ili promjena njegove fizionomije, već samo dubinska hidratacija kože.

Apliciraju se u malim količinama po licu, vratu i nadlanicama, a njihov efekt je trenutačan, s naznakama daljnjeg proljepšanja teksture kože kroz mjesece djelovanja filera. Ovim filerima postiže se dubinska hidratacija kakvu vam ne može pružiti niti jedna krema na tržištu. Zato se za njih zaista isplati odvojiti vrijeme i novac.

Skinboosteri Štimac centar dentalne medicine 2

Bajkovite priče na stranu, koje rezultate vam realno mogu pružiti skinboosteri?

Želje su jedno, stvarnost drugo, zato nas je zanimalo koliko je istine iza svih silnih priča o filerima? Unosimo li u svoj organizam nešto što ne bismo trebali? “Hijaluronska kiselina supstanca je koja se prirodno nalazi u našem tijelu. Svaka će molekula hijalurona na sebe vezati velike količine vode, što dovodi do efekta zaglađenosti i punoće kože, i to sve uz prirodni izgled, po meni najvažniju i najzdraviju stavku brige o vlastitoj ljepoti”, ističe doktorica Elena.

Skinboosteri imaju dvostruki učinak – osim što zaista fenomanalno hrane kožu, trenutnim dopremanjem hijaluronske kiseline potkožnim putem, uklanjaju sitne površinske bore i zaglađuju ten. Nećete se brzinski pomladiti 20 godina, ali će vam vratiti 5 dobrih godina, uz povoljno djelovanje i do 2 godine nakon tretmana. Koža će vam biti zdrava i sjajna, a vjerujte to će utjecati i na vaše samopouzdanje. Što više možemo još uopće poželjeti?”, dodaje.

Apsolutno potpisujemo ove izjave!

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori