Kakva je veza između urednih crijeva i zdrave kože?

Kakva je veza između urednih
crijeva i zdrave kože?

Skin Youth Biome

Njegovana i lijepa koža svima je želja, no put do tog cilja nije nimalo jednostavan. S jedne strane, ponekad je teško snaći se u moru različitih (novih) proizvoda i iz prve pronaći onaj koji je idealan za naš tip kože, a s druge strane, iako se često kaže kako je naša koža odraz onoga što unosimo u organizam pa tako i zdravlja, podjednako često ne pridržavamo se pravilne prehrane niti nam je prioritet paziti na namirnice koje konzumiramo na dnevnoj bazi.

Zdrava i uravnotežena prehrana = zdrava koža

No, kada bismo znali u kojoj točno mjeri hrana utječe na zdravlje i izgled kože, vjerojatno bismo više i pazili. Na to će nas svakako potaknuti znanstveno saznanje da postoji povezanost i odnos između onog što jedemo sa stanjem naše kože. Laički rečeno, danas je sigurno da postoji veza između zdravih crijeva i zdrave kože, a u tom slučaju glavnu ulogu imaju probiotici, popularno zvani i “dobre” bakterije.

Uloga probiotika

Skin Youth Biome

Stručnjaci smatraju da je vrlo bitno svakodnevno konzumirati hranu ili dodatke prehrani s probioticima kako bi organizam mogao pravilno funkcionirati. Oni su zaslužni za jačanje imuniteteta, no istovremeno potiču i proizvodnju serotonina te stvaraju imunitet prema različitim bolestima i infekcijama pa ih je ključno unositi u organizam kako ne bi došlo do poremećaja ravnoteže dobrih i loših bakterija.

Pažljivo odabrani probiotici imaju snagu iscijeliti mikrobiom, odnosno bakterijsku floru u našim crijevima, što ima pozitivan učinak na naš organizam u cjelini, pa tako i na našu kožu, zbog čega s razlogom zaključujemo da je naša koža ogledalo onoga što unosimo u organizam. Dokazuju to i konkretni slučajevi. Primjerice, boja lica i tekstura kože mogu biti odraz loše prehrane, a probiotici su ti koji će napraviti vidljiva poboljšanja na koži, jer isto onako kako uspostavljaju ravnotežu u našim crijevima, tako rade i balans na koži. Konzumiranjem dodataka prehrani uvodi se red u rad crijeva, a istovremeno se potiče i pravilna apsorpcija hranjivih tvari, kao i regulacija imunološkog sustava te dovođenje hormona u ravnotežu.

Probiotici u službi anti-age njege

Probiotici na kožu djeluju kao svojevrsna zaštitna barijera jer sprječavaju prodor štetnih, “loših” bakterija te potiču proizvodnju kolagena. Moćan su saveznik u borbi protiv starenja i imaju anti-age predznak: pomažu koži s hidratacijom, a istovremeno pomažu u smanjenju bora i sitnih linija na licu i aktivni su u borbi protiv akni, crvenila, iritacija i suhe kože. S obzirom na to da djeluju kao štit na kož,i stvaraju idealno okruženje za “dobre” bakterije.

Idealan proizvod za ljepotu kože ove jeseni

Ako želite zdravu i njegovanu kožu, ključno je početi njegovati je iznutra, a jedan od načina je i unos probiotika putem probiotičkih suplemenata Skin Youth Biome brenda Advanced Nutrition Programme.

@anphrvatska

Riječ je o posebno formuliranom dodatku prehrani koji je namijenjen poboljšanju zdravlja i izgleda kože. On potiče pravilnu apsorpciju hranjivih tvari, regulira imunosni sustav te vraća hormone u ravnotežu. Rezultat toga je holistički doprinos zdravlju, mladolikosti i ljepoti kože. Djelotvornost suplementa Skin Youth Biome potvrdilo je i istraživanje britanskog laboratorija Advanced Nutrition Programme – u njemu je otkriveno da se konzumiranjem određenih sojeva bakterija može povoljno utjecati na stanje kože. Jedna kapsula Skin Youth Biome™ sadrži pet milijardi aktivnih kultura te četiri znanstveno potvrđena soja: Lactobacillus rhamnosus GG, LGG®, Bifidobacterium longum HA-524®, Pediococcus acidilactici, ROSELL®-175 i Lactobacillus reuteri HA-188®.

Skin Youth Biome moguće je nabaviti u DermaCare centrima i na www.dermacare.hr

Foto: Instagram (@anphrvatska), Pexels, Unsplash

Preporuka

Zatvori