S Lucianom Plazibatom na skidanju dioptrije: Vodimo vas kroz cijeli proces od početka do kraja
S Lucianom Plazibatom na skidanju dioptrije: Vodimo vas kroz cijeli proces od početka do kraja

S Lucianom Plazibatom na skidanju dioptrije: Vodimo vas kroz cijeli proces od početka do kraja

Sati provedeni na probama, nastupi pod svjetlima reflektora i konstantno snimanje i uređivanje sadržaja – sve to može učiniti svakodnevicu izazovnom kada se tome dodaju i naočale ili kontaktne leće. Nakon što smo ga nedavno pratili u showu “Tvoje lice zvuči poznato”, Luciano Plazibat, naš poznati plesač i influencer, donio je odluku reći “dosta” dalekovidnosti koja mu je cijeli život ograničavala vid. Zajedno s njim, uputili smo se u Polikliniku Bilić Vision kako bismo dokumentirali cijeli proces.

Luciano Plazibat_Bilić Vision

Kako funkcionira postupak?

Ponedjeljak, pregled i konzultacije predstavljale su korak bliže Lucianu za vid bez pomagala. Prošao je detaljan oftalmološki pregled kod doktorice Branke Jurić Tomašević kako bi se utvrdilo je li pogodan kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Nakon što je sve prošlo u najboljem redu, zahvat je zakazan već za četvrtak.
Tjedan je proletio, a mi smo se ponovno našli u Poliklinici Bilić Vision. Nakon nekoliko pretraga, tehničari su Lucianu anestezirali oči kapljičnim anestetikom te mu dali jedan Normabel kako bi se potpuno opustio. Kada je bio spreman, smjestili su ga na ležaj lasera i postupak je mogao početi.

Poliklinika koristi najnoviju Femto LASIK tehnologiju za formiranje poklopčića rožnice, nakon čega Excimer laser 6. generacija precizno uklanja dioptriju. Femto LASIK tehnologija zahvatu daje maksimalnu sigurnost i preciznost te omogućuje brzi oporavak u svega nekoliko dana. Ako se pitate kako se dioptrija uklanja, evo jednostavnog objašnjenja doktorice Jurić Tomašević: „Uklanjanje dioptrije zapravo podrazumijeva preoblikovanje rožnice oka, što omogućuje da zraka svjetlosti pravilno pada na mrežnicu.“ Sam zahvat trajao je desetak minuta po oku, a kad su završili s postupkom, stavio je sunčane naočale i bio premješten u sobu za odmor kako bi se uvjerio da je sve prošlo glatko. Kratki odmor je prošao, a Lucianu je stigla pratnja spremna za povratak kući. Preporuka liječnika bila je jasna – cijeli dan provesti sa sunčanim naočalama i u zatvorenom prostoru, izbjegavajući naprezanje očiju ekranima.

Luciano Plazibat_Bilić Vision

Vikend oporavka i povratak u akciju

Poliklinika Bilić Vision ima više od 40.000 izvedenih zahvata, a iskustvo pokazuje da je za oporavak potrebno svega 2-3 dana. Zato se zahvati provode četvrtkom, s prvim kontrolnim pregledom već u petak, omogućujući pacijentima da se oporave tijekom vikenda. Na prvoj kontroli, Luciano je postigao nevjerojatnih 200% vida, što je dvostruko bolji rezultat od standardne oštrine vida.

Već od ponedjeljka, Luciano je bio u mogućnosti nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima, uz pažljivo pridržavanje uputa liječnika. Probe za turneju Milice Pavlović, koju prati, već su bile u punom jeku, dok je Luciano u prvom tjednu bio samo promatrač. No, već drugi tjedan, njegov novi vid omogućio mu je povratak na pozornicu, gdje je s lakoćom zaplesao uz poznate stihove pjesme “Provereno”.

Nastavak teretane preporučen je već nakon 2-3 tjedna, a Luciano je jedva čekao da ponovno počne s treninzima. Ipak, kontaktne sportove poput borilačkih sportova, rukometa i nogometa moraju se izbjegavati 2-3 mjeseca.

Novi život u visokoj rezoluciji

“Osjećam se slobodno kao nikad prije. Jasno vidim svaki detalj oko sebe, i to mi je donijelo nevjerojatnu radost.” rekao je Luciano. Nadamo se da će njegov primjer ohrabriti druge da se odluče na ovaj korak prema jasnom vidu. Uz brzinu, sigurnost i bezbolnost laserskog skidanja dioptrije, rezultati su vidljivi već isti dan, što ga čini sve popularnijim izborom. Poliklinika Bilić Vision, specijalizirana medicinska ustanova s dvadesetogodišnjim iskustvom, ističe kako ovaj postupak ima sve veći broj pristalica. A njihova usluga postaje prvi izbor za sve koji žele poboljšati svoj vid i kvalitetu života.

Prilika za bolji vid nikad nije bila povoljnija! Ako razmišljate o laserskoj korekciji dioptrije, iskoristite posebnu ponudu Poliklinike Bilić Vision do 24. lipnja. Upotrijebite kod LUCIANO50 prilikom naručivanja putem njihove web stranice i ostvarite 50% popusta na pregled za lasersku korekciju vida.

Luciano Plazibat_Bilić Vision (2)

Foto: PR

Učitati još
Zatvori