Simona Antonović: Vodič za pronalaženje savršene podloge

Simona Antonović: Vodič za
pronalaženje savršene podloge

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by Armani Beauty (@armanibeauty) on

Uz sve dostupne brandove, teksture i pravilan odabir nijanse, može biti teško pronaći podlogu koja je savršena za vaše potrebe.

Započnite razumijevanjem i prepoznavanjem svog tipa kože. Identificirajte probleme koje imate na koži i radite u skladu s njime, ne protiv njega. Pokušajte prilagoditi traženje podloge prema određenim problemima kože – bilo da je riječ o zdravstvenom stanju ili jednostavno želite da vaša koža izgleda blistavije i blistavije.  Glavni su tipovi kože suha, masna, mješovita – povrh svega toga, možda ćete se baviti problemima poput sivila, dehidracije, prištića i osjetljivosti.

Prilikom odabira podtona nijanse vodite se prvo dijelovima tijela koji su izloženi suncu. Ako vam je područje prsa i ramena ružičasto ili žuto, pa čak i neutralno, onda možete procijeniti koji podton nijanse vam je potreban. Topli, hladni ili neutralni – nijansa i podton podloge koju nanosite na lice bi trebala biti u skladu s ostatkom tijela. Imajte na umu da to nema nikakve veze s tim koliko vam je svijetla ili tamna koža. Bilo koja boja kože može imati hladni, topli ili neutralni ton.

Odabir formule – tekući, kremasti, kompaktni – u potpunosti ovisi o vašoj individualnoj koži. Velikoj većini tekuća podloga najviše odgovara. Praškaste (ili mineralne) podloge dobro idu s masnom kožom, ali može doći do isticanja suhih dijelova kod suhe kože. Kada su u pitanju tekuće i kremaste podloge, formule bez ulja su sjajne, pogotovo ako patite od osjetljive kože sklone aknama. Potražite proizvode koji nisu komedogeni. Također možete pronaći šminku s aktivnim sastojcima koji se bore protiv akni poput salicilne kiseline.

Kad birate razinu prekrivanja, zapitajte se koliko želite da vaša podloga izgleda prirodno i što sličnije koži. Ako je vaš odgovor da biste željeli što prirodniji izgled tada odaberite laganu podlogu ili čak dobro tonirano hidratantno sredstvo. Ako je odgovor negdje u sredini, odaberite podlogu srednje pokrivenosti koji možete u slojevima dovesti do jačeg prekrivanja. Bilo koju podloga može imati manje prekrivanje ako ju pomiješate s omiljenom kremom. Čak i ako imate problema s neujednačenom teksturom kože, poput ožiljaka od akni ili rozaceje, teže formulacije i jako prekrivanje obično nisu odgovor. Probajte kombinirati primere koji će pomoći u ujednačavanju teksture kože prije nanošenja podloge. Fokusirajte se na prikrivanje problematičnih dijelova na koži strateškim pozicioniranjem, a ne potpunim prekrivanjem lica.

Ne radi se samo o pronalaženju prave formule – način na koji vaš temelj jako ovisi o načinu na koji ga primjenjujete. Aplikacija čini razliku, a jedna podloga može izgledati drugačije samo radi načina nanošenja. Upotrijebite kistove za više prekrivanja, prste ako želite vrlo prirodan izgled i mokru spužvicu za dodavanje vlage i blistavosti.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: PR

Učitati još
Zatvori