Simona Antonović: Tips & tricks za pronalazak savršene maskare

Simona Antonović: Tips & tricks za
pronalazak savršene maskare

@natashapoly

Uključeno je puno varijabli u pronalaženje najbolje maskare: oblik očiju, kvaliteta trepavica, izgled koji želite postići, formula maskare i tip četkice koji preferirate.

Pored svih čimbenika koji su važni prilikom odabira maskare, tu su i tehnike nanošenja maskare koje dolaze kao šlag na tortu. Ključ je usvojiti tehniku koja je izvući najbolje iz proizvoda ali i raditi s prirodnim trepavicama. No prije maskare moram spomenuti da je možda ipak najvažnije uviti trepavice dobrim uvijačem. Ukoliko imate ravne trepavice, nijedna maskara vam ih neće moći ‘podići’.  Uvijene trepavice otvaraju pogled i oko, a trepavice izgledaju dulje. Kako bi trepavice ostale uvijene nakon nanošenja maskare, obavezno nanesite vodootpornu maskaru. Od uvijača preporučam Shu Uemura ili Chanel.

Duge trepavice ponekad znače preslikavanje maskare na gornji ili donji kapak. Malo preciznosti i jednostavan trik olakšati će nanošenje maskare. Maskaru nanesite prvo na donje trepavice, zatim ju nanesite na gornje trepavice ali započnite iz unutarnjeg kuta oka.

Maskara koja će ukrotiti i najduže trepavice: It cosmetics Blowout Mascara. Osim što će dugim trepavicama dati volumen, sama maskara nije previše vlažna, što omogućava lakše nanošenje i kraći period sušenja maskare.

Voluminozne trepavice uglavnom traže definiciju a najbolji način za postizanje definicije je nanošenje maskare vertikalno na trepavice (gore-dolje), zatim horizontalno (lijevo-desno) od korijena prema vrhu. Korištenjem ove tehnike definira se svaka pojedinačna las a pritom trepavice ostaju pune volumena i lepezastog izgleda. Dobra maskara za postizanje volumena je Kevyn Aucoin The Volume Mascara.

Za lepezast izgled trepavica nanosite maskaru pod kutem. Prilikom povlačenja maskare od korijena trepavica prema vrhu, četkicu lagano nakrenite prema vanjskom kutu oka. U ovom slučaju maskara se nanosi prema gore i prema van, čime se postiže naglašavanje vanjskih trepavica. Maskara koja daje volumen i definiciju i neće slijepiti trepavice zajedno je NARS Climax maskara. Svojom velikom četkicom će pomoći u postizanju lepezastog efekta.

Približite se korijenu trepavica najviše što možete. Ovime ćete stvoriti volumen u samom korijenu i omogućiti trepavicama da duže stoje podignute i uvijene. Maskaru nakon toga možete nanositi zig zag pokretom. Najbolja opcija maskare koja će dodatno učvrstiti i zadržati trepavice uvijenima i podignutima je vodootporna maskara. CHANEL INIMITABLE WATERPROOF maskara idealna je za sve one koji žele podignute, uvijene i voluminozne trepavice.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori