Simona Antonović: Kiseline za njegu kože – za svaku dob

Simona Antonović: Kiseline za njegu
kože – za svaku dob

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Garance Doré (@garancedore)

Ako niste upoznati s kiselinama za njegu kože one mogu djelovati zastrašujuće, no evo kako ih uklopiti u svakodnevnu rutinu njege lica.

Kiseline su moćni saveznici u njezi kože lica koji se bore protiv sivila tena, odumrlih nakupljenih stanica, hiperpigmentacija, bora i borica, suhoće kože i još mnogo toga. Doduše, postoji puno kiselina, a svaka od njih radi drugačije pa kako biste trebali znati koja je dobra za vas i vašu kožu u ovoj fazi vašeg života?

U 20-tima koža još uvijek prolazi kroz fazu nakon puberteta i još uvijek pokušava uspostaviti balans. Najčešći problemi tada su akne. Upravo se fokusiranje na rješavanje problema akni odražava na loše stanje ostatka kože, kada se uporabom agresivnih sredstava za akne koža dodatno isušuje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SARA CRAMPTON (@harperandharley)

Tada je za kožu dobra salicilna kiselina koja će pomoći u liječenju akni i isušiti prištiće. Djeluje antibakterijski, uklanja nakupljene mrtve stanice i djeluje na tonus kože. U velikim koncentracijama može se koristiti i kao kemijski piling, ali na svakodnevnoj bazi to nije potrebno.

Azelaična kiselina umanjuje znakove crvenila i nadraženosti kože, naročito u vezi s rosaceom i aknama.

S 30-tima dolaze i suptilni znakovi starenja poput finih linija i bora. Hiperpigmentacije, melasma i sunčane mrlje također se mogu pojaviti. Sve ove stavke popravit će retinoična kiselina koja je derivat vitamina A, a uklanja gornji sloj mrtve kože kako bi se otkrila nova, zdrava koža ispod njega. Stimulira sintezu kolagena i uklanja mrtve stanice s površine kože. Lokalna primjena vitamina A pojačava elastičnost kože, ali pripazite s primjenom jer su crvenilo i ljuštenje moguća nuspojava korištenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eleonora Carisi (@eleonoracarisi)

Glikolna kiselina će smanjiti pore, izliječiti ožiljke, ublažiti bore i očuvati teksturu vaše kože glatkom i sjajnom. Glikolna kiselina je odličan sastojak za sve one koji započinju s anti-age rutinom. Ova kiselina spada u skupinu alfa-hidroksilnih kiselina (AHA) te u usporedbi s ostalim kiselinama, ima najmanju molekulu čija je sposobnost prodiranja izuzetno učinkovita i izaziva značajne promjene.

Četrdesete donose njegu kože koja će se oduprijeti snažnim vanjskim utjecajima koji mogu dodatno pogoršati stanje kože. Korištenje antioksidansa u ovoj fazi vrlo je bitno. Ujedno je ovo doba kada koža počinje pokazivati osjetljivost. Laktična ili mliječna kiselina izvrsna je za osobe osjetljive kože, kojoj daje hidrataciju i nježnu eksfolijaciju. Valja uklopiti i neke od antioksidansa poput askorbinske kiseline koja je sintetski oblik vitamina C, koji pomaže koži održati elastičnost i sjaj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LadyAddict (@ladyaddict)

Ako ste u 50-tima sigurno vam je potrebna hidratacija kože. Odličan način hidratacije kože je uklapanje hijaluronske kiseline u svakodnevnu rutinu njege lica. Hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid koji se nalazi u koži i odgovorna je za njezin mladolik izgled. Njezin je zadatak zadržavati i vezivati vodu na sebe i na taj način vlažiti kožu. Nije rezervirana za određenu dob, dapače njome se može riješiti problem dehidrirane kože bilo koje dobi. Ne zaboravite da je hijaluronska kiselina medij koji pomaže zadržati vlagu i pomoći aktivnim sastojcima drugih preparata isto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Caroline de Maigret ?? (@carolinedemaigret)

Kiseline će vam pomoći u rješavanju problema u svakoj dobi stoga je vrlo važno raditi na rješavanju potencijalnih problema od njihovih prvih naznaka. Ne zaboravite da svaka kiselina ciljano rješava probleme i da je ona samo dio svakodnevne njege kože te se koristi u kombinaciji s drugim proizvodima.

 

Preporuka

Zatvori