Simona Antonović: Kako izgledati svježe nakon tuluma?

Simona Antonović: Kako izgledati
svježe nakon tuluma?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Cipoletti (@margoandme) on

Božićni i novogodišnji partyji, proslave, druženja, piće i prekomjerna hrana zasigurno će ostaviti traga na našoj koži. No, tu je Vitamin C jer je bolje spriječiti nego liječiti.

Nemoguće je izbjeći blagdansko vrijeme proslava, tuluma i opuštanja uz koju čašicu i koji kolačić više. Sav nakupljeni šećer zajedno s alkoholom i manjkom sna, negativno utječu na našu kožu. Bore postaju prominentnije, ten postaje siv i beživotan, a do početka godine izgubi se prirodni sjaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheralee Lyle (@cheraleelyle) on

Bez obzira na dob i godišnje doba, prevencija je uvijek bolja od popravljanja nastale štete, zato je uvijek dobra ideja preventivno razmišljati o korištenju proizvoda. Nedavno sam pisala o utjecajima alkohola na kožu i više o toj temi možete pročitati ovdje. Uslijed konzumacije alkohola dolazi do izraženijih bora, ali se redovitom uporabom vitamina C možete boriti protiv toga. Koncentracije vitamina C bogate antioksidansima, pomažu u proizvodnji kolagena što rezultira elastičnijom i punijom kožom.

Vitamin C, u dovoljnim koncentracijama, ima sposobnosti smanjenja upalnih procesa. Zato je idealan za umanjivanje naotečenih očiju, crvenila lica i pojave upalnih procesa uslijed negativnih vanjskih i unutarnjih utjecaja. Na ovaj način ćete vratiti koži sjaj i izbjeći nepravilnosti koje se mogu pojaviti uslijed prekomjerene konzumacije ića i pića. Osim što poboljšava ten, vitamin C može uvelike osvijetliti sivu kožu, omogućujući joj zdraviji i puniji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Cipoletti (@margoandme) on

Askorbinska kiselina – također poznata kao L-askorbinska kiselina – ima najviše istraživanja povezanih s kožom bilo kojeg oblika vitamina C. Zbog toga je oblik vitamina C koji se najčešće upotrebljava u preparativnoj kozmetici. Askorbinska kiselina također pomaže površini kože da se zaštiti od vanjskih agresora, smanjujući učinke izloženosti elementima. Ujedno je efikasnija kada se pomiješa s drugim sastojcima koji pomažu koži u obnavljanju poput retinola i niacinamida.

Najbolji način korištenja vitamina C je da jednostavno nanesite malu količinu jednom ili dvaput dnevno (ovisno o vrsti kože) na čistu, suhu kožu. Primjenjuje se nakon tonera, a prije nego nanesete ostale proizvode za njegu kože i šminku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anita✨Ongoing Giveaway (@the.wrinkle.phobic) on

Imajte na umu da svi antioksidansi, uključujući čisti vitamin C i njegove stabilnije varijacije, ostaju podložni vanjskim utjecajima, te će se pokvariti ako se rutinski izlažu zraku i svjetlu. To znači da ako želite dobiti najbolje moguće rezultate od proizvoda za njegu kože koji su obogaćeni antioksidansima, kupite samo one koji su pakirani u tamna pakiranja i s ograničenim pristupom zraka.

Mnogi ljudi se odlučuju za topikalnu primjenu vitamina C, jer za razliku od drugih kemijskih seruma i proizvoda za njegu kože serum je potpuno prirodan. Kao rezultat, serumi vitamina C formulirani su da budu dovoljno nježni za svakodnevnu upotrebu.

U posljednje vrijeme redovito koristim Dermalogica biolumin C serum koji mi pomaže u borbi s hiperpigmentacijom i hladnim vremenom. Nanosim ga ujutro i navečer na područje lica i vrata, nakon čega nanosim ostale korake u rutini njege lica.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori