Uz ovih nekoliko savjeta počnite već danas razmišljati o svom zdravlju

Uz ovih nekoliko savjeta počnite već danas
razmišljati o svom zdravlju

U svakodnevnom životu u kojem smo često suočeni sa stresom, nerijetko zaboravimo misliti na ono najvažnije, a to je zdravlje. Sve kreće od nas samih i naših zdravih životnih navika i odluka koje često padaju u drugi plan upravo zbog nedostatka vremena. No, uz samo nekoliko osnovnih pravila kojih bi se trebali pridržavati, svaki dan možemo učiniti nešto dobro za naše zdravlje i tako ulagati u vlastitu budućnost, a da to ni ne osjetimo. Zdrav odabir kreće od nas samih.

Mislite unaprijed

Razmišljati unaprijed zvuči jednostavno, no nikada to nije baš “samo tako”, ali uz malo truda i dobro planiranje, napravili ste pola posla. Kada razmišljamo o tome koliko odluke koje donesemo danas, utječu na našu budućnost, puno stvari možemo pojednostaviti. Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, odmaranje, ali i redoviti boravak u prirodi mogu učiniti mnogo za naše zdravlje. Neke situacije pak ne možemo predvidjeti, zato bi i o njima trebali razmisliti da ih preveniramo koliko god je to moguće. Primjerice, unazad godinu dana, mnogi od nas više su se okrenuli boravku u prirodi i vježbanju, pa je briga o zdravlju došla u prvi plan. Tome je nažalost pomogla i aktualna situacija s pandemijom, ali iz toga barem možemo izvući najpozitivnije što možemo. Dok smo zdravi, o zdravlju ne razmišljamo, ali ako smo barem minimalno sigurni što se toga tiče, naš će život biti kvalitetniji. HZZO dopunsko zdravstveno osiguranje odabir je kojim ćemo si olakšati svakodnevicu jer ćemo biti sigurni da ako se i dogode nepredvidive zdravstvene situacije, možemo računati na pouzdanog i sigurnog zdravstvenog partnera.

Pazite na starije sugrađane

U vremenima u kojima živimo posebno moramo paziti i na naše starije članove obitelji i sugrađane. Biti odgovoran u ovim trenutcima od iznimne je važnosti, a kada se ta solidarnost primjenjuje na svim razinama, možemo reći da smo kao društvo postigli nekakav napredak. Što se zdravstvene zaštite tiče ona bi trebala biti jednaka i dostupna svima, bez obzira na godine, financijsko i zdravstveno stanje. HZZO dopunsko zdravstveno osiguranje, broji preko 2,3 milijuna vjernih osiguranika i ono je cjenovno i uslugama jednako za sve. Ugovaranjem police ostvarujete značajne uštede u slučaju potrebe za zdravstvenom zaštitom bilo koje vrste, od medicinske dijagnostike, specijalističkih pregleda, fizikalnih rehabilitacija, stomatološke zdravstvene zaštite, bolničkog liječenja, nabavka ortopedskih i drugih pomagala, te plaćanja participacije 10 kuna po pregledu i izdanom receptu za lijekove u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Brinite na vrijeme

Potrebe modernoga čovjeka mogu se uvijek vrtjeti oko tri najvažnije stvari; očuvanje zdravlja, ušteda vremena i novca. Kada balansiramo između svakodnevnih obaveza, najčešće pokušavamo izbalansirati ove tri stvari. Važna nam je briga o našem zdravlju na svim razinama (od prehrane, tjelovježbe do preventivnih pregleda), kako ćemo organizirati naše slobodno i poslovno vrijeme i kako ćemo organizirati financije, a da pritom mislimo i na budućnost. HZZO dopunsko zdravstveno osiguranje nudi upravo sve troje. Brigu za vaše zdravlje i eventualne nepredvidive situacije možete ublažiti osiguravanjem police, tako ćete uštedjeti novac u slučaju zdravstvenih usluga koje bi vam mogle zatrebati.

Naime, polica se može ugovoriti brzo i jednostavno putem web shopa u samo četiri jednostavna koraka, osobno ili slanjem pisane ponude za sklapanje ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju u svim regionalnim uredima, područnim službama i ispostavama HZZO-a te posredno preko poslodavca. Iskaznica HZZO dopunskog zdravstvenog osiguranja, jednostavna je i služi kao sredstvo bezgotovinskog plaćanja u svim javnim zdravstvenim ustanovama i ordinacijama diljem Hrvatske, a posebna pogodnost je što je aktivacijski rok police svega 15 dana. Sve detalje o cijenama i pogodnostima HZZO dopunskog zdravstvenog osiguranja možete pročitati ovdje. Počnite već danas razmišljati o svojoj zdravijoj budućnosti.

Foto: Pexels

Preporuka

Zatvori