Ovi drogerijski proizvodi su cijenom pristupačni, divno hidratiziraju kožu i mogu se nabaviti online

Ovi drogerijski proizvodi su cijenom pristupačni, divno hidratiziraju kožu i mogu se nabaviti online

Usporedimo li njegu kože koju smo prakticirale još prije nekoliko godina s onom koju prakticiramo danas, nema sumnje da ćemo primijetiti brojne promjene i razlike. Suvremena beauty industrija toliko je napredovala i u relativno kratkom vremenu dala ogroman obol svjetskom tržištu, pa s jedne strane imamo nikad veći izbor beauty proizvoda u službi njege kože, s druge strane u moru novih i često nepoznatih brendova skoro da postaje teško izabrati onaj pravi za sebe, a s treće strane kao potrošači postajemo bitno osvješteniji i sve nam je bitnije kakav ćemo proizvod te s kakvim sastavom staviti na svoju kožu.

Svijest o tome što unosimo u organizam, od namirnica koje konzumiramo do kozmetičkih proizvoda koje koristimo i koji ulaze u kožu, raste u cijelom svijetu i sve češće se zbog toga baš dobro osjećamo, jer napokon imamo osjećaj da se generalna svijest potrošača mijenja, da sve više savjesno biraju i kupuju proizvode za sebe i svoje obitelji, ali i da se na taj način ponovno vraćamo samim osnovama – prirodi i onom najboljem što ona nudi. Danas imamo tu sreću da priroda može sjajno surađivati s modernim spoznajama, tehnologijama i onim najboljim što nam je donijelo moderno doba, pa naposljetku dobivamo proizvode koji našu svakodnevicu oplemenjuju na svim razinama.

U smjeru prirodnog, ali i transparentnog, odlučila je krenuti poznata beauty marka NIVEA, koja je ovih dana na našem tržištu predstavila svoju novu beauty liniju. Ako se nas pita, ovo je ipak mnogo više od još jedne u nizu linija kozmetike koja propagira prirodne sastojke, jer nova NIVEA NATURALLY GOOD linija po prvi put predstavlja 100% transparentnu njegu lica.

Zašto je transparentnost u ovoj priči toliko bitna?

Zato jer smo u prošlosti često bili ‘zavedeni’ lijepim ambalažama proizvoda i njihovim ugodnim mirisima, a malo smo pažnje realno posvećivali sastavu proizvoda i kako on može utjecati na stanje i izgled naše kože.

Sada kada nas doista zanima što određeni proizvod krije u svojoj formuli te na koje sastojke vrijedi obratiti pozornost ako želimo zadržati ljepotu i zdravlje svoje kože, teško se snalazimo u popisima i deklaracijama istaknutim na kozmetici, jer ne djeluju transparentno. Odnos potrošača i brenda kozmetike kojeg je odabrao mora biti odnos povjerenja, a na njemu je dugoročno odlučila raditi upravo NIVEA, lansirajući svoju novu NATURALLY GOOD liniju. Kod nje je komunikacija sasvim jasna iz prve: proizvodi sadrže 99% sastojaka prirodnog porijekla plus 1% za stabilnost i sigurnost formule. Bez skrivenih sastojaka i sa željom da se ponovno povežemo s prirodom!

Koje proizvode sadrži NIVEA NATURALLY GOOD linija?

Nova linija proizvoda nastala je na temelju 100 godina iskustva brige o koži i povjerenja. NIVEA nam na svojim stranicama otkriva kako njeni 99% prirodni proizvodi obnavljaju kožu iznutra, čineći je prirodno prekrasnom i zdravom.

Linija uključuje sljedeće: NATURALLY GOOD mlijeko za čišćenje lica, NATURALLY GOOD tonik za lice, NATURALLY GOOD dnevnu kremu za lice i NATURALLY GOOD noćnu kremu za lice.

Sve ove proizvode stavile smo na test!

Kakvi su naši dojmovi nove NIVEA NATURALLY GOOD linije?

Na samom početku moramo istaknuti ono što kod nas osobno unatrag godinu dana izaziva veliki interes, a to je o kakvom se tipu ambalaže radi.

NATURALLY GOOD linija i u ovom pogledu nameće neke nove standarde. Njene PET kutijice i bočice mogu se u potpunosti reciklirati, a savitljivi dijelovi kutije potječu iz održivo upravljanih šuma. Pronašli smo i zanimljivu informaciju ‘za one koji žele znati više’: NIVEA planira do 2025. godine u potpunosti uvesti ambalažu koja se može reciklirati, kompostirati ili ponovno upotrijebiti, što je hvale vrijedan korak unaprijed s težnjom ka održivosti.

Na samoj ambalaži, naročito kutijicama krema za lice, svidjela nam se jasna komunikacija sastava proizvoda, ali i objašnjenje zašto je sastav upravo takav, što nam govori omjer 99% prirodnih naspram 1% umjetnih sastojaka te koja je točno funkcija tog minimuma umjetnih sastojaka. Transparentnost je to koja je, složit će se mnogi, rijetko kada tako jasno izložena već na samom pakiranju proizvoda.

Nakon analize ambalaže, došlo je vrijeme za testiranje samih proizvoda. Svidjelo nam se što je linija malena, ali istovremeno sadrži sve što nam je trebalo za dobru klasičnu i bazičnu njegu lica. To znači dva dobra proizvoda za čišćenje i toniranje kože te dnevnu i večernju kremu za lice. S ovom bazom sve kreće i baš je zato, vjerujemo, NIVEA svoju NATURALLY GOOD tako strateški isplanirala.

Razdoblje testiranja bilo je 3 tjedna, a NATURALLY GOOD proizvode odmah smo ‘uposlile’ u svojoj svakodnevnoj, jutarnjoj i večernjoj beauty rutini.

NIVEA NATURALLY GOOD mlijeko za čišćenje lica

Glavni prirodni sastojak u ovom mlijeku za čišćenje jest bio zeleni čaj, koji je odličan izvor antioksidansa. Tako komunicira njegova ambalaža, a mi smo se bacile na posao i isprobale kakvo je ovo mlijeko u stvarnosti.

Iznenadile smo se koliko dobro uklanja make up, čak i onaj na očima i vodootpornu maskaru. Njime i blazinicom nije potrebno ni mnogo trljati po kapcima, pa ne iritira osjetljivu kožu na okoloočnom području. Mlijeko je vrlo lagane teksture, ugodnog mirisa i za sobom ne ostavlja onaj neugodan masni trag na licu. Čini se kao dobar izbor za svaki tip kože.

NIVEA Naturally Good mlijeko za čišćenje, 200 ml preporučena mpc 56,90 kuna

NIVEA NATURALLY GOOD tonik za lice

Bio zeleni čaj glavni je sastojak i ovog proizvoda, samo što je omjer prirodnih i umjetnih sastojaka u njegovom slučaju 98% naspram 2%. Tih 2% sastojaka koristi se, opet, kako bi se osigurala stabilnost i sigurnost formule, a sam tonik vrlo je ugodan za korištenje, do kraja čisti nečistoće s lica i koži pruža dubinski osjećaj svježine.

Svidjelo nam se što je toliko nježan da ne iritira kožu i da je u kombinaciji s mlijekom odradio zbilja dobar posao čišćenja, pripremivši područje lica i vrata za nanošenje njege.

NIVEA Naturally Good tonik za lice, 200 ml preporučena mpc 56,90 kuna

NIVEA NATURALLY GOOD noćna krema za lice

Ovu smo noćnu kremu prvu stavili ‘u pogon’, jer nas je jako zanimalo vidjeti kako će koža izgledati nakon što je ona odradila svoj posao tijekom spavanja.

Za obnovu kože i dubinsku hidrataciju u ovom se slučaju pobrinulo organsko arganovo ulje, pa je područje lica i vrata ujutro bilo vrlo meko na dodir i vidno hidratizirano i nahranjeno. Ako tražite preparat za regeneraciju kože tijekom spavanja, toplo preporučamo upravo ovaj. Sve bolje rezultate počet ćete primjećivati redovitim i kontinuiranim korištenjem proizvoda, baš kao što je bio i naš slučaj.

Ono što je još važno za istaknuti u slučaju ove kreme – nije masna i teška kakve noćne kreme često znaju biti, nanosi se u tankom sloju i brzo upija.

NIVEA Naturally Good noćna krema, 50 ml preporučena mpc 64,90  kuna

NIVEA NATURALLY GOOD dnevna krema za lice

Ova blaga dnevna krema sadrži organsku aloe veru te dragocjeno ulje badema i jojobe. NIVEA na svojim stranicama piše kako osigurava 24-satnu hidrataciju, a ono što mi možemo iz svog iskustva reći jest to da je ispod make upa cijelog dana održavala kožu hidratiziranom i u ravnoteži. Budući da je lagana i prozračna te lijepo zaglađuje ten, vidimo njen veliki potencijal u ulozi primera, kao pripremu za nanošenje make upa.

NIVEA Naturally Good dnevna krema, 50 ml preporučena mpc 64,90 kuna

Zaključak

Jedna od stvari koja nam se najviše svidjela kod NIVEA NATURALLY GOOD linije proizvoda jest upravo ta otvorena komunikacija glede sastava proizvoda i zašto su određeni sastojci stavljeni u iste. Rijetko koji brend može se pohvaliti time, pa vjerujemo da će NIVEA ovim potezom ohrabriti i druge da naprave isto, ali i da transparentnosti radi dodatno poboljšaju sastave svojih proizvode.

Sama linija, prepuna prirodnih sastojaka, vraća nas prirodi u vrijeme kada je život sam po sebi ubrzan i stresan i kada koži traži prirodna rješenja uz koja će se regenerirati i ponovno zablistati u svom prepoznatljivom ruhu. Čar NIVEA NATURALLY GOOD proizvoda jest u tome da kontinuiranim korištenjem daju sve bolje i bolje rezultate na koži i da ona nakon nekog vremena počinje izgledati svježije, bolje, kvalitetnije i zdravije, a to je ono čemu svi u današnje manično vrijeme doista i težimo!

Za kraj moramo svakako istaknuti činjenicu da su NIVEA NATURALLY GOOD proizvodi ne samo sigurni i puni organskih sastojaka, već su i veganski, što je još jedna u nizu njihovih kvaliteta.

Isprobajte ih već danas – nabaviti ih možete online u webshopovima ili offline u drogerijama i većim trgovinama.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori