Recenzija: Donosimo dojmove o novom mineralnom tekućem puderu s mat efektom

Recenzija: Donosimo dojmove o novom
mineralnom tekućem puderu s mat efektom

Malo koji kozmetički proizvod konzumira toliko naše pozornosti i našeg vremena kao pronalazak savršenog tekućeg pudera. On je sastavni dio make up podloge na licu i kao takav zbilja mora besprijekorno pripremiti ten za daljnje nanošenje make upa. Često kažemo kako je koža s dobrom podlogom poput netom otvorenog slikarskog platna na koje će se zatim nanositi boje, što znači da dobrog krajnjeg rezultata neće biti bez dobre podloge na licu.

Iako je više proizvoda koji igraju važnu ulogu u građenju kvalitetne podloge, ona najvažnija ipak pripada tekućem puderu. Zbog toga smo od tinejdžerskih godina do danas sasvim sigurno isprobale desetke, ako ne i stotinu pudera, s ciljem pronalaska onog pravog za svoj tip kože, ali i make up look koji želimo postići. Tinejdžerske godine i prvi make up izleti zasigurno su bili obilježeni najvećim make up gafovima, što zbog činjenice da tada još nije postojao velik izbor nijansi pudera pa smo obično završile s onom pogrešnom (i vrlo vidljivom na licu), a što zbog činjenice da tekući puderi tog vremena nisu imali inteligentne formule koje imaju danas, pa bi ili skliznuli s lica u kratkom roku ili bi se koncentrirali na određenim dijelovima lica, a ono bi izgledalo umjetno poput maske.

Danas, srećom, tehnologija je toliko uznapredovala, da nam je napokon omogućila pronalazak onog savršenog tekućeg pudera, i to ne samo po njegovim performansama, već i po sastojcima u formuli, o kojima se sve više informiramo jer se napokon probudila svijest o tome kako kozmetika koju stavljamo na kožu zapravo utječe na nju i njeno zdravlje.

Posljednjih se godina mnogo priča o mineralnom make upu kao zdravijoj i boljoj alternativi za kožu, a zanimljivo je bilo čuti da je poznati brend mineralnog make upa jane iredale nedavno lansirao svoj novi tekući puder – Beyond Matte Liquid Foundation, u kojem je spojio najbolje karakteristike matirajućih pudera s najboljom formulom prepunom njegujućih biljnih sastojaka i lišenom svih onih štetnih sastojaka koje tekući puderi često sadržavaju.

Što morate znati o jane iredale Beyond Matte Liquid Foundation?

Brend ga reklamira kao mineralni tekući puder matirajućeg efekta, koji ima multifunkcionalni učinak jer priprema, korigira i ujednačava ten. Navode kako sadrži pigmente koji se prilagođavaju svakom tenu, da je lagan i postojan i da ima srednju do visoku prekrivnu moć, bez potrebe za setiranjem i dodatnim fiksiranjem.

Nastavljaju dalje da eliminira masnoću i ten čini baršunasto mekim, te da smanjuje vidljivost pora. Dostupan je u 13 nijansi.

Ono što će mnoge zanimati je, naravno, sastav. Formula ne sadržava ftalate, parabene, GMO, umjetna bojila, sintetičke konzervane i mirse ili talk. Tekući puder je dermatološki testiran, hipoalergen, ne začepljuje pore i pogodan je i za najosjetljiviju kožu.

Kakvi su naši dojmovi ovog tekućeg pudera?

S novim jane iredale tekućim puderom prvi smo se put susrele prije nekoliko tjedana i svidio nam se već na prvi pogled. Bočica proizvoda izgleda profinjeno i luksuzno, a njen zrcalni čep skriva jednu malu tajnu, pa ako ga otklopite prema gore, dobivate puder s pumpicom, a ako ga odvrnete u lijevu stranu dobivate otvorenu bočicu iz koje slobodno možete uzeti količinu pudera koja vam odgovara. Ovo je dobra karakteristika koja pokriva različite želje preferencije, bilo da nanosite puder prstima ili kistom, bilo da vam je potrebna mala i kontrolirana ili nešto veća količina pudera. Mi smo ga osobno koristile na pumpicu, jer nam je ovaj način primjene pudera uredniji, lakši i brži. Pumpica jako lijepo dozira proizvod i nema onog neugodnog istjecanja prevelike količine pudera s kojom na kraju ne znate gdje biste.

Što se tiče same formule proizvoda, već na prvo isprobavanje oduševila nas je njena divna tekstura, koja je osjetno njegujuća prema koži pa smo s ovim puderom doista imale osjećaj kao da istovremeno njeguje kožu dok ga nosimo na licu. Taj dojam pripisale smo sastavu pudera, koji u sebi krije ekološki sastojak PORETECT dobiven iz lanenih sjemenki i sjemenki celera (zaslužan za lifting efekt i sužavanje pora), peptide u službi smanjenja neželjenog sjaja i stvaranja baršunaste teksture kože i XILOGEL, patentiranu mješavinu sjemenki tamarinda i hijaluronske kiseline biljnog porijekla koja osigurava elastičnost, zaglađuje i hidratizira kožu.

Spomenuti ekološki sastojak PORETECT ovdje je, po nama, odigrao ključnu ulogu pripremanja kože i popunjavanja/zaglađivanja pora, pa vam uz ovaj puder primer neće biti ni potreban.

Beyond Matte Liquid Foundation lako se razmazuje i stapa s kožom, a test smo napravile i s prstima i s kistom i rezultat je svaki puta bio itekako zadovoljavajuć. Krajnji efekt je srednje mat, a testiran na mješovitoj koži, puder se pokazao punim pogotkom jer je matirao masnije dijelove kože i T-zonu, dok je istovremeno lijepo njegovao i u ravnoteži držao one suhe dijelove poput obraza.

Ako se pitate kakva je prekrivna moć pudera, ona je doista srednja do visoka, pa ako imate neke jače nesavršenosti koje želite prekriti, najbolje bi bilo da puder nanesete u dva sloja, kako bi osigurali koži to maksimalno prekrivanje. Koža će to dobro podnijeti, jer je ovaj tekući puder vrlo lagan i prozračan, s čime se srećom izbjegava onaj efekt maske na licu kada ga jače nanesete.

Zaključak

Nakon nekoliko tjedana korištenja jane iredale Beyond Matte Liquid Foundation, za ovaj tekući puder imamo samo riječi hvale. Znale smo da će nam puder odgovarati zbog svog sastava i da neće uzrokovati probleme na osjetljivoj i lako reaktivnoj koži, no još više nas je oduševio finalnim dojmom da je kontinuiranim korištenjem, polako, ali sigurno poboljšavao izgled kože i njenu teksturu. Njegujući biljni sastojci tu su se pobrinuli za dozu njege dok nosimo make up, a vrijedi istaknuti i da je formula pudera 100% veganska i cruelty-free, što će nekim ženama sigurno olakšati odluku oko kupovine.

Puder se na koži uspješno održao cijeli radni dan, a inače masne zone lica lijepo su držane pod kontrolom, pa na kraju radnog dana nismo imale dojam da je puder skliznuo s kože. Ako i vi želite uživati u prirodnom, prozračnom i ujednačenom tenu i želite da taj efekt potraje cijelog dana, naša preporuka je da svakako isprobate jane iredale Beyond Matte Liquid Foundation i uvjerite se u to kako će proljepšati vašu kožu.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori