Beauty otkriće na našem tržištu koje ćete poželjeti podijeliti s prijateljicom

Beauty otkriće na našem tržištu koje ćete poželjeti podijeliti s prijateljicom

Otkako je tehnologija u svijetu ljepote uznapredovala, beauty rutina žena dodatno se pojednostavila, a istovremeno i obogatila beauty gadgetima, od kojih su neki toliko genijalni da se često znamo upitati gdje su uopće bili cijeli naš život. Upravo beauty gadgeti rezultat su te evolucije u tehnologiji, a u najvećem broju slučajeva prilagođeni su užurbanom načinu života modernih žena, sa svrhom da upravo s njima u udobnosti vlastitog doma obavimo ono što trebamo, umjesto da trošimo sate, dane i tjedne po kozmetičkim salonima. Oni su mnogo više od kompromisnog rješenja za dane kada nemamo vremena za tretmane u beauty salonima, jer sa svakim svojim novim izdanjem počinju toliko napredovati, da postižu sve bolje i sve profesionalnije rezultate. Neki beauty gadgeti za kućnu primjenu sada već mogu stati uz bok i kozmetičkim salonima, a veseli nas vidjeti što će nam nadolazeće godine ponuditi po pitanju beauty gadgeta i koliko će oni biti bolji i djelotvorniji, štedeći nam dugoročno ne samo na vremenu koje trošimo na uljepšavanje, nego i na novcu.

Geneo Personal – novi hit na našem tržištu

Sva ova razmišljanja zapravo su uvod u priču o novom beauty gadgetu koji se pojavio na našoj sceni, a zaintrigirao nas je čim smo u inozemnim medijima imali priliku čitati o njemu. Ovaj uređaj zove se Geneo Personal i proizvodi ga izraelska beauty tehnološka tvrtka Pollogen, koja slovi za #1 anti-age brend.

Uređaj je to koji su ubrzo po lansiranju prozvali Photoshopom za lice, a priča o Geneu, zanimljivo je, započela je prije nešto više od godine dana na poznatoj crowdfunding stranici Indiegogo. Ondje je prikupljeno više od milijun kuna i svi koji su podržali projekt Genea ne samo da su omogućili da ovaj prototip tvrtke Pollogen krene u masovnu proizvodnju, već su uređaj imali prilike dobiti i isprobati po early bird cijeni.

Tako su počele i stizati prve recenzije korisnika, koji su istaknuli kako je Geneo Personal ipak mnogo više od klasičnih beauty gadgeta za lice, jer omogućuje kvalitetan tretman lica u manje od 10 minuta, i to u udobnosti vlastitog doma. U čemu je tajna? Ovaj elegantan uređaj jajolikog oblika prvenstveno je namijenjen oksigenaciji lica. To znači da se njegovim korištenjem potiču prirodni fiziološki procesi u našoj koži koji povećavaju razinu kisika u koži i postižu vidljive rezultate, održavajući ten mlađim i svježijim. To ujedno znači da se uz pomoć njega koža proljepšava, i to iznutra prema van.

Kako funkcionira Geneo Personal, koji su efekti oksigenacije i hoćemo li primijetiti promjenu, odlučile smo provjeriti i same…

Geneo Personal nas je zaintrigirao već na prvo upoznavanje s uređajem, ne samo svojom pričom, već i dizajnom. Malen, kompaktan, savršeno prilagođen ruci, lagan i jednostavan za korištenje. Sve su to odlike koje bismo istaknuli kao veliki plus, jer smatramo da bi na pragu 2020., kada nam je tehnologija već dala toliko mnogo inovacija, beauty gadgeti za korištenje kod kuće trebali biti usavršeni do posljednjeg detalja.

Osim samog uređaja, zaintrigirao nas je i pojam oksigenacije lica. Do sada, ova je riječ uglavnom bila rezervirana za profesionalne kozmetičke salone, a tretman je to koji je u posljednjih nekoliko godina naročito omiljen među svjetskim zvijezdama, jer učinkovito razbuđuje kožu, daje brze rezultate i omogućuje onaj mladenački sjaj koji žele postići kada se pojavljuju na crvenom tepihu. Ovi rezultati uglavnom podrazumijevaju paprene cijene samih tretmana, no Geneo Personal bi sve to mogao promijeniti sa svojom ‘do-it-yourself‘ metodom oksigenacije.

Tri funkcije uređaja o kojem svi trenutno pričaju

Za početak, vrijedi svakako istaknuti kako korištenjem Genea ostvarujete čak tri funkcije: čišćenje, piling i već spomenutu oksigenaciju kože.

Kada smo dobile uređaj na korištenje, počele smo ga istraživati, kao i cijeli set u kojem dolazi. Uz uređaj dolazi njegovo postolje za punjenje, nastavak za čišćenje lica sa silikonskim dlačicama te beauty proizvodi s kojima Geneo Personal zajednički djeluje kako bi ostvario optimalne rezultate.

Prvo smo isprobale funkciju čišćenja kože i na uređaj stavile nastavak s mekim silikonskim dlačicama. On djeluje zajedno s čistačem za lice po želji i u samo nekoliko sekundi otapa i uklanja make up, nečistoću i sebum u porama. Lice je naposljetku, naravno, potrebno dobro umiti i isprati, a naš dojam je da Geneo Personal jako lijepo čisti kožu, provodeći istovremeno laganu masažu koja potiče cirkulaciju.

Geneo Personal Gel
Geneo Personal Capsule

Kada se skine nastavak za čišćenje, vrijeme je za isprobavanje drugih funkcija kojima se Geneo Personal ponosi. Uređaj originalno ima malu okruglu udubinu koja ima ulogu džepa za beauty kapsulu – Geneo Personal Capsule.

Ona se aktivira na sljedeći način: najprije se na lice nanese gel (Geneo Personal Gel), a zatim se kreće s nježnom masažom lica uređajem u malim krugovima. Taj postupak aktivira kapsulu, koja se sve više oslobađa i u kombinaciji s gelom počinje stvarati mikro mjehuriće. Oni imaju eksfolirajući efekt, ali i potiču oksigenaciju kože iznutra prema van.

Geneo Personal Anti Aging Cream

Nakon tretmana, ostatak proizvoda se obriše s lica i koža je odmah spremna za njegu – onu uobičajenu ili s proizvodom Geneo Personal Anti Aging Cream, koji je došao u ovom setu uz uređaj.

Zaključak

Geneo Personal koristile smo kroz period od mjesec dana i tretman radile jednom tjedno, u večernjim satima i u sklopu večernje beauty rutine. Već nakon prvog tretmana, primjetna je bila drastična razlika: mrtve stanice su nestale, koža je bila mnogo zaglađenija i bolje teksture, te puno bolje primila sve benefite njegujućih proizvoda koji su uslijedili. Buđenje ujutro dalo je dojam kože koja je mekana i nježna poput bebine, a sa svakim novim tjednom korištenja Genea, ten je sve više dobivao na kvaliteti.

Nakon mjesec dana, napokon smo mogle zaključiti kako je tu i onaj sjaj kože o kojem uvijek pričamo kao o beauty idealu, no u realnosti je on teško dostižan. Ipak, Geneo Personal je definitivno trik u rukavu koji će razbuditi i revitalizirati kožu, a ona će to zahvaliti svojim zdravim izgledom i sjajem. Možda najbolja stvar od svega je što se odličnim rezultatima na koži sada možete pohvaliti i u udobnosti vlastitog doma!

Geneo Personal uređaj može se kupiti u Emmezeti i na ROX Beauty web shopu.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori