Najbolji prirodni parfemi za one koji žele izaći iz okvira

Najbolji prirodni parfemi za one koji
žele izaći iz okvira

Ako okrenete bilo koje pakiranje bilo kojeg proizvoda u vašoj kupaonici, i potražite riječ ‘parfum‘ ili ‘fragrance‘, sigurno ćete ju pronaći na svakom popisu sastojaka od apsolutno svakog proizvoda koji koristite. Mirisi su prisutni u skoro u svim proizvodima za njegu tijela. Za to postoji jedan jednostavan razlog – svi žele da njihovi proizvodi lijepo mirišu. S druge strane, tvrtke nemaju zakonsku obvezu otkrivati kako i od čega se kreira njihov miris. On se smatra njihovim vlasništvom. Važno je zapamtiti da nije problematično ako proizvod sadrži parfeme i mirise, nego je bitan način na koji su oni nastali i njihovi sastojci. To je ono po čemu se razlikuju prirodni parfemi od onih manje prirodnih.

Što znači da je parfem prirodan?

Većina mirisa u parfemima sintetizira se iz tri tisuće različitih kemijskih sastojaka mirisa ili se dobivaju iz nafte. Budući da naša koža apsorbira gotovo 60 posto onoga što stavimo na nju, skrivene kemikalije u parfemima mogu izazvati iritacije ili čak biti dugoročno štetne za naše zdravlje. S druge strane, prirodni su parfemi obično cruelty-free, rađeni bez sintetičkih kemikalija i bez glutena.

Kvalitetna eterična ulja na bazi biljaka koja se znaju koristiti kao mirisi u proizvodima, mogu biti izrazito korisna za vašu kožu, ali i oni mogu biti iritansi i smatrati se toksičnima. Bez obzira na to što zvuče prirodno. Također, jako je važno i to kako se eterično ulje prerađuje, kao i to da potrošači budu upoznati s rizicima kada kupuju proizvode izravno od neovisnih brendova eteričnih ulja. U nastavku vam donosimo prijedloge prirodnih parfema ako ste i vi jedna od onih osoba koja voli ponekad izaći iz okvira ili ste se samo zaželjeli nečeg novog i drugačijeg od onoga na što ste naviknuti.

Učitati još
Zatvori