Poseban večernji beauty ritual za njegu kože tijekom ljeta

Poseban večernji beauty ritual za
njegu kože tijekom ljeta

Iako je njega kože važna tijekom cijele godine, ljeto je ipak vrijeme kada bismo se njezi svoje kože trebali posvetiti s posebnom pažnjom. Tada više vremena provodimo na otvorenom, visoke temperature i štetna zračenja isušuju kožu, pojačano se znojimo, i čak normalna koža luči više masnoća, pogotovo na području T zone. Kako bismo spriječili iritacije, dehidriranost kože, akne i alergije, dobro je uvesti u svoj dnevni beauty ritual nekoliko koraka koji će kožu učiniti blistavom, nježnom i nahranjenom. Uz to, korištenjem pilinga, krema i maskica, kožu ćemo dovoljno nahraniti i priuštiti si lijep, blag i smirujući osjećaj. Donosimo prijedlog za učinkovitu rutinu idealnu za tretiranje kože navečer kada nakon dugog dana skinemo šminku i spremamo se na spavanje.

Uklonite šminku i SPF kreme

Ljeto je vrijeme zabave na suncu. Pobrinite se da u večernjim satima temeljito očistite lice. Ako nanosite kreme sa SPF svaki dan ili ste proveli plaži, razmislite o uvođenju ulja za čišćenje u  vašu rutini. Ulja za čišćenje otapaju vodootpornu šminku, tvrdoglavu kremu za sunčanje, višak ulja i znoj. Nakon ulja dobro je nanijeti uobičajeno sredstvo za čišćenje koje inače koristite. Sve to držite  pokraj noćnog ormarića i nanesite ma lice prije spavanja.

Nježan piling

Budući da je koža ljeti više izložena vanjskim utjecajima, važno je dobro zaštiti kožu od štetnih utjecaja. Ljeto nije vrijeme za intenzivne kemijske tretmane skidanja odumrlih slojeva kože, laserske tretmane ili super jake pilinge jer oni oslabljuju kožu i čine je manje elastičnom. Umjesto toga lagano ljuštite kožu jednu ili dvije noći tjedno koristeći proizvode koji sadrže voćne kiseline i enzime poput papaje i ananasa.

Hidratizirajte kožu

Koristite hidratantnu kremu za osjetljivu kožu, ako je vaša koža suha. Utrljajte kremu između dlanova i umasirajte po cijelom licu za kosu sjaj.

Masirajte kožu

Nakon hidratizacije izmasirajte lice. Potrebno je samo dvije minute i to vam može pomoći da odstrani višak limfa s lica. Pomoću srednjih prstiju nanesite vrlo lagani sloj kreme i valjkom od žada prelazite preko kontura lica. Masirajte područje oko očiju, jagodice, čelo, “linije osmijeha” i duž čeljusti.

Opustite se s maskom za hlađenje

Stavite nekoliko kocki leda u plastičnu vrećicu, prislonite na lice i pustite omiljenu relaksirajuću glazbu za meditaciju ili podcast. Dok ležite, prekrijte lice tkaninom preko očiju i staavite kocke leda na vrh. Ako se temperatura intenzivira, preklopite tkaninu na pola da biste dodali dodatni sloj između kože i leda.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori