Nekoliko pokazatelja da nosite pogrešan tekući puder

Nekoliko pokazatelja da nosite
pogrešan tekući puder

Pogrešan tekući puder

Prije nekoliko mjeseci pisali smo vam o svemu što je korisno znati prije kupovine tekućeg pudera. Primjerice, kako najbolje upoznati svoj tip kože, kako odrediti ton kože i pronaći savršenu nijansu pudera. Sugerirali smo i kako postići da podloga na vašem licu traje još dulje, što je ideal kojem svi težimo.

Pogrešan tekući puder

No, usprkos tome, u realnosti se mnogo češće događa da s kupovinom tekućeg pudera potpuno pogriješimo. Ono što nam se u drogeriji ili parfumeriji činilo kao odlična ideja, već kada dođemo doma i isprobamo sutradan, pokaže se kao teški promašaj. Ako se i vama događaju neke od ovih stvari u nastavku, vrlo vjerojatno ste odabrali pogrešan tekući puder za sebe.

Prvi znak: Boja pudera

Nijansa pudera koja jasno odudara od vaše boje tena, zasigurno je prvi pokazatelj da biste trebali posegnuti za nekom drugom podlogom i posvetiti možda malo više vremena tome da nađete ton koji je najviše sličan boji vašeg tena. Podloga koja je pretjerano svijetla ili pretjerano tamna u odnosu na vaše lice momentalno se vidi i prepoznaje te u konačnici izgleda neprirodno. Za vas idealan tekući puder trebao bi biti sasvim nezamjetan, a vaše lice odavati prirodan dojam.

Drugi znak: Pojavljuju se prištići

Jednom kada pređete na novu podlogu, pratite kako se vaše lice ponaša u prvim danima njena nošenja. Ako vam se čini kao da vam se pojavilo mnogo prištića otkako koristite novu formulu i lice vam počne izgledati kao malo bojno polje, vrijeme je da se riješite ovog tekućeg pudera. On je vrlo vjerojatno pun kemikalija koje iritiraju kože i na kraju vašem licu donese mnogo više štete nego koristi.

Treći znak: Podloga koja klizi s lica

Ujutro ste se potrudili lijepo i ravnomjerno nanijeti podlogu, no već do ručka vam se čini kao da je ona doslovno skliznula s lica? To je znak da koristite podlogu koja nije namijenjena ili nije dovoljno učinkovita za masnije tipove kože. Također, problem podloge koja nestaje s lica posebno se pojavljuje ljeti, kada koža luči još više sebuma. Tada vam tekući puder koji ste koristili u jesen i u zimi definitivno neće biti najbolji i bit će idealan trenutak za zamijeniti ga nekom lakšom, ljetnom formulom.

Četvrti znak: Puder koji se uvlači u fine linije

Ponovno imate scenarij u kojem ste ujutro besprijekorno aplicirali puder, no u kratkom roku on se uvukao u fine linije na licu, što ga čini bitno vidljivijim, a kožu neprirodnijom. U tom slučaju, vrijeme je da potražite neku drugu formulu. Ako imate zrelu kožu, definitivno napustite praksu nanošenja pudera koji rezultiraju dehidriranim izgledom.

Objavu dijeli T O N I (@mymakeupdesk)

Peti znak: Pore izgledaju ogromno

Make upom i njegom kože najčešće želimo prikriti dojam proširenih pora. No, neki puderi čine upravo suprotno, djelujući da pore izgledaju kao pravi mali krateri. To, dakako, nema veze s vašom rutinom pilnga, već sa samom formulom, a ovaj efekt znaju izazvati debeli i teški tekući puderi koji se uvuku u pore. Zato je dobro potražiti podlogu s laganijom teksturom.

Učitati još
Zatvori