Recenzija: Vodice za usta koje osvježavaju dah i smanjuju zubni plak bez osjećaja peckanja

Recenzija: Vodice za usta koje osvježavaju dah i smanjuju zubni plak bez osjećaja peckanja

Zdrav i blistav osmijeh ideal je kojem svi težimo, no put do njega nije nimalo jednostavan. Koliko je on bitan, najbolje potvrđuje činjenica da su pravilni i bijeli zubi, ali i zdrava usna šupljina, jedna od prvih stvari koja padne na pamet kad se govori o idealima ljepote. No, da bi se prekrasnim osmijehom ostavio najbolji prvi dojam, potrebno je mnogo više od redovitog četkanja zubi. Naravno, uz posjete stomatologu, pranje zubi je početna točka od koje krećemo, no stomatološka nam je industrija omogućila i cijeli niz proizvoda koji su put do zdravog osmijeha, desni i usne šupljine.

Kad se govori o oralnom zdravlju, nemoguće je preskočiti zadah jer se je upravo neugodan zadah problem s kojim se mnogi bore. Loš zadah iz usta mogu uzrokovati prehrana, bolesti desni, pušenje, suhoća usne šupljine, kao i druga medicinska stanja, a vrlo je bitno na vrijeme otkriti uzrok kako bi se problem mogao što prije riješiti. Da ne bi došlo do stvaranja takvog zadaha, nužno je četkati zube, ali i jezik nakon jela, redovito mijenjati četkicu, koristiti zubni konac, piti dovoljno vode i izbjegavati konzumiranje kave i alkoholnih pića, pravilno se hraniti te redovito posjećivati stomatologa. U većini slučajeva, pravilnom oralnom higijenom moguće je samostalno riješiti problem zadaha, a u tome pomažu i vodice za ispiranje usta koje trebaju biti dio svakodnevne oralne higijene.

Da lošem zadahu nije mjesto među zubima, svjesni su i u Plidenti, koja je predstavila dva noviteta za osjećaj čistoće u usnoj šupljini te ugodan i svjež dah. Riječ je o vodicama za usta Plidenta Bio Protect i Plidenta Detox&White koje smo i sami imali priliku isprobati te se uvjeriti u njihovu učinkovitost zbog kojih su pouzdan saveznik za bijele i zdrave zube, čvrste desni te svjež dah.

Koje smo proizvode isprobali?

Plidenta

U borbi protiv lošeg zadaha, Plidenta je predstavila dva noviteta koja opisuju kao “tornado svježine”. Radi se o vodicama za ispiranje usta PlidentaBio Protect te Plidenta Detox&White. Proizvodi su inspirirani djelotvornim formulacijama najprodavanijih Plidenta pasti za zube – Superfresh i Bio Sensitive, a cilj redovite uporabe vodice za ispiranje usta je spriječiti razvoj kamenca te pomoći u ispiranju bakterija, ne samo iz usne šupljine, nego i iz najsitnijih pukotina među zubima koje mogu potaknuti razvoj karijera ili infekciju i upalu zubnog mesa. Plidentine vodice za ispiranje usta sadrže provjerene formulacije s inovativnim 5u1 djelovanjem, pouzdanim saveznikom za zdrave i bijele zube, čvrste i zdrave desni te dugotrajno svjež dah.

Dojmovi o vodicama za ispiranje usta

Plidenta Bio Protect i o Plidenta Detox&White

Vodice za ispiranje usta s Plidentinim potpisom dolaze u dvije verzije. Bio Protect nastala je na bazi Bio Sensitive paste, dok je Detox&White na bazi Superfresh paste za zube. Vodica za ispiranje usta dolazi u boci od 500 ml, a svaka vodica ima 5u1 formulu, no one se međusobno razlikuju pa je moguće odabrati idealnu prema svojim potrebama. Vodice za ispiranje usta koristili smo kao dio svakodnevne oralne higijene, nakon jutarnjeg i večernjeg pranja zubi. Uporaba je iznimno praktična pa je dovoljno tek napuniti čep te tridesetak sekundi u ustima mućkati vodicu.

Plidenta Bio Protect

Plidenta

Vodica za usta Bio Protect idealna je za osjetljive desni, zahvaljujući formuli 5u1 koja štiti desni te umanjuje njihovu preosjetljivost. Već nakon kratke, ali redovite uporabe vodice, osjetili smo kako je smanjena osjetljivost desni, a dah je postao svježiji i ugodniji. Bio Protect vodica za usta može se pohvaliti u potpunosti prirodnim sastojcima, a oduševit će ljubitelje ružmarina i kadulje jer je formula obogaćena njihovim eteričnim uljima. Dominira kadulja koja daje ugodan i okus i miris. U usnoj šupljini ostaje svježi okus, a primijetili smo kako eterična ulja ružmarina i kadulje imaju i blagotvoran učinak na zube, ali i cjelokupnu šupljinu. Naime, ružmarin ima antimikrobna svojstva, dok je kadulja čuva zdrave zahvaljujući antiseptičkom djelovanju.

Plidenta

Budući da smo se pridržavali redovite uporabe ove vodice, primijetili smo i smanjeno nastajanje plaka, a dodatan plus je taj što ne sadrži alkohol pa je mogu koristiti i djeca, što će kod njih stvoriti zdravu naviku ispiranja usta. Jedna od bitnijih karakteristika ove vodice za usta je ta što nismo osjetili peckanje niti bol u desnima, što se znalo događati s drugim vodicama za ispiranje usta.

Plidenta Detox&White

Plidenta

Osjetljivost zubi i desni muče mnoge, a s tim problemom susreli smo se i sami. U takvim je situacijama nužno opskrbiti se proizvodima koji neće dodatno utjecati na osjetljivost zubne šupljine, a vodica za ispiranje usta Plidenta Detox&White može se pohvaliti takvom formulacijom. Naime, nakon nekoliko tjedana uporabe, stvorio se osjećaj ojačane zubne cakline zahvaljujući dodatku fluora u niskoj koncentraciji. Nakon svakog korištenja, dah je bio osvježen, a tome je pridonio i mentol koji je rastjerao bakterije.

Plidenta

Posljednje, ali ne i manje važno, ugodno nas je iznenadila činjenica da se zubima, nakon nekoliko tjedana korištenja vodice, počela vraćati njihova prirodna bjelina. Iako nam to nije bio primaran cilj, vodica za ispiranje usta vratila je blistavost našem osmijehu, a da pritom nije došlo do oštećenja cakline jer formula Plidentine vodice za usta izbjeljuje zube na neabrazivan način. Svjež dah u ustima zadržao se još dugo nakon ispiranja usne šupljine, a i nastajanje plaka bilo je vidno smanjeno.

Zaključak

Plidenta

Vodica za ispiranje usta nezaobilazan je dio naše svakodnevne oralne higijene, a onoj s Plidentinim potpisom rado smo se vraćali u jutarnjoj i večernjoj rutini njege zubi. Već nakon prve upotrebe, dah je bio svježiji, a svježina je bila uistinu dugotrajna. Osim na zadah, primijetili smo da obje vodice imaju i pozitivan učinak na same zube jer je smanjeno nastajanje plaka. Veliki plus Plidentinih vodica za ispiranje je usta je što nismo osjetili nikakvo peckanje u ustima, niti bol u desnima, već samo ugodan okus kadulje koja dominira, odnosno mentola. Govoreći o okusu i sastojcima, posebno nas je oduševila vodica za usta Bio Protect zbog formule koja sadrži 100% prirodne sastojke.

Učitati još
Zatvori