Hrvatska beauty blogerica čije ćete recenzije voljeti

Hrvatska beauty blogerica čije
ćete recenzije voljeti

Ako pripadate skupini koja jedva čeka isprobati beauty novitete ili volite čitati recenzije proizvoda koje namjeravate dodati u vlastitu beauty rutinu te dijelite strast prema divnim fotografijama i zanimljivim, a korisnim opisima proizvoda, vjerujemo kako vam nije promaknuo blog Pink Oblivion iza kojeg stoji 28-godišnja Ana Frol. Ana je Riječanka koja je spojila svoja dva interesa – online marketing i njegu kože, a rezultat toga je spomenuti blog. Studirala je marketing, a za njegu kože kaže da je njezina strast već više od 10 godina pa su joj beauty blogovi, kojih je u njezinim počecima bilo mnogo više, bili glavni izvor savjeta o njezi kože i kozmetičkim proizvodima.

Publika iz Hrvatske, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva…

Beauty blogovi posljednjih su se godina uglavnom preselili na Instagram, no klasična blog-forma mi je osobno mnogo draža jer nudi više informacija. Sve manji broj domaćih blogova s recenzijama me potaknuo da otvorim blog i podijelim svoja iskustva o proizvodima koje isprobavam, kaže Ana te dodaje da je recenzije mnogo jednostavnije pronaći na Googleu, nego u velikoj količini sadržaja na Instagramu pa se još uvijek nada da će blogovi vratiti svoju staru slavu.

Instagram je primarno vizualna platforma i nije pogodan za iscrpne recenzije pa uglavnom objavljujem kraće recenzije, a ponekad samo slike proizvoda ili nekoliko informacija o njima.

Na Instagramu piše na engleskom jeziku jer ga smatra odličnom platformom za informiranje o novim proizvodima i razmjenu iskustava s ljudima iz cijelog svijeta, dok na blogu piše na Hrvatskom:

To se očituje i na publiku pa na Instagram profilu većina pratitelja dolazi iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, dok na blogu većinu publike čine posjetitelji iz Hrvatske.

Pink Oblivion
Pink Oblivion

Pitali smo Anu i gdje crpi inspiraciju:

Ponekad je to sam proizvod, a ponekad popularni hashtagovi poput #texturetuesday, kad se objavljuju zanimljive teksture kozmetičkih proizvoda. Kad su mi potrebne ideje i savjeti za fotografiranje, pretražujem Pinterest, a sve fotografiram sama mobitelom, a zatim uređujem u aplikaciji Lightroom. Smatram kako je dobro osvjetljenje najbitnije, a da je uređivanje to koje podigne fotografiju na novu razinu.

Volim isprobavati novitete na tržištu, osobito ako se radi o nekom zanimljivom sastojku, kao i proizvode oko kojih postoji veliki hype kako bih vidjela je li opravdan.

Proizvode koje testira Ana bira prvenstveno prema potrebama svoje kože pa u vlastitu rutinu postepeno uvodi nove proizvode te ih, prije recenzije, koristi minimalno mjesec dana. Kaže kako su recenzije dobro prihvaćene, a trudi se isprobavati proizvode i brendove koji bi mogli zanimati široku publiku.

Pink Oblivion
Pink Oblivion
Pink Oblivion

Foto: Instagram (@pink_oblivion)

Učitati još
Zatvori