Najbolji pilinzi za glatka stopala bez žuljeva, zadebljanja i suhe kože

Najbolji pilinzi za glatka stopala bez
žuljeva, zadebljanja i suhe kože

Ljeti često posebnu pozornost pridajemo svojim stopalima. Iako se veselimo nošenju sandala i bosim šetnjama po plaži, gruba koža i žuljevi na našim stopalima nam definitivno mogu zadati dodatnu brigu. Tada nam u spas dolazi piling za stopala. On dolazi u raznim varijantama, od onih koje navlačimo na stopala poput papuča u obliku sheet maski do onih nježnijih koji zahtijevaju malo veću upornost, ali su jednako dobri u obavljanju svoje zadaće. 

Piling za stopala dolazi u tri oblika

Postoje tri glavne vrste pilinga za stopala, a to su kemijski pilinzi, omekšivači kože i mehanički pilinzi. Kemijski pilinzi sadrže alfa i beta hidroksi kiseline poput glikolne, salicilne i voćne kiseline, i oni su najintenzivnija opcija na tržištu. Kiseline djeluju poput otapala za veze između stanica kože, tako da se odumrle stanice kože same odvajaju i odlaze u zaborav. No, ako biste ipak više voljele neku manje intenzivnu opciju, potražite sastojke poput uree. Ureu obično možete naći u fizičkim pilinzima, kremama za piling i sličnim proizvodima za ručno uklanjanje odumrlih stanica kože.

Stalno vršimo pritisak na stopala, zbog čega koža ima tendenciju stvrdnuti se i zadebljati. Zato je to jedno od prvih mjesta gdje nam se koža počne ljuštiti i gdje nastaju žuljevi. Međutim, pripazite jer se žuljevi formiraju kao mjera zaštite i uklanjanje svih žuljeva odjednom, može učiniti vašu kožu osjetljivijom na njezinu okolinu. U nastavku vam donosimo neke od najboljih pilinga za stopala koje preporučuju dermatolozi. Oni ističu važnost redovitog obavljanja pilinga i hidratacije kože stopala kako bi ona ostala meka i zdrava tijekom cijele godine.

Lather Eucalyptus Foaming piling za stopala
Lather Eucalyptus Foaming Foot Scrub
OhK! piling za stopala
Oh K! Peeling Foot Mask
Palmer's piling za stopala
Palmer’s Foot Magic Foot Scrub
Freeman piling za stopala
Freeman Beauty Bare Foot Moisturizing Overnight Foot Treatment
Avon Foot Works Classic
Holika Holika piling za stopala
Holika Holika Baby Silky Foot Mask

Foto: Instagram, iHerb, Notino, Beauty Bay, Douglas.hr, Feel Unique

Učitati još
Zatvori