Nikad lakše do savršenog osmijeha: Isprobali smo četkicu s pametnom tehnologijom
Nikad lakše do savršenog osmijeha: Isprobali smo četkicu s pametnom tehnologijom

Nikad lakše do savršenog osmijeha: Isprobali smo četkicu s pametnom tehnologijom

Zdrav i blistav osmijeh nešto je čemu svi težimo. Jedan je to od rijetkih beauty, ali i zdravstvenih ideala oko kojih se svi možemo složiti i oko kojeg zapravo nema podijeljenih mišljenja. Naprosto, svi žele lijep osmijeh i sjajne bijele zube. Ne čudi to s obzirom na činjenicu da je upravo osmijeh nešto što prvo uočimo na drugima. On je i ono što drugi najprije zapamte kada nas upoznaju. Zapravo, baš o našem osmjehu ovisi hoće li ljudi misliti da smo pristupačni i simpatični ili ne.

Stoga, ne čudi koliko pažnje pridajemo svojim zubima. Osim što su nam zdravi zubi potrebni za normalno svakodnevno funkcioniranje, oni baš poput naših obrva ili kose, jako utječu na dojam koji ostavljamo. Ipak, ne stignu svi na profesionalne tretmane svojim stomatolozima pa želimo nešto čime i doma možemo pravilno njegovati svoje zube.

Philips pametna četkica
Philips Sonicare Sonicare 9900 Prestige

Pametna četkica za zube

Kako moderna tehnologija napreduje u svim segmentima, tako napreduje i što se tične dentalne tehnologije. I ne mislimo pritom na sve one spravice u ordinaciji. Naime, Philips je izbacio novu pametnu četkicu – Sonicare Prestige 9900, s tehnologijom SenseIQ. Mi i smo je isprobali i donosimo svoje dojmove.

Najprije, nekoliko informacija o samoj četkici koja je sve samo ne obična četkica za zube. Ono što je razlikuje od ostalih je ta napredna i klinički dokazana sonična tehnologija sa 62.000 kombiniranih pokreta. Uz to tu je i SenseIQ tehnologija te funkcionalne prednosti, povezivost s Philips Sonicare aplikacijom i besprijekoran dizajn podržan drugim tehničkim prednostima i dodacima. Radi se o dosad najnaprednijoj Philips četkici uz koju njega zubi kod kuće nikada nije bila jednostavnija.

Philips pametna četkica
Philips pametna četkica
Philips pametna četkica

Potpuna personalizacija pranja zubi

Ovu četkicu isprobavali smo neko vrijeme i ono što smo primijetili je da pametna tehnologija u potpunosti rutinu pranja zubi prilagođava nama. Nova All-In-One glava četkice radi nekoliko stvari odjednom – uklanja plak, izbjeljuje zube, njeguje desni i uz nju više ne morate trošiti vrijeme na biranje prave glave četkice jer ova radi sve.

Ako ste imalo slični nama i vesele vas sve funkcije novih gadgeta, ono što bi vas moglo oduševiti kao i nas je činjenica da Philips Sonicare aplikacija prati sve individualne načine četkanja zubi. Na osnovi toga izrađuje personalizirane preporuke, a sve kako biste poboljšali način na koji četkate zube čak i ako vam mobitel nije pri ruci. Philips Sonicare aplikaciju skinuli smo preko Google App Storea, a dostupna je i u App Storeu.

Philips pametna četkica
Philips pametna četkica

Nikada nećete prejako četkati

Tehnologija SenseIQ prepoznaje pritisak, pokret i pokrivenost i to brzinom do 100 puta u sekundi. Primijetili smo to prilikom vlastitog četkanja, naime, ova četkica prilagodila je intenzitet kada smo je prejako pritiskali na zube. Pametna tehnologija četkice omogućava vam da poboljšate vaše četkanje, a samim time s vremenom ćete bolje brinuti za vaše zube. Osim što prejako četkanje prepoznaje Philips Sonicare aplikacija, to radi i sama četkica. Naime, kod prejakog pritiska vrh njezine drške svijetli u boji.

Philips pametna četkica

Kao ljubitelje pametnih gadgeta posebno nam se svidjelo što smo u Philips Sonicare aplikaciji mogli pratiti napredak po danu i tjednu, a moguće je i pratiti ga u mjesecu i godini. Upute o četkanju, poput onih o prejakom pritisku Philips Sonicare aplikacija šalje u stvarnom vremenu tako da smo pritisak mogli odmah prilagoditi.

Philips pametna četkica
Philips pametna četkica

Zahvaljujući soničnoj tehnologiji ova četkica skida naslage sa zubi i temeljito ih čisti. Osim toga, zbog Philips Sonicare aplikacije je omogućeno i stalno ažuriranje tako da su uvijek dostupne najnovije značajke, čak i ako ne perete zube uz Philips Sonicare aplikaciju.

Philips pametna četkica

Lako punjenje i elegantni dizajn

Jednostavnost ove četkice još je jedna stavka zbog koje nam se sviđa. Jednostavno ju stavite ne postolje kako bi se punila. Kada, pak, idete na put tu je torbica za četkicu i USB. Napravljeni su tako da četkicu uopće ne morate vaditi iz torbice kako biste ju napunili. Osim toga, sam dizajn četkice i postolja za punjenje je minimalistički i lako će se uklopiti u svaku kupaonicu. Ako vam je estetika bitna, ova četkica čini se kao savršen izbor. Nama se savršeno uklopila i u retro i u modernu kupaonicu, bez da je izgledala kao da joj tamo nije mjesto.

Philips pametna četkica
Philips pametna četkica
Philips pametna četkica
Učitati još
Zatvori